Cene servisa za vse razen za ople

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
V nabiralnik sem dobil reklamo kjer na veliko oglašujejo cene za "male" servise (olje, filter, pregled...)
1. kar me je zbodlo, da so cene nastavljene glede na "kubikažo" motorja. Mogoče pa sam jst nisem navajen tazga postopka
sprasujem se.gif

2. v drobnem tisku; cene ne veljajo za vozila Opel
shocked-1.gif

Mal obračam tist list in vidim, da gre vbistvu za pooblaščeni opel servis, vendar vabijo tudi lastnike drugih vozil.

Hm, a če pridem z oplom je potem ceneje al dražje
sprasujem se.gif
Al v čem je fora? A v ople vgrajujejo pa izključno samo originalne dele?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.921
113
v lokalni ostariji
kubikaža je najbrž povezana s količino olja;) pa najbrž so filtri za 1.2 mlinček cenejši kot za 2.5....

za opel imajo pa najbrž druge akcije...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
To mi je že sodelavec rekel, da imajo tako foro pri oplu (sam ima Mokko). V čem je štos, mu ni jasno..a očitno so se odločili it konkurenco ostalim servisom (tudi nepooblaščenim). Svoje zveste kupce pa na polno!
evil.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.061
5.659
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
kubikaža je najbrž povezana s količino olja;) pa najbrž so filtri za 1.2 mlinček cenejši kot za 2.5....

se prav kabinski filter za identicen avto je za 2.0 cenejsi kot za 2.5
sprasujem se.gif

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.546
433
83
vse pooblaščence "mama firma" obira kot norce, najbolj znan je renault, ki računa bajne zneske za vsak priklop (VSAK) na njihov diagnostični tester.
V zadnjih letih je iz renault mreže izstopilo večje število (tudi dobrih, strokovnih) servisev

Nekateri servisi se poleg pooblaščene ponudbe glede na Montyjevo uredbo usmerjajo tudi v druge znamke, največjo težavo pa jim predstavlja dostop do podatkov in oprema. Tako lahko v SLO najdete tudi pooblaščence npr. VW, ki servisirajo tudi druge avte v času garancije, po določenih postopkih. Ponudba-povpraševanje, pooblaščenci ob nenormalnih stroških vse težje preživijo, tako da se zatekajo tudi k drugim znamkam.

sass

Guru
1. sep 2007
5.213
851
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:

se prav kabinski filter za identicen avto je za 2.0 cenejsi kot za 2.5
sprasujem se.gif
kabinskih filtrov v tej akciji ne menjajo:
http://www.avtomoste.si/servis-vozil-drugo.asp
btw, če bi se recimo odločil za redni vzdrževalni servis pri njih, bi bilo potrebno še kaj zamenjati poleg tega, kar oni ponujajo?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Poleg omenjenga, jst vedno menjam še filter goriva, filter v motorju, filter v kabini.
Pa olje si sam izberem oz upoštevam navodila od avta, pa filtre si tudi sam izberem (recimo mann)
V njihovi ponudbi pa ne veš kaj dobiš. Sploh pri filtru za gorivo in olje ni za šparat.

Pa treba se zavedat, da boš sigurno še kaj več plačal, kot oglašujejo, ker bodo našli še kako stvar:)
Stari brisalci, pomankanje tekočin, potrošni material, ker bodo kaj podmazal, kaj prišraufal...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Brez soglasja stranke ti je verjetno jasno da se ne menja ničesar, res pa da če mehanik vidi da so npr. bremze na koncu, metlice zanič, itd.... je po mojem pametno da te na to opozori,sploh če nisi ravno vešč pri teh stvareh.

Olje je notri original Opel GM, filtri so pa pač neoriginalni tipski ( se pravi nima npr. VW logotipa gor).
Cena ni slaba, s tem se nekako izloči fušarje brez računa,ker tukaj je vseeno nekaj garancije.

Meni osebno ne odgovarja,imam raje olje ki ga hočem oziroma je predpisan točen tip.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.393
2.565
113
Cene za Opel so večje - Mahkovic
Kaj ti pomaga servis, če zamenjajo batareijo na ključu, ne pogledajo pa - bruisalce, tekočino za steklo ( če že, je cena 4€/l)
po njihovem mi je " hohštapler" zamenjal že 3x, pa nobenih problemov.
izbiro pa ne dovoli/omogoča. Mahkovec in pika.
Na koncu ti pomoli pod nos račun. Praviznesek pa je na drugem listu, ki ga obdrži pri blagajni. le ta vsebije DDV, pa še dodatno storitev ??.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.982
-387
113
fora je, ker imajo oni 2 zadevi. eno je opel in drugo "servis vozil vseh znamk", se pravi kar je manjsih popravil vse zrihtajo. in to nima veze z oplom, in zato piše da velja za vse razen opla. edino naslov je enak.

javr

Guru
6. dec 2011
1.901
1.147
113
Citat:
Uporabnik brane_new pravi:
izbiro pa ne dovoli/omogoča. Mahkovec in pika.
probaj Euroservis:
"ZAGOTOVLJENA GARANCIJA PROIZVAJALCA VOZIL: Vozniki imamo pravico svoja vozila servisirati, vzdrževati in popravljati v servisnih po lastni izbiri in po konkurenčnih cenah. To pomeni, da vozil v garancijskem roku ni nujno potrebno servisirati le v pooblaščenih servisih."

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
seveda se strinjam, da je pametno, da pogledajo in opozorijo in da brez odobritve ne menjajo nič.
samo praksa je takšna ali gorovirce, da se po večini še nekaj zraven najde, pa ni nujno, da bi res že bilo potrebno menjat.
pa to je pri vseh, ne samo pri oplovcih.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Pri meni so kljub temu, da je bilo na servisnem nalogu napisano da se brisalcev ne menja in ne doliva tekočine za pranje naredili prav to. Se sploh nisem sekiral, lepo pokazal kopijo naloga, pa so mi lepo "pošenkali" brisalce in tekočino. Vedno zahtevam, da se to napiše gor (plus še kakšne menjave manjše žarnice ali kaj podobnega-pa ne zaradi cene materiala ampak cene storitve, ki je včasih prav smešna).