Cev za napo . vodoprepustna?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.054
113
Obišči stran
Torej zanima me, ali je cev za napo, tista narebrana srebrna, ki se raztegne, vodoprepustna ali ne? Namreč napihnilo mi je kuhinjo in edina razlaga je, da je voda prišla čez to cev od zunaj.

Mora pa tišlar pridt do mene, da mi odpre zgornje blende, da ne bom sam še več škode naredil kolikor jo je že.

Aja, zavarovanje proti izlitju kaj takega krije?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Le zakaj voda ne bi mogla priti po tej cevi, cev sama lahko dihta 100%, samo če imaš kaj narobe izvedeno pri izpustu iz hiše, potem pač voda z veseljem teče po njej.

Morda je šel dež z vetrom, sneg se je veselo topil zadnje dni..

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
V teh dneh so idealni pogoji za nastanek kondenza, ki ga je lahko par litrov na teden ob neugodni postavitvi cevi

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.454
2.399
113
Pomurje
Imel sem točno tak problem. Kondenz je tekel kar ven iz nape na kuhalno.
Sem šel na podstrešje, kjer sem ugotovil, da nimam cevi nič izorilane. Nimam jeklene ampak plastično z žico.
Vezel 10cm volno omotal okrog cevi, potem pa še s strečfolijo čez.

Kondenza lani pozimi več ni bilo.

Lp

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Če že omenjena izolacija cevi ne bo zadoščala, ne vidim boljše rešitve, kot nekje na primernem mestu dodati iztok iz cevi. Sam sem dodal koleno s T členom iz plastične kanalizacijske cevi. Cev T člena ima enak premer kot siceršnja cev, iztok pa je manjši (5cm), kjer je dodano še malo cevi in čep, tako da se notri lahko nateče kakšen liter in pol. Na čep je namontirana in zatesnjena plastična pipica vrtnega programa, ki jo po potrebi odprem in odtočim vodo v posodo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.121
4.094
113
Da se še jst prištulim v temo ...

V kopalnici imamo dimniški prikjuček (včasih bil za bojler) in vsako leto pozimi razmišljam o vgradnji ventilatorja v to luknjo. Dimnik se ne uporablja že par (deset) let, je "zidan" (v notranji steni) gre pa iz pritličja (kopalnica) mimo še ene sobe in čez "odprto" podstrešje na prosto (cca. 5-6m dimnika). Edina stvar, ki me skrbi pri tem je kondenz!
tongue-1.gif

Recimo če bi odvajal vlago iz kopalnice po tej cevi, domnevam da bi se zelo verjetno zgodilo da bi vlaga kondenzirala na stenah in se potem v obliki vode vračala v kopalnico. Dimnik tudi nima zunanjega odvoda ali pa vratc, ki bi bila nižja od mesta kjer bi se montiral ventilator (torej tista luknja je dejansko najnižja točka dimnika), kar v primeru "vode" pomeni da bi tekla direktno v ventilator (pa glede na to da se je dimnik aktivno uporabljal par 10 let voda ki priteče nazaj ne bo "brezbarvna")!
grin1.gif

Po drugi strani razmišljam da bi ventilator s pretokom 80m3/h, ki bi deloval kot je potrebno vseeno posušil dimnik brez da bi se voda vračala nazaj?!

Ima kdo izkušnje s tako situacijo?

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Če je dimnik iz opeke (ali betona) - torej ni iz kovine - se voda itak ne bo vračala v prostor - dejstvo pa je tudi da znotraj dimnika ni nikoli tako nizke temperature kot je zunaj zato se jaz za tole nebi preveč sekiral in bi zadevo vanj seveda brez pomislekov napeljal.