Čim hitrejši Scanner

TheR

Zelenc'
17. sep 2009
1
0
1
Ali je kaj poznavalcev scannerjev? Ker se je zelo težko znajti med vsemi specifikacijami, ki gredo v napačno smer. Vsi novejši scannerji podpirajo večjo DPI mene pa zanima hitrost.

Torej zadostuje 300dpi, vendar čim hitrejši scanner. Pa ne profi varianta, nekaj do 200€.

TheR

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
če maš slučajno novejši digitalni kopirc se pozanimaj o dokupu scan modula.... dela ko strela
smile-1.gif

b_t

Pripravnik
17. okt 2007
310
7
18
Citat:
Uporabnik TheR pravi:
Ali je kaj poznavalcev scannerjev? Ker se je zelo težko znajti med vsemi specifikacijami, ki gredo v napačno smer. Vsi novejši scannerji podpirajo večjo DPI mene pa zanima hitrost.

Torej zadostuje 300dpi, vendar čim hitrejši scanner. Pa ne profi varianta, nekaj do 200€.

TheR

Poglej po spletnih štacunah - večina scannerjev ima podan vsaj čas skeniranja v predogledu (načeloma je potem hitrejši tisti scanner, ki ima hitrejši predogled). Nekateri modeli imajo pa podan celo čas skeniranja pri posameznih nastavitvah (recimo tale: http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/izd_3317_605064_EPSON_Perfection_V700_Photo)

Pred leti sem imel dobre izkušnje s H, zdaj pa ne vem več...

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Tale je pa res počasen.

Ko sem jaz pred dvemi leti iskal različne opcije sem na koncu vzel HP-jevo multifunkcijsko napravo, ki sicer sprejme le 20 listov a jih hitro skenira (ne vem hitrosti) in ima tudi dupleks skeniranje, kar je za mene tudi ključno. Plustek zgoraj v povezavi zgleda kar ok, le nisem prepričan, če podpira dupleks.

Sedaj napravo uporabljamo le za tiskanje na DVD-je, faksiranje in pa seveda 95% za skeniranje.