Cinšpula nujno

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.095
1.271
113
42
Rabu bi cinšpulo za mojega megana 1.6 8v 98.l. Nujno, pozna kdo kakega ki ima veliko meganov doma :D

janko

Pripravnik
12. nov 2007
173
21
18
Citat:
Uporabnik jakkaa pravi:
Tud nova ni neko bogastvo...
Vprašanje je, ali lahko v soboto kje kupiš novo.
Imel sem podoben primer v lanskem letu. Klic iz Crikvenice v soboto popoldne, Clio nagaja, nima moči. Našel rabljeno za ceno nove in hajd v Crikvenico in rešil zadevo.
LP Janko

janko

Pripravnik
12. nov 2007
173
21
18
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
rad bi se najprej prepričal da je to to preden kupim novo...
V kolikor motor sploh ne vžge, je običajno kriv senzor vžiga na vztrajniku.
Če motor deluje samo na dva cilindra, je 99% napaka na vžigalni tuljavi. V tem primeru vžigalni tuljavi medsebojno zamenjaš in bo motor deloval na druga dva cilindra, tako dobiš 100% potrditev, da je napaka na vžigalni tuljavi.
LP Janko

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Zanimivo, meni je crknila ena tuljava, torej je avto deloval na 3 cilindre pa je komaj delal, tko da na 2 cilindra skoraj da ne vrjamem.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Vrjemi, je kr možno. Jaz sem cinšpule menal 2x na polotu, 3 celindrc..

Fora je , da sta delala ravno prava 2 celindra
evil.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Nevrjamem da 4 cilindrski avto lahko dela na pol manj batov ,torej na dveh ker vem kako dela na 3 valjih od 4ih. To je to, isto velja za 6 valjev pri katerih bi samo polovica torej 3je delali.

janko

Pripravnik
12. nov 2007
173
21
18
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Nevrjamem da 4 cilindrski avto lahko dela na pol manj batov ,torej na dveh ker vem kako dela na 3 valjih od 4ih. To je to, isto velja za 6 valjev pri katerih bi samo polovica torej 3je delali.
1. verjemi, ker ti to govorim iz prakse
2. še vedno nisi odgovoril, od kdaj ima Megan 1.6 6 cilindrov
LP Janko

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Citat:

Straight (I) 6 ali V6? V bi znal imeti probleme zaradi nebalansiranosti, I6 bo delal pa tudi na en cilinder.

Drugače bi vsak 4 valjni motor lahko delal na en cilinder, vprašanje koliko tresljajev bi preživel preden bi razpadel. Bolj kot mehanika je problem elektronika ki ne dovoli takega delovanja oz. se zaradi napak (neujemanja) senzorjev zgodi da motor dobi nepravilno mešanica in posledično ga zaduši.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Sej zato ke rvem kako je rukalo na 3 cilindrih in da je avto komaj vzgal, da bi pa delal samo na dva cilindra ali celo na enega kot pises pa pac nevrjamem.

@Janko, se opravicujem, ima VR6 motor.

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Sicer je offtopic, ampak motor bo delal dokler bo moč delujočih valjev večja kot pa je trenje celotnega sklopa, ki ga poganja. Glede na to da nek el. štarter lahko vrti motor, ga lahko vrti tudi 1 valj. Na koliko valjev bo delal je pa odvisno od zasnove motorja, vztrajnika in pa predvsem senzorike. Stari motorji so dostikrat kresali v prazno pa so še vedno delovali, pri sodobni elektroniki je pa pri V12 motorju lahko kritičen en občasno slab vžig pa celotna zdeva crkne pod štandgasom.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.135
11.004
113
kod Džej-Zija
Jaz ti iz svoje izkušnje na Puntu II 1.2 lahko povem, da se avto premika tudi po dveh cilindrih, samo trese in ZARES ne gre nikamor. Crknila je namreč ena tuljava, ki je potem skurila še motorni računalnik in je bila posledična polovica cilindrov brez iskre.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Sicer je offtopic, ampak motor bo delal dokler bo moč delujočih valjev večja kot pa je trenje celotnega sklopa, ki ga poganja.

Sem cist istega razmisljanja.

janko

Pripravnik
12. nov 2007
173
21
18
Citat:
Sej zato ke rvem kako je rukalo na 3 cilindrih in da je avto komaj vzgal, da bi pa delal samo na dva cilindra ali celo na enega kot pises pa pac nevrjamem.

@Janko, se opravicujem, ima VR6 motor.
Najprej še enkrat od začetka preberi, za kakšno informacijo je turbobitch prosil. Odgovore, ki sem mu jih dal so taki, da lahko sto procento sam ugotovi, če je napaka na vžigalni tuljavi in tudi, na kateri. Vse, kar sem napisal vem iz prakse in za tem tudi stojim.
Tukaj se debatira o motorju od Megana 1.6, 8V, ki ima 4 valje in 2 vžigalni tuljavi in ne mešaj zraven 6 valjnega. Jaz nikjer nisem napisal, da motor lahko dela samo na en valj.
Drži se teme in piši o tistem, kar poznaš ne o tistem, kar se ti zdi.
LP Janko