Cigareti&only in America

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
13.8 mio dolarjev , ker je ženska umrla zaradi pljučnega raka, ker je kadila....

Mislm, a je narod dejansko prf00kjen, al nardimo skupinsko tožbo
grin1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
A ni fajn da kadilci vsaj veste, kam in kako pošteno gre denar s katerim vsakodnevno preplačate cigarete.
grin1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Pri nas to ne bo šlo-imaš na škatlicah na veliko napacana opozorila o škodlivosti
evil.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
A američani tega napisa nimajo?
Imajo, so ga prvi uvedli. Ampak je pa izjemno majhen, praktično vsaka druga država, ki ima te napise, so napisi večji.

So pa zdaj sprejeli zakon, ki uvaja podobne pakunge kot pri nam.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Leta 2002 je porota odločila, da mora tobačni gigant Bullockovi plačati kar 28 milijard dolarjev odškodnine, vendar pa je sodnik vsoto pozneje znižal na 28 milijonov.

Ta porota se ne heca
cool-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ameri jemljejo kršitve resno. Pri nas niti do tožbe ne bi šlo. Možni izgovoritisi:
- ne da se mi s tem ukvarjat...
- žrtev je kriva!
- cigani so krivi!
- zakaj pa je (žrtev) šla po tisti cesti na tisti dan?
- gospoda(rji) imajo vedno prav, ne morejo biti krivi. Le hlapček je lahko kriv. Dajmo ga še mi pretepst, da bo v prihodnje vedel, da se gospoda ne obtožujejo.
- a mi ta proces izboljša pozicijo na naslednjih volitvah?
- a mi kdo da plavo kuverto?
- denar za proces bi lahko porabili za otroško bolnico. Ne, za otroško bolnico rakasto obolelih invalidnih sirot. Dajte no, za uboge sirote gre!
- bo kdo sigurno še dvajset izgovorov napisal...

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.301
33
48
40
Nekje v naši ljubi kokoški
Koliko je meni jasno je sodnik samo moderator, porota se odloči kriv ali ne. Če reče porota kriv in tožilec zahteva x miljonov bo tako. Če pa porota zahteva, da direktor tobačne pokadi x miljonov cigaret tukaj pa sodnik udari s kladivcem.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, tožnica jih je podkupila z denarjem, ki ga bo potem dobila!

slo_tajkun_style.press
evil.gif

B81

22. jul 2007
37.009
10.539
113
Sigurno.
Prekleta baba izprijena, uporabila materino smrt ne za obogatitev, ampak ne vem zakaj....za sultanski naziv al kaj...ok, milijon, ne pa take cifre, jebomast, dobro, da je ni korporacija beg spravila...

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ameri jemljejo kršitve resno. Pri nas niti do tožbe ne bi šlo. Možni izgovoritisi:
- ne da se mi s tem ukvarjat...
- žrtev je kriva!
- cigani so krivi!
- zakaj pa je (žrtev) šla po tisti cesti na tisti dan?
- gospoda(rji) imajo vedno prav, ne morejo biti krivi. Le hlapček je lahko kriv. Dajmo ga še mi pretepst, da bo v prihodnje vedel, da se gospoda ne obtožujejo.
- a mi ta proces izboljša pozicijo na naslednjih volitvah?
- a mi kdo da plavo kuverto?
- denar za proces bi lahko porabili za otroško bolnico. Ne, za otroško bolnico rakasto obolelih invalidnih sirot. Dajte no, za uboge sirote gre!
- bo kdo sigurno še dvajset izgovorov napisal...

Pri nas bi najverjetneje dobil samo en odgovor: mi delamo po tuji licenci, zato tožite njih, mi smo samo vmesna faza produkcije.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
Pri nas bi najverjetneje dobil samo en odgovor: mi delamo po tuji licenci, zato tožite njih, mi smo samo vmesna faza produkcije.
Tipičen slovenski izgovor: nekdo drug je kriv
evil.gif

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.477
1.848
113
na temni strani lune
In da ne bo pomote, porota samo določi ali je kdo kriv ali ne. Kazen vedno določi sodnik v okviru zakonov. Ima pa vsak obtoženi v US and A možnost zavrniti sojenje pred poroto.

In seveda imamo tudi pri nas poroto oz. senat. Sicer nekoliko drugačen sistem kot ameriški ampak vseeno.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Mislim da porota lahko določi ali vsaj vpliva na kazen. Detajlov pa res ne bi vedel. Mogoče je tak v določenih primerih. Pa od države do države se tudi lahko razlikuje.