CHF v EUR

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.968
6.585
113
Odkar imamo evro, sem čisto out. je kdo pred kratkim menjal švicarske franke v evre in kje in kako je to najbolj ugodno. zapraviti jih v naslednjih nekaj letih ne vidim. na banki, kaki menjalnici (se moral sploh pozanimati kje kaka je zdaj, včasih jih je bilo ful), položiti na banko tujo valuto in v sklopu tega kaj menjati (je to drugače ali je isto kot na šaltarju). pač čim več bi seveda rada ven dobila. ne gre za veliko denraja, ampak za novoletna darila bo.

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
za 100 frankov dobiš 85 evrov, za jurja 850, za deset jurjev pa 8.500. it's that simple. zdej če ne kupuješ lih maybache za darila pol je pomoje čist vseen jebeštrga kje in kdaj jih zamenjaš, ker bo razlika šest centov. ista zgodba je s kunami pa ne vem še čim. folk dela doktorat iz enga dopusta in 13,31 kune razlike na konc.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.968
6.585
113
No mal več je pa že. Sej si ne mislim preveč poti delat. Na bankah sem našla tečaje, vse OK. Bolj me zanima ali je to to pa par evrov gor dol ali moram merkat, da ni še kake provizije kje? V Kranju imam skoraj vse možne banke in bržkone se tudi kaka menjalnica se najde. Ko se v avto vsedem, moram nekam iti. Zato sprašujem, ceneje na denarju in na času če te stvari ugotavljam na papirju kot da se fijakam po kr.

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
to je to, banke služijo na spreadu med trenutnim nakupnim in prodajnim tečajem. pa ne s tabo ampak z velkimi podjetji, menjalniški posli s prebivalstvom pa so jim nujno zlo, zato morš večje zneske zmer vnaprej napovedat.
zdej če greš jutr pa da hočeš najboli, pol zutri preglej na webu kakšni so tečaji pa pejdi v tisto, kjer boš dobila tri evre več
grin1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.968
6.585
113
Hvala za to je to. Če ni provizij potem grem v tisto, ki je v soping centru, pa ceprav zdaj ne vem katera je.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Hvala za to je to. Če ni provizij potem grem v tisto, ki je v soping centru, pa ceprav zdaj ne vem katera je.

V Mercator centru v Kranju (Primskovo) in v Supernovi (Kranjski otok) je Gorenjska banka >> https://www.gbkr.si/orodja/tecajnice ... v Qlandii in v Planetu Tuš ni nobene banke, kolikor vem
smile-1.gif

To je pa to, kar se tice šoping centrov v Kranju
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Drugače če imaš možnost online zamenjaš na poslovnem računu po najboljšem tečaju. sam spremljam $ na DH in je razlika med fiziki in pravnimi cca 10c na 1$.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.968
6.585
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:

V Mercator centru v Kranju (Primskovo) in v Supernovi (Kranjski otok) je Gorenjska banka >> https://www.gbkr.si/orodja/tecajnice ... v Qlandii in v Planetu Tuš ni nobene banke, kolikor vem
smile-1.gif

To je pa to, kar se tice šoping centrov v Karnju
smile-1.gif

Ce bi to vceri vedela bi lahko tudi na SKB v citiparku. Pa nisem s seboj vzela. Lahko grem na matični unicredit, ko v soboto ta mala dva peljem v knjižnico pa naložim denar na račun in plačujem s kartico, kar mi je bliže. Pa še kaki scenarij...Poanta je, da mi ni treba v ta namen nobenih dodatnih pota...