cestninjenje ENC (HR)

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Živjo,

torej nekaj me mede - namreč, zdej bodo istrski ypsilon še dodatno zacocali, tam okoli Kanfanarja (oziroma ga že colajo). Da pa pride vse malo ceneje - baje do 50%, obstaja ENC Bina-Istra.

Zdej pa nevem, je ta Bina-Istra enak pač običajnemu ENCju ali velja samo za Istro? Ker da bi kupoval dva ENCja, mi je pa glupo, pa niti nevem, kako se ti popusti seštevajo, oziroma če kupiš običajnega, a se ti obračunavajo 50% popusti v Istri..

Vglavnem, če je kdo kaj podučen, kar na dan z besedo
smile-1.gif

Hvala,

Lp

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Ja, samo tam na Bina-Istra imajo neke pakete, ki imajo 50% skonto na Istro? Če tam kupiš, se lahko voziš tudi po ostalih cestah z istim denarjem..?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Hm, jaz to tako razumem da ENC za celo HR še daš preprogramirat na BINO, da ti velja še tu. Potem imaš nekakšno shizofreno kartico z dvema vsotama gor
confused-1.gif
ali kako

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Ja, zgleda je res nekako tako:

Citat:

Obavještavamo cijenjene korisnike da je BINA - Istra d.d. uvela moguænost elektroničke naplate cestarine putem ENC uređaja.

Potpisom Ugovora o komisionoj prodaji između Autoceste Rijeka-Zagreb d.d. i BINA - Istre d.d, BINA - Istra d.d. započela je s uslugom komisione prodaje ENC uređaja Autoceste Rijeka-Zagreb d.d. Komercijalni ENC uređaji mogu se kupiti na prodajnim mjestima BINA - Istre d.d. (naplatne postaje Učka, Kanfanar i Pula).

Funkcioniranje sustava postavljeno je na način da svaki korisnik koji posjeduje ENC uređaj kupljen na prodajnim mjestima Autoceste Rijeka-Zagreb d.d, a želi koristiti takvu moguænost plaæanja cestarine i na dionicama BINA - Istre d.d, treba na prodajnim mjestima BINA - Istre d.d. zatražiti otvaranje korisničkog računa te izvršiti punjenje ENC uređaja, isto tako ako korisnik kupi ENC uređaj na prodajnim mjestima BINA - Istre d.d. i isti želi koristiti na dionicama ARZ-a, treba doæi na prodajna mjesta ARZ-a (Grobnik, Rupa, Krk, Lučko) zatražiti otvaranje korisničkog računa te izvršiti punjenje ENC uređaja.

ENC uređaji Autoceste Rijeka-Zagreb d.d. kupljeni na prodajnim mjestima BINA - Istre d.d. imat æe naljepnicu s logom BINA - Istre d.d.

vir: http://www.arz.hr/?page=5&sub=6&lng=1

Torej, v bistvu imaš gor na kartici nnekak dva računa, ki sta neodvisna en od drugega
confused-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.747
1.530
113
Peesda, ta država je pa res v riti... (Saj je naša tudi, ampak tole je še večja mafija ko DARS
grin1.gif
)

Že tiste kučice na obstoječi Istrski polavtocesti so bile živ smeh in cestnine niso pobirali prav zato, ker so se investitorji na smrt skregali med sabo....
rolleyes-1.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Posamezne avtocestne odseke (oz avtoceste nasplosno) imajo zakupljene razlicne firme. Thats it.