Centralni rekuperator z aktivnim gretjem in hlajenjem...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.838
7.384
113
pri taščici
Bolj na tanko izoliras tla (samo za (udarni) zvok pa te bo preko plošče iz spodnjega nadstropja grelo. ;)
Sladke skrbi imate nekateri. 10-15k za ogrevanje/hlajenje dveh spalnic?
Jaz bi se eno ("talno" oziroma premislil njeno lokacijo) klimo porinil v drugo spalnico , rekuperator pa naj dela ko spimo(ponoci) in ne morem imeti kipnjenega okna (oziroma ko dela klima) .

raners

Majstr
4. mar 2008
2.894
498
83
Hja, ko sem odprl to temo, si nisem mislil, da je to tako drago.. In da so določene omejitve glede minimalnega prostora..

Ampak sem razmišljal, da obstaja kakšno takšno centralno prezračevanje (z gretjem in hlajenjem) za manjše prostore za tam med 5 in 8k eur.. Pa nekaj subvencije nazaj in si med 4k in 6k... ;)

Sicer vidim, da v tujini dobiš npr.: komplet Zehnder ComfoClime 24 za 6K (pri nas dobrih 10k), ampak za ta sistem imamo očitno premajhno hišo.. :D Pa kolikor razumem, je Zehnder med dražjimi.. Tak da se mogoče najde še kaj cenejšega..

Ve mogoče kdo, kaj pomeni npr: da prezrači 350m3 na uro? Za koliko kvadratov je to? Kako to izračunaš?

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.821
7.282
113
Volumen... Kvadrati (povrsina) krat visina prostorov in dobis koliko kubikov zraka je v hiši.

"350m3" pomeni, da masina zamenja toliko zraka na uro maximalno. Lahko nastavis na manj. Naceloma se zrači s polovico kubature hise na uro.

Ce imas torej hiso 100m2, visina stropa je 2,5m, je kubatura hise 250m3. Prezracevanje je nastavljeno na 125m3/h. Recimo...

• Všeč mi je
Reactions: raners

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.911
721
113
350 kubikov na uro prezračevanje na polni hitrosti je _zelo_ glasno, ni to nekaj kar hočeš celo noč laufati.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek