Champ Car, IndyCar, CART...

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Včasih Šport TV prenaša, no vsaj jaz sem imel tako srečo, da sem med preskakovanjem programov zasledil prenos.

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Če dam tam by competition in potem racing events v USA, ne najde nič razen nascarja. A načeloma se da na tej strani gledat?

Nazadnje urejeno:

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Aja pa še to me zanima, kaj zdaj to sta dve prvenstvi champ car in indy? Al kako je zdej to? Katera je tista indy car varijanta al CART ko so bli tracy, andretti, al anser junior, herta, vasser in podobni patroni? Ker gledam na official straneh in recimo Tracy vozi v obeh pa še par patronov?
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Mislim, da se pokaze takrat, ko je dirkaski vikend.. mislim, da bi se moralo dat gledat..

indy afaik je junior serija CARTA..

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Pred leti so se organizatorji (predvsem organizator indy 500 in drugi) med sabo skregali in nastali sta dve različni seriji, indy car in champ car. Podrobnosti žal ne vem ne spremljam več te scene sem pa jo pred leti, izjemno zanimivo dirkanje, avti na metanol, turbo 800 konjev proti formuli takratnega časa precej bolj zanimivo. Takrat je prenašal eurosport kako je zdaj nevem.

Nascar pa mi je totalno out, ampak pa imajo zelo hude motorje, kar so oni iztisnili iz 2 ventilske tehnologije je prava znanost
shocked-1.gif

Nazadnje urejeno:

SnuffyZ32

Pripravnik
11. okt 2007
199
0
16
Obišči stran
http://en.wikipedia.org/wiki/Champ_Car

Tko nekak
smile-1.gif

Sem gledal mid-konc 90tih ko je blo na eurosportu. Zame osebno so to bila najboljsa leta/serija dirkanja. By far. Andretti, zanardi, al unser, paul tracy, villeneuve, montoya, zal pokojni greg moore... Dirkanje na milimetre, miljon prehitevanj, avtomobili ki so jih dejansko lovili po pisi sem in tja, odlicne piste z miljonkrat vec karakterja kot vecina f1 pist...

Pol pa je vse slo v porko maloro !@#$!@#%!%
frown-1.gif
Kot razumem tist gori v linku je IRL ponovno zdruzil vse skup in prevzel to kar naj bi indycar, cart in champ car bli v preteklosti pa potem v mes IRL vsporedno.

http://www.indycar.com/
Niso vec turbo, 650hp, kot razumem en motor in ena sasija... Dunno...

Zame je danes WSBK to kar je bil takrat indy, oziroma cart.

byebye,
Sasa