Cesta do Bovca v teh dneh

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
V teh dneh bom moral it v Bovec, pa me zanima kakšna je ponavadi tam kaj cesta v takih razmerah kot so sedaj?

Je skoz prevozna z gumami, ali je kje potrebno ali priporočljivo nataknit verige?
Google maps me pošlje čez Kranjsko goro in Trento. Je to vredu ali je kje drugje boljše? Rajš se peljem še pol ure dlje, pa da je ok cesta. Pred Trento mi zgleda, da je kr oreng hrib?

Kaj pa varjanta čez Železnike in Tolmin? Vsaj na googel maps zgleda mal manj hribovita cesta.,

Thnx!!
pozdrav.gif

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
V teh dneh bo kot ponavadi ko lenuhi ne cistijo in je Vrsic zaprt,pa ne samo v teh dneh,vecinoma je celo zimo zaprt ker je to za naso drzavo najceneje-narod pa naj se j***
Pojdi cez Tolmin.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.155
11.030
113
kod Džej-Zija
Tisti "hrib" je Vršič (
rolleyes-1.gif
), na nadmorski višini 1611 metrov. Prav lahko se ti zgodi, da je cesta tam prevozna le z verigami. To je le najvišje ležeči cestni prelaz v Sloveniji.

Druga, precej udobnejša varianta, je čez Italijo. Greš čez Predel, ki je še vedno precej visok (1156m) in bi tudi tam lahko srečal kakšno kepico snega, vendar vseeno precej udobnejša varianta kot Vršič.

Ostale variante so pa čez Kladje, Petrovo Brdo, Idrijo itd. Nobena od teh ni pretirano udobna. Vsekakor pa, čez boš šel tu čez, pojdi čez Kladje, ne čez Železnike in Petrovo Brdo. Tista cesta je ugodna samo za gorske hitrostne preizkušnje.
evil.gif

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Ena od opcij je preko Trbiža. Sem se peljal lani v takem obdobju in je bilo vse lepo spluženo. Ceste čez Tolmin pa žal ne poznam.

Zgrešiti pa ne moreš, od Tromeje naravnost, pred Trbižem zaviješ levo, imaš pa vsepovsod lepo table, tako da ne moreš zgrešiti.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Vsekakor pa, čez boš šel tu čez, pojdi čez Kladje, ne čez Železnike in Petrovo Brdo. Tista cesta je ugodna samo za gorske hitrostne preizkušnje.
evil.gif

Kaj pa fali tisti cesti?
evil.gif

Vprašanje od kje bo človek sploh štartal, če iz LJ potem je najbolj komot po AC do N. Gorice in potem lepo do Bovca. Verig ne rabiš ... lahko greš tudi na Idrijo (Vrhnika oz. Logatec), zanimiva je tudi čez Lučine in Gorenjo vas ter Cerkno ... skratka poti je malo morje in VSE razen AC imajo vmes manjše ali večje prelaze, kjer so zimske gume obvezen v primeru sneženja pa še verige.

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Jst ne vem, kaj vas sekira. Cesta je prov super, snega pa itak praktično nimamo.

Če si lene sorte, pejdi na AC in čez Novo Gorico -> Tolmin -> Bovec. Sicer pa je ok tudi varianta čez Škofjo loko in Cerkno. Nikar pa ne rini čez Vršič.

Cesta čez Predel zna biti v tem času nesplužena / neposipana zaradi lenih Italijanov, odvisno pač od trenutne volje njihove zimske službe. Ne priporočam.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
thnx vsem za pomoč! Grem brskat po zemljevidu:)

Se opravičujem, ker sem pozabil napisat, da bom štartal iz Lj.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Aja še ena alternativa ... lahko greš do Bohinja (Boh. Bistrica) in potem na avtovlak, ki te pelje skozi hribe do Mosta na Soči (Tolmin). Od tam do Bovca pa ni več daleč ..

mistique

Guru
16. jun 2009
14.103
1.886
113
Emona / Carnium
Italijani si vzamejo čas (lani je kar trajalo ampak je bilo veliko več snega kot zdaj), da splužijo tisto do Predela. . V zelo slabem vremenu pa do Gorice in naprej v B'c. Enkrat sem šel čez Kladje ravno, ko je na Bovškem začelo snežit in mi je bilo žal...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kaj pa je narobe z dobro staro cesto preko idrije, tolmina??? ta je zihr 98% splužena

Fusion: sam da pa ne veš kaj je tisto za en "hrib"??? al si se to hecal?

Nazadnje urejeno:

mistique

Guru
16. jun 2009
14.103
1.886
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
kaj pa je narobe z dobro staro cesto preko idrije, tolmina??? ta je zihr 98% splužena

Sej pravim, da je začelo snežit...in tema je bila in tako naprej
smile-1.gif
če je splužena / suha je just like any other...

Nazadnje urejeno:

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Ja, če je splužena
crazy1.gif

Danes so začeli posipati okoli 10h od Cerknega proti Idriji. Ob 13h sem skočil še do Godoviča in je bilo "prav lepo" čez tisti travnik navrhu Zale
10.gif

Če je kopno se najbolj splača preko Predela - enkrat se mi je mudilo in so mi vsi domačini predlagali tisto varianto.
Samo meni je ljubša preko Tolmina in Idrije - je pa res, da jo lahko prevozim v spanju
wink-1.gif

Sedaj je videti kar čista:
God1_0001.jpg

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja če pa ta cesta (idrija - tolmin - ) ni splužena, pol ni pa nobena no! sej je najbl pomembna na unem koncu! grem stavt, da je boljša kot pa tista čez predel!

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Aja še ena alternativa ... lahko greš do Bohinja (Boh. Bistrica) in potem na avtovlak, ki te pelje skozi hribe do Mosta na Soči (Tolmin). Od tam do Bovca pa ni več daleč ..

Odličen predlog, ker štartaš iz LJ.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:

Odličen predlog, ker štartaš iz LJ.

Sej je rekel da se lahko pelje pol urce več!
evil.gif