certifikati angleščina

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Malo gledam po tem LinkedIn, pa vidim da si folk različne certifikate piše
confused-1.gif

Kje je razlika med temi...

CAE
BEC Vantage
TOEFL
IELTS

Kaj ima vsaka vas svoj sistem ?
10.gif
Pa kaj je sploh uporabno kje? Pri nas vem, da ni nič,

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
IMO vsaka jezikovna šola želi svoj kos pogače: eno so testi za 'business English', potem testi za 'English in academia', pa 'general use of English' itd.

V tujini od mene še nikoli niso zahtevali certifikata - greš na intervju in tam preverijo raven jezika - kar je tudi razumljivo, saj sam bog ve, kje so dobil tisti papir.

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
V tujini od mene še nikoli niso zahtevali certifikata - greš na intervju in tam preverijo raven jezika - kar je tudi razumljivo, saj sam bog ve, kje so dobil tisti papir.

Točno tako; tudi mene še nikoli ni nihče vprašal za kako diplomo iz jezika. Je pa tudi res, da sem bolj tehnične stroke in niti najmanj kake jezikoslovne, tako da se mi kak detajl tudi oprosti
wink-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Meni je tudi ravno včeraj ena, ki dela v švici razlagala, da ne vprašajo po ničemer.
d055.gif

Pa še angleško govorijo v velikem procentu firm.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
IMO vsaka jezikovna šola želi svoj kos pogače: eno so testi za 'business English', potem testi za 'English in academia', pa 'general use of English' itd.

Za avstralijo rabiš CAE http://www.cambridgeenglish.org/cambridge-english-for/visas-and-immigration/australia/

Da za ene zadeve so papirji tudi nujni.

Nazadnje urejeno:

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Za vize pa ne vem, kako je - izkušnje imam zgolj z intrevjuji.

Nazadnje urejeno: