Češnjev liker

excalibur

Pripravnik
24. sep 2007
321
0
16
je ni
Torej...doma imam viška češenj in s punco sva se odločila, da bi naredila češnjev liker. Sm malo pobrskal po forumu ampak nisem našel nikjer recepta, stric google mi je sicer nekaj našel ampak bi raje prebral vaše osebne izkušnje.

Liker naj ne bi bil premočen ampak bi služil bolj kot desert oz. kot kak aperitiv (ok glih sok pa tudi ne sme bit
grin1.gif


Hvala vsem za recepte in pomoč
wink-1.gif
 

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Hojla!

Poglej malo tukaj. Sicer ni nikjer omenjene kombinacije s češnjami, ampak po moje bi lahko malo improvizirala in uporabila npr. borovničev liker...?
sprasujem se.gif


Lep pozdrav, pa
roza.gif
!
 

excalibur

Pripravnik
24. sep 2007
321
0
16
je ni
Citat:
Uporabnik torcida_st pravi:
Škoda šljivovice:)

Sem tudi sam pol pomislil v tej smeri in sem raje uporabil tropinovec, šljivovico pa bomo tu pa tam malo popili al pa ponudili gostom
grin1.gif
 

excalibur

Pripravnik
24. sep 2007
321
0
16
je ni
Evo spet sem tu
smile-1.gif


Sem dobil od ene kolegice wordov dokument v katerem so na 150 straneh razni recepti za likerje, tako da če kdo kaj rabi naj se javi
smile-1.gif
 

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Se priporočam za recepte
grin1.gif


p.s.: ne vem za liker, ampak meni je višek hodil od češenj, je bla pa ravno taka situacija, da sem imel že nekaj časa eno navadno vodko ki jo ni hotel noben pit. No, nebodisigalen sem razkoščičil češnje, jih dal v en kozarec, par žlic sladkorja pa zalil z vodko in v hladilnik... Je prav fino, če še kar ne bo hotel nihče pit, bo pa za čez sladoled
smirk-1.gif
 

excalibur

Pripravnik
24. sep 2007
321
0
16
je ni
Evo mene
smile-1.gif
). Zato zdej prilagam datoteko, v kateri pa ni češnjevega recepta.

Vam povem kako sem jaz naredil in zdej čakam na rezultate
smile-1.gif


Na cca. 2 kg češenj sem porabil 1,5 litra tropinovca in 1 kg sladkorja (1/4 kg sladkorja na 0,5 kg češenj). V večje steklene posode od kumaric (al pa česarkoli drugega podobnega) sm najprej dal cele češnje (peclje sem izpulil, en kolega pa pravi, da jih ne bi smel spult ampak samo malo skrajšat, glih da ne štrlijo tolko) pa malo cukra, pa pol spet plast češenj, pa plast cukra itd.(nekje sm zasledil, da je treba češnje stisnit, da iz njih izteče sok ampak jaz tega nisem naredil, ker hočem, da so češnje cele, da se jih lahko še pol poje - kot borovničke
smile-1.gif
). Na koncu sem dolil še tropinovec, vse skupaj zaprl in dal za en mesec na sonce, vmes pa še enkrat dnevno malo premešam, da se stopi ves cuker. Zdej pa čakam, da vidim kaj sm sproduciral, če bo treba v primeru, da je zadeva premočna vse skupaj slučajno še razredčit al kaj. Booooooooo, bom videl pa sporočim:))
 

Priponke

  • 701925-likerji.doc
    479 KB · Ogledi: 1.547

excalibur

Pripravnik
24. sep 2007
321
0
16
je ni
OK...zadeva je narejena in za moje pojme je okusna
grin1.gif


Imam pa eno vprašanje: ve' kdo kako bi naredil, da bo liker bolj gost?
 

excalibur

Pripravnik
24. sep 2007
321
0
16
je ni
A samo to? Mi sploh ni padla na pamet tako logična rešitev. Sem mislil, da mora bit vmes kaj bolj kompliciranega
smile-1.gif
Samo moram pol najdet pravilno kombinacijo vode in sladkorja, ker se bojim, da bo pol preveč sladek, če dodam samo sladkor.
 

pikec85

Pripravnik
24. jul 2007
840
0
16
38
www.lajsta.si
več sladkorja pomeni manj alkohola ...
wink-1.gif


praviloma pa se češnjuc dela iz neke stare sorte češenj - majhnih a sladkih, pa najbolj poznih