Čiščenje bojlerja

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Zakaj pa se sam ne lotiš?
Sploh ni komplicirano - kupiš grelec, tesnilo in morebiti katodo zapreš vodo in oklopiš štrom in nato oviješ obe cevki in odliješ vodo nato odvij prirobnico in spucaš ter istočasno zamenjaš vsez novimi deli.
Drugače pa wc mehaniki vzamejo do 50€ samo za pucanje brez novih delov.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Predvsem se mi ne da glede na to da je bojler star let pa pol. Bom pa definivitvno zraven in bom nalednjič to sam naredil.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.102
457
83
45
dolenska
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
In zakaj je treba čistiti po letu in pol?

Tole pa mene tut zanima, ker pri nas ni najbolj hvaležna voda, zarad kamna, pa ne pucamo ravno veliko oz nič na hm 10 let

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.711
1.067
113
Znižaj temperaturo v bojlerju, pa boš imel manj vodnega kamna.

Seveda vkolikor ti velikost in poraba vode to omogočata.

disc

Guru
4. feb 2011
2.451
576
113
Jaz tudi nekako mislim, da ti po letu in pol nebi bilo treba čistiti bojlerja? Zakaj pa misliš, da je zabasan??

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Mah od začetka je bila mal rjava voda ka smo celo kopalnico obnavljal pa se bpojim da se je mal tistega sranja nabasal še v bojler. Pa še voda je tak kamnasta

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Po navedenem je res malo čudno da po letu in pol iz bojlera teče voda ki vsebuje vodni kamen, postavlja se vprašanje; je voda toliko apnenčasta da se katoda prekomerno lušči , ali pa katoda ne dela in se nabira na grelcu ki potem ob povišani temperaturi nabrani kamen izloča iz grelca torej poka naložen kamen na grelcu, po mojem je smiselno se lotiti čiščenja , pa bi ti vseeno svetoval da prepustiš za to izkušenemu mojstru da opravi delo kot je treba, je res da skasira vendar je potem tudi garancija za opravljeno delo.Če se kaj zalomi lahko pride tudi do explozije bojlerja , seveda ob nestrokovnem posegu.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Pozna kdo koga dobrega/pocen? Pa kok to pride?

dobrega--poceni
grin1.gif
težko
slabega--poceni
grin1.gif
hitro

prebral za 50 € ne vem kaj bi na to rekel ? zaračunajo več ni tako malo dela pa še počistiti je treba za sabo
grin1.gif
kar pa neradi počnejo in ti pustijo vso svinjarijo .če si kje blizu ti ga očistim ---Štajerska

pozdrav.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
čist tako...glede na starost bojlerja odmisli na čiščenje še za kakih 5 let in ne kompliciraj.

Če se ti zdi da je vod aumazana...odšravfaj perlatorje s pip (koplanica, tuš, kuhinja) in na vseh hktrai odpri toplo vodo....kar je za prepucat umazanije pre cevi se bo tako rpepucala (isto anrediš še s hladno vodo).

Čistil boš pa takrat ko je treba (itak so te pa tak prestrašili s tem čiščenjem da najboljš da pride cela ekipa očistit bojler).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
po letu in pol uporabe tudi jaz mislim da ne more biti poln kamna. Razen ce je bil bojler v nekem javnem wc kjer si je dnevno umivalo nekaj risoc ljudi roke, hkrati oa se snazilka jemala.vodo vsako uro za ciscenje wc.

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
Sam a ni kamen bolj problem stoječe kot tekoče vode?

Ja, več se ga nabere v sistemih kjer voda stoji. Samo če voda v bojlerju stoji, jo skoraj ne ogreva (edino če gr ez aslabo izolacijo), ogrevat jo začne, ko se začne primešavat mrzla voda.

Po letu in pol ni nobene skrbi, da bi bilo pretirano preveč kamna. Je postope dražji, kot bi bil prihranek, tako da ne paničarite brez veze.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.396
113
Ko sem jaz spraševal serviserja če se splača to delat, mi je rekel da naj rajši prihranim denar in si čez par let kupim nov bojler. Saj cca 50€ na čiščenje ni ravno malo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Tole čiščenje je en velik nateg serviserjev.
Bojler itak greje isto, če ima not kamen ali ne. Če se kamen nabere ob stenah, je pa to samo dodatna izolacija. Če bi se pa nabiral na grelcu, se bi pa grelec lahko pregreval in prej pregorel. Ampak na grelcu skoraj da ne nabira, ker se grelec zaradi toplote skoz krči in razteguje, pa kamen odpade
Dokler bojler dela, potem ni nobene razlike, ko crkne pa kupiš komot drugega za tiisti denar, ki bi ga zmetal za čiščenje. 50eur na čiščenje je pol novega bojlerja, zdej pa računaj da ga čistiš na vsake 1,5 let.

Pri nas nismo bojlerja čistili nikoli, pa je zdržal 20 let. Pa ni crknil grelec,(zaradi kamna), ampak je nekje prerjavel.

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
Ko se nabere toliko kamna, da imaš samo še polovico kapacitete vode ali manj, ga je definitivno treba očistit. Če kdo misli da ne, ima že v štartu prevelik bojler.
smile-1.gif

@goba, kot je bil nasvet, perlatorje dol s pip in stoči vodo, če je problem samo v "umazani" vodi