Česnova tinktura

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.374
247
63
Zanima je koliko je uporabna česnova tinktura z limono za nižanje slabega holesterola? Uporablja kdo? Še recept:

Po tem napitku naj bi se odstranila maščoba v žilah.
Operacija srca naj bi ne bila potrebna!!!

Če imamo zoženje žil, popijemo dnevno 0,5 dcl (en štamperle) napitka

Priprava:

5 neolupljenih limon operemo in drobno narežemo na tanke šnite. Čez noč jih namočimo v slano vodo (jaz uporabljam himalajsko sol, ki se dobi v vsaki trgovini)
Naslednji dan olupimo še 30 strokov česna

Limone (brez vode) in česen zmiksamo!

Dodamo 1 liter vode in vse skupaj zavremo. Ohladimo.
Zmes odcedimo in zlijemo v steklenice.
Napitek hranimo v hladilniku

Pijemo ga dnevno po 0,5 dl pred ali po jedi.

Pijemo: 3 tedne
prekinemo za 8 dni in
nato ponovno pijemo 3 tedne

Samo tako dosežemo pravi učinek. To naredimo enkrat letno

Neugodnega zadaha ni (preverjeno).

Delovanje česna in limone je dobilo veliko priznanje. Ljudje, ki so trpeli zaradi zamašenih krvnih žil lahko zdaj mirno spijo, ker so maščobe v krvi odstranjene.

Ta napitek zelo pozitivno deluje tudi na ljudi, ki imajo paradentozo.

Po tej terapiji se izboljša počutje. Vid in sluh se zelo izboljšata.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.512
891
113
ker je to nekdo v družini poizkusil, pa ni nič pomagalo.

Pač 7 tednov kasneje so se pričele uživati predpisane tablete

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Prvič: to ni tinktura, ker se tako imenujejo raztopine v alkoholu.
Drugič: himalajska sol je samo komercialni nateg, da za navadno, malo obarvano sol, plačaš trojno ceno:
Tretjič: ko tvojo zmes zavreš, veselo uničiš vse vitamine in encime v limoni in česnu, tako da raztopina res ničemur ne koristi.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.640
113
To je koristno edino za odganjanje vampirjev
evil.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
No ja, česen je kar dobrodošel za imunski sistem, limona pa tudi, tako da je kar ok zvarek za jačanje imunskega sistema.

Za holesterol pa je bedarija, sploh glede na teste ki se opravljajo pri nas, ko se niti ne ve, če ima oseba res preveč slabega holesterola ali ne.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.293
23
38
Murska republika
osebno imam premalo dobrega holesterola, ostali je na meji, tako da so si stvari različne od osebe do osebe, po operacijah lansko leto se še vedno ubadam z slabo krvno sliko in pomanjkanjem železa, tega je v organizmu zadosti vendar se ne izloča v organizem, in čeravno sem si opomogel je dobrega holesterola še vedno premalo, tako da :____

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
No ja, česen je kar dobrodošel za imunski sistem, limona pa tudi, tako da je kar ok zvarek za jačanje imunskega sistema.

Za holesterol pa je bedarija, sploh glede na teste ki se opravljajo pri nas, ko se niti ne ve, če ima oseba res preveč slabega holesterola ali ne.

Posebno, če zmes segreješ na 100 stopinj
uf-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Aja, nisem bral tako daleč "recepta", potem pa še te lastnosti zgubi receptura in je bolj kot ne samo voda z nekaj malega vlakninami
wink-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sam res, zakaj bi človk to delal.
a ni boljš pojest en strok česna in spit kozarc limonade?
soli dobimo pa še preveč z vsakdanjo prehrano.

tudi v našo bajto je prišel en čuden recept, nekaj z ingevrjem in medom, namočeno pa vsak dan eno žličko al neki.. ne vem točno. Sam hecn mi je blo, da moreš tolk male količine te mašnce pojest, kot da je strupena:) Sej jih je veselje hitro minilo:))

uf pa še enga sem slišal. med pa cimet pa mogoče še kaj. tut baje nora kombinacija... ampak samo žličko na tešče;)

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Jaz pa imam enega s smrekovimi vršički in sladkorjem, brez kuhanja, za grlo. Zmes pustiš nekaj tednov na soncu in nastane sirup.

Meni pomaga, okus pa tako dober, da bi ga jedel tudi, če je le placebo.
smile-1.gif

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Jaz pa imam enega z ingverjem, medom, limono in cimetom.
Ingver nastrgam + limono stisnem + med + kar dosti cimeta = 1 literski kozarec
cheer.gif

Čez zimo vsako jutro eno veliko žlico tega... Bolna (viroze, gripa,...) nisem bila že cca 3 leta... če je to pomagalo ali ne... meni je dobro za pojest
evil.gif

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.436
2.183
113
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Jaz pa imam enega s smrekovimi vršički in sladkorjem, brez kuhanja, za grlo. Zmes pustiš nekaj tednov na soncu in nastane sirup.

Meni pomaga, okus pa tako dober, da bi ga jedel tudi, če je le placebo.
smile-1.gif

Recept ni popoln. Na koncu zmešaš z domačim šnopčkom, potem je pa taprava stvar.

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Tinkture se delajo z alkoholom! Vse ostalo so samo zvarki, da ne rečem kaj drugeha.
Česnovo, še bolje čemaževo tinkturo se uporablja po kapljicah.
Recept najdeš na netu.
Priporočena je ena kura na leto.
Nikakor ni zdravilo ampak le pripomoček!

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.251
327
83
To zadevo (česnovo tinkturo) sicer varijo menihi v tistem samostanu v Podčetrtku (tam kjer je najstarejša lekarna na slovenskem, če koga zanima). Tam se je dalo kupit, ne me vprašat koliko in če se še da. So starši enkrat jemali, razen tega da smrdi nisem opazil efekta pri nobenem. Sta se naveličala to jemat po kapljicah po kakem mesecu.