Čestitke Primorci!!!

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Čestitke vsem Primorcem ob današnjem prazniku!

Smrt fašizmu, svobodo narodu!

I

Izbrisan uporabnik #488

Se pridružujem.

Seveda gre za državni praznik, da ne bo slučajno spet kakšnih domobranskih vnosov v ta topic.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Torej prosim, da se ob državnem prazniku vzdržite gesel totalirizma. Konec koncev nihče ob prazniku pridružitve Prekmurja k matični domovini ne vzklika živel kralj ali živela SHS.

I

Izbrisan uporabnik #488

Zakaj si meni repliciral? z burstom nimava istega IPja
smile-1.gif

Kakšen totalitarizem? a ga danes nimamo?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Ker si mu pritrdil in omenil državni praznik. Sklepal sem (mogoče napačno), da se poveličuješ geslo iz časov totalitarnega sistema.

Danes nimamo totalitarizma. Ni tako, da ne bi moglo biti bolje, je pa precej svobode. Ni delovnih taborišč, prisilnega dela, ugrabljenih žensk v stilu boko haram-a itd. Ampak to s samim praznikom nima neke veze.
Vezo ima to, da se danes en kup Primorcev vozi v Italijo v službo, da forsirajo otroke, da se učijo italijansko, ker enostavno v tem vidijo edino realno priložnost za prihodnost. Moti me tudi to, da znajo Italijani bolje poskrbeti za kulturno dediščino čeprav je daleč od Rima. Npr. že fašistična vlada za solkanski most ali popotresna obnova Posočja in primerljalno krajev čez mejo v sodobnih časih. To bi lahko bilo bolje, vendar se očitno ljudje lokalno ne znajo dovolj postaviti zase proti centralizmu Ljubljane. Ali pa Slovenci niti nismo taki, da bi na to kaj dali, če nas ravno ne prisilijo.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Ker si mu pritrdil in omenil državni praznik. Sklepal sem (mogoče napačno), da se poveličuješ geslo iz časov totalitarnega sistema.

Danes nimamo totalitarizma. Ni tako, da ne bi moglo biti bolje, je pa precej svobode. Ni delovnih taborišč, prisilnega dela, ugrabljenih žensk v stilu boko haram-a itd. Ampak to s samim praznikom nima neke veze.
Vezo ima to, da se danes en kup Primorcev vozi v Italijo v službo, da forsirajo otroke, da se učijo italijansko, ker enostavno v tem vidijo edino realno priložnost za prihodnost . Moti me tudi to, da znajo Italijani bolje poskrbeti za kulturno dediščino čeprav je daleč od Rima. Npr. že fašistična vlada za solkanski most ali popotresna obnova Posočja in primerljalno krajev čez mejo v sodobnih časih. To bi lahko bilo bolje, vendar se očitno ljudje lokalno ne znajo dovolj postaviti zase proti centralizmu Ljubljane. Ali pa Slovenci niti nismo taki, da bi na to kaj dali, če nas ravno ne prisilijo.
veš imamo tudi dvojeznična območja kjer niso starši tisti ki forsirajo... po drugi strani pa imamo tudi veliko italijanski staršev ki otroke forsirajo s slovenščino... predvsem zato da bodo tukaj lahko kupovali ceneši bencin pa bolj poceni jedli v gostilnah
evil.gif
saj zato so pa makaronarji dobri, da ji čim bolj ožameš ko pridejo gor. ko te vprašajo za smer jih pa itak v napačno pošlješ da so več časa tu da se jih da bolj ožeti... čeprav gre zadnja leta denar precej težje oz njihovih žepov... bolj do bencinskih pa v tuš hodijo... obvezno tudi po čike če kadijo.
no čisto resno. v italiji je pač boljša plača tako kot tudi v avstriji. ni edina možnost ker je zaposlenost na primorksem precej boljša kot v prekmurju je pa dodatna možnost.
aja pa solkanski most so obnovili ker je pač to bila najcenejša možnost da se železnica naprej laufala...

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.135
5.078
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik burst pravi:
Čestitke vsem Primorcem ob današnjem prazniku!

Smrt fašizmu, svobodo narodu!

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/FLwlZ7dI6N0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

... pa šiht v Italiji...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:Bivši Ivanovi
Visoko ga ceniš, če misliš, da je imel veze v VB, ZDA in ZSSR. Ti so bolj ali manj določili meje po drugi vojni. Skoraj iste velesile po prvi, ko so bili Italijani nagrajeni z ozemljem lepega dela Slovenije s povsem slovenskim prebivalstvom in južno Tirolsko z Avstrijci, Madžari pa kaznovani z odvzemom Prekmurja. Saj mogoče svetovni veljaki niso nameravali v nobenem primeru biti "zlobni" do večinskega prebivalstva, ampak svetovno politično kupčkanje niti ne ve čisto točno, kje živi Janez in kje Giovani.
Danes se sicer širijo "vesti", kako so komunisti prodali Trst in Koroško po drugi vojni, ampak po mojem jih kaj veliko sploh noben ni vprašal.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Visoko ga ceniš, če misliš, da je imel veze v VB, ZDA in ZSSR. Ti so bolj ali manj določili meje po drugi vojni. Skoraj iste velesile po prvi, ko so bili Italijani nagrajeni z ozemljem lepega dela Slovenije s povsem slovenskim prebivalstvom in južno Tirolsko z Avstrijci, Madžari pa kaznovani z odvzemom Prekmurja. Saj mogoče svetovni veljaki niso nameravali v nobenem primeru biti "zlobni" do večinskega prebivalstva, ampak svetovno politično kupčkanje niti ne ve čisto točno, kje živi Janez in kje Giovani.
Danes se sicer širijo "vesti", kako so komunisti prodali Trst in Koroško po drugi vojni, ampak po mojem jih kaj veliko sploh noben ni vprašal.

Prodali Trst in Koroško?

Kakšna pa je bila meja pred 2. svetovno vojno?... popravi me, če se motim, ampak celotna Istra je bila lahovska... linija triglav-reka

Ti pa sedaj pišeš o prodaji Trsta...

No, to pa je smešno.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
To je pa to, ko ima vsak nezobrazen luftar dostop do neta in nakraca, kar se mu zdi...in takih je na alterju veliko.
wink-1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:

Prodali Trst in Koroško?

Kakšna pa je bila meja pred 2. svetovno vojno?... popravi me, če se motim, ampak celotna Istra je bila lahovska... linija triglav-reka

Ti pa sedaj pišeš o prodaji Trsta...

No, to pa je smešno.
pomoje si ga zalo narobe razumel... preberi še enkrat.