Očala nosim že nekih 7-8 let, dioptrija ni visoka - načeloma se znajdem tudi brez, a na daleč mi pač malo vid peša. Pred osmimi leti, ko sem očala dobil, mi je priletni oftalmolog takrat rekel, da naj jih nosim za na daleč (vožnja, tv itd.) naj jih pa le ne nosim non-stop, ker mora oko tudi malo trenirati in če bom očala nosil stalno jim bom samo podtuho delal in se bodo polenili. Pa sem ga poslušal, čeprav verjetno obstajajo oftalmologi, ki bi mu oporekali. No pred kratkim sem bil na sistematskem pregledu in so mi poleg dioptrije (ki je ostala praktično nespremenjena) namerili še nekaj cilindra (dodatno preveril še na brezplačnem testiranju pri Clarusu), no tu sem pa dobil nasvet, da pri cilindru je pa priporočljivo očala nositi stalno, pa tudi nasvet mojega starega oftalmologa so pri Clarusu vzeli z rezervo oziroma je rekel, da ne bi komentiral.
Izkušnje, znanja?
Sedaj nosit špegle tudi ko sedim za računalnikom, čeprav čisto dobro vidim na blizu?
Izkušnje, znanja?
Sedaj nosit špegle tudi ko sedim za računalnikom, čeprav čisto dobro vidim na blizu?