certifikat druge osebe

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
imam več certifikatov za različne osebe (chrome, lahko tudi microsoft edge)
Kako naj certifikat ki sem ga nekako dal inštaliral v "druge osebe" (ne me vprašat kako) spravim med osebna potrdila, oziroma kako naj tisto potrdilo med drugimi osebami uporabim v edavkih za prijavo.
Sem že nekako poskušal izvoziti iz druge osebe in potem uvoziti v osebna, pa mi nekako ne uspe.
Ali ga moram zbrisat med drugimi osebami, preden ga uvozim v osebna?
tnx

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
873
63
28
win+r, vpiši certmgr.msc in potem lahko tam urejaš certifikate. Skopiraj iz mape other people v personal.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
hmmm, tukaj pa je med osebnimi certifikati tudi tisti ki ga sicer v Chromu ne vidim. Ga pa tam vidim med drugimi osebami.
tukaj pa je obeh skupinah (osebna in druge osebe) .
Je pa zanimivo da nima ključka na simbolu pred imenom. Kaj ta ključek pomeni? Brez ključka je še en drug certifikat, ki ga tudi ne vidim v Chromu. Tisti ki pa imajo ključek pa so vidni med osebnimi certifikati.

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
873
63
28
Certifikati so v parih privatni ter javni. Tisti ključek pomeni, da ima certifikat privatni ključ, brez ključka pa so javni.
Najverjeneje ob izvozu nisi označil, da ti izvozi tudi privatni ključ, katerega ti sedaj ne more niti uvoziti. Tako moraš še enkrat te certifikate izvozit s privatnim ključem.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
hmm, zapletam se.
certifikati pod drugimi osebami nimajo ključkov. Ali ima to kakšno vezo? Sumim da ima, ker pri izvozu osebnega certifikata s ključkom me vpraša po izvozu osebnega ključa. pri teh pa me ne vpraša.
Pod kakšnim načinom ga moram izvoziti( dex X, base64x ali pkcs 7?

Mogoče bo najbolje da pošljem osebo po novo sigenco in potem bolj pazim pri instalaciji, ker sem nekaj očitno za=bal? Se jo dobi?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Če certifikat nima ključka, potem nima privatnega ključa in je zato izvoz brez veze, ker ti tak certifikat ne bo nič koristil.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Potem sem zajebal ob instalaciji?

Ob instalaciji oz. prevzemu alu uzovu certifikata imas tudi opcijo, da se tega certifikata (oz. privatnega kljuca) ne da izvoziti... in to je ponavadi prizveto vkljuceno... ce torej tega nisi izkljucil, lahko izvozis le javni kljuc... ne pa tudi privatnega kljuca ...

Takole izgleda, ce certifkat uvozis:

skitched-20160204-132358.jpg

ce ga uvozis tkao, da ni kljukice pri "Make thsi key as exportable), potem bos dobil pri izvozu tole opcijo sivo:

skitched-20160204-132657.jpg

Pri izvozu tak certifikat brez privatnega kljuca ponavadi dobi koncnico *.cer ... pa tudi za geslo ne sprasuje ...

Ko ga uvozis in das, naj samodejno izbere certifikte store, ti ga da v "Other people"...

Se mi pa zdi, da sem ze nekje bral, da obstojajo neka orodja, s katerimi se vseeno da izvozit tudi privatni kljuc, kljub temu, da je bila izbrana opcija, da naj tega ne omogoci ... Samo sedajle ne najdem tega... mogoce bo kdo drug pomagal ...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Probaj tole:

https://apuntesderootblog.word...dows-key-store/

Citat:
Export non-exportable private keys from Windows key store

When I was looking for a utility to export the non-exportable private keys in Windows, I found the mimikatz tool, which enabled me to do that and a lot more.

To export the private keys, run mimikatz as administrator and type:

crypto::capi
crypto::certificates /export

And you’ll get the certicates exported with the password mimikatz. You can also export the machine certificates with /systemstore flag. See the wiki for more info.

This tool is detected as a threat by many antivirus, so you’ll have to probably disable yours before using it.

ali tole >> https://github.com/iSECPartners/jailbreak-Windows

https://chengzhuliulin.wordpre...-on-windows-pc/

...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
z jailbreakom probal alteraš (ki mu je to nekož že uspelo) z malo več znanja kot jaz pa na w10 ni šlo. potem se še jaz probal na xp, pa mi tudi ni uspelo.
z svojim certifikatom ki ga imam pod ključkom in v "osebni" mapi se lahko registriram v edavke, s sorodnikovim ki ga imam pod druge osebe in nima ključka pa mi ne uspe.

Mi lahko nekdo prevede ( v jezik za telebane) tele navodila spodaj, čepav dvomim da sem kje naredil kaj narobe
rolleyes-1.gif

Predvsem tretja in 4 vrstica me zanima, ker do tja sem prišel "pravilno" se mi zdi.
Ker certifikate že lahko izvozim ( tudi prej sem jih), samo ko pa jih želim ponovno uvoziti v osebno mapo, jih pane uvozi,kljub temu da napiše da je uvoz uspel / ne pokaže ga pa ne. Probal z izvozom v vseh treh možnih oblikah (DER X.509, base 64 X509, PKCS#7)
Citat:
Instructions

Extract the files from the Jailbreak zip.
Run jailbreak.exe while running as administrator
A mmc with the Local Machine and Current-User Certificate snap-ins will load
All certificates are now marked as exportable
Use the certificate UI to export certificates and their private keys.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
to sem bral pred "desetletjem in pol" ko sem imel IE5. Potem je IE prišel do številke xy, sedaj uporabljam edge in chrome.
Pa tudi če se držim teh navodil, vidim da sem zajebal v točki 6 pa še kje. (ker je očitno shranilo v mapo druge osebe in ne osebno mapo, tega pa oni niso omenili v točki, ampak samo "naprej" lahko da sem še kje zajebal s kakšnim geslom). Vem da sem imel že lani ob inštalaciji neko zbrko z gesli (pomotoma imel caps lock? ) in se sedaj najbrž ne bom več ukvarjal s tem. ob priliki pošljem osebo na UE da vloži nov zahtevek za sigenco in konec.

Javna uprava je očitno še v IE5 in XP. najbrž to zagotavlja popolno IT varnost.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Slika se naj to računalnistvo.
Sem našel backupe in to celo tri ki sem jih naredil ob instalaciji in kasneje.
prvi pfx narejen ob 10: 03 vellik 3kb oznaka s ključem ne ugotovim gesla za uvoz. šajze.
drugi pfx narejen ob 10: 06 velik 1,56 kb, oznaka s ključem, ugotovim geslo, ga uvozim, ga ne pokaže (WTF)
tretji cer narejen čez nekaj mesecev, brez ključka, (ima "broško namesto njega) ga uvozim, ga tudi ne pokaže.
Najbrž bi lahko samo s tistim prvim lahko naredil uvoz, če bi ugotovil geslo. Ampak tukaj pa sem najbrž mutil s tistim geslom in si ga že takrat nisem zapomnil (caps lock?), kaj šele sedaj po enem letu.

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
to sem bral pred "desetletjem in pol" ko sem imel IE5. Potem je IE prišel do številke xy, sedaj uporabljam edge in chrome.
Pa tudi če se držim teh navodil, vidim da sem zajebal v točki 6 pa še kje. (ker je očitno shranilo v mapo druge osebe in ne osebno mapo, tega pa oni niso omenili v točki, ampak samo "naprej" lahko da sem še kje zajebal s kakšnim geslom). Vem da sem imel že lani ob inštalaciji neko zbrko z gesli (pomotoma imel caps lock? ) in se sedaj najbrž ne bom več ukvarjal s tem. ob priliki pošljem osebo na UE da vloži nov zahtevek za sigenco in konec.

Javna uprava je očitno še v IE5 in XP. najbrž to zagotavlja popolno IT varnost.

Nisi zajebal pri tocki 6... ampak ze takrat, ko si certifikat izvazal... Ker ce bi bilo s certifikatom vse OK (torej, da bi vseboval tako privatni kot tudi javni kljuc) bi ga samodejno vrgel med osebna potrdila... Ce privatnega kljuca nima, pa ga vrze med druge osebe ... Verjetno tudi ni potrebno vpisovati gesla takrat, ko ga uvazas ... ali?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Skratka teh gesel je "prevec" pri instalaciji, izvozih, uvozih in kaj jaz vem kje se vse. Pravzaprav jih najbrz ni preveč. Butast sem jaz, pa tisti ki ga instalira leta 2016 v ie5. Mal heca, bo drugic bolje, saj ne gori voda, se da se resiti papirno.
Geslo moram vpisat. Za drugi certifikat (objava 11:37) mi ga uspe, za prvega pa ga niti pod razno ne spravim skupaj. Ampak tudi drugega ne instalira. Baje je list od sigence nekje spravljen mogoce sem gor pisal kaksno geslo....

Nazadnje urejeno:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.833
5.933
113
Preko jbstore cli orodja je alteraš poskusil (v sklopu jailbreak) ?

tole imam za opombo pri jailbreak-3.5 https://github.com/iSECPartners/jailbreak-Windows/tree/master/jailbreak-3.5
na 64 bitnih sistemih:
jbstore -1 -p tvojpassword -o imefajla.pfx

tvojpassword = geslo od certifikata

Za uporabo shrani vseh 5 datotek v neko mapo.

Citat:

### jbstore

JBStore exports all of the certificates in the "MY" user store. This has the
advantage that it does not require user interaction with MMC. Use jbstore on
x64 platforms.

JBStore can be set to export from either the `CURRENT_USER\MY` store or the
`LOCAL_MACHINE\MY` store. The default is `CURRENT_USER\MY`.

To export from the `LOCAL_MACHINE\MY` store:
`jbstore /computer <outfile> <password>`

To export from the `CURRENT_USER\MY` store:
`jbstore /user <outfile> <password>`

or

`jbstore <outfile> <password>`

Če si geslo pozabil, vpiši v google "certificates brute force", je kar nekaj orodij za iskanje.

Nazadnje urejeno:

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Slika se naj to računalnistvo.
Sem našel backupe in to celo tri ki sem jih naredil ob instalaciji in kasneje.
prvi pfx narejen ob 10: 03 vellik 3kb oznaka s ključem ne ugotovim gesla za uvoz. šajze.
drugi pfx narejen ob 10: 06 velik 1,56 kb, oznaka s ključem, ugotovim geslo, ga uvozim, ga ne pokaže (WTF)
tretji cer narejen čez nekaj mesecev, brez ključka, (ima "broško namesto njega) ga uvozim, ga tudi ne pokaže.
Najbrž bi lahko samo s tistim prvim lahko naredil uvoz, če bi ugotovil geslo. Ampak tukaj pa sem najbrž mutil s tistim geslom in si ga že takrat nisem zapomnil (caps lock?), kaj šele sedaj po enem letu.

Torej, .cer ti nič ne koristijo. Lahko nehaš probavat... rabiš delujoč pfx. Mogoče, ker praviš da je eno leto kar si izvažal... je bil nov certifikat, ali pač redni "backup"...ker...opcija je tudi, da je potekel (ima rok veljavnosti, sicer dolg, ampak...samo pravim. Sem se enkrat tepel po glavi, ker sem moral čakat na novega)

lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Ja winsi so 64 bitni, ceprav sem probal tudi na xp ki pa niso 64bitni.
Sigenca je stara eno leto (vem za 5letni rok uporabe), ob instalaciji sem naredil back up (pravzaprav dva) zgoraj opisanega.
Ce bi ugotovil geslo za prvi back up imam se nekaj upanja za restore, ampak bom najbrz raje osebo poslal na ue po novo sigenco....
Jbg
bonk.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.833
5.933
113
Ne vem zakaj bi si moral človek zapomniti 987456321123 različnih gesel, če imaš Lastpass, KeePass, Dashlane itd..
Lahko Imaš tudi eno mapo na hdd, kjer ima vsa stran svoje login podatke shranjene v txt obliki - za backup mapo periodično kopiraš na usb.