Cene menjave gum ( v nebo )

Vprasaj

Guru
15. avg 2008
1.554
505
113
Ljubljana
Eno vprašanje. Stric ima montirko in centrirno mašino, pa dva dvigala. Tako da pri naši hiši menjamo zastonj gume. Sem se pa malo pogovarjal okoli koliko plačujejo za premontažo in centriranje gum. Od kdaj so premontaže za npr 17 col že kar 60-70 eur? Pa hranjenje so tudi nekje okoli 50 eur.

Sej vem da nisem primeren za obsojat kaj takega, ampak gume menjam sam (ne rabiš bit raketni znastvenik dokler ni pod 40 višina gume), tako da se mi zdi taka storitev draga.

Koliko pa ste vi dali za premontažo gum?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.506
7.603
113
4x nova platišča: ajde 400€
Premontaža: 50€, letno 100
ROI: 4 leta
Plus v 5. letu, ko je potrebno že gume zamenjat zaradi obrabe?
Ko se zamenja avto, Murphy zagotovi, da obstoječe ne pašejo in jih je potrebno prodat za 50%.
Imel sem 2. komplet platišč, po novem jih nimam več.
Kje je vaš motiv?
Če na 4 leta prodajaš avto, potem se ti ne splača. Če ga imaš 10 se zagotovo splača, da ne rečem če ga lastiš še dlje. Moji avti so šli v prodajo stari 15, 19, eden bo sedaj star 10 in še ga nebi dal od hiše. Vsi kupljeni novi. Zdaj pa računaj. Oba kupca sta bila blazno vesela, ko sta dobila še komplete zimskih gum v kuferamu. Vsaj to, zaslužil z njimi nisem nič v smislu, da bi za avto dobil več.
Za all season sem pa sam skeptičen. Če bi bile tako super, bi to bile danes edini tip gume, ki bi se prodajal. Ni videti tako...

• Všeč mi je
Reactions: Zgaga

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.268
1.025
113
En komplet imam na feltnah (prisle z avtom), drugi je za zamenjat - 16” alu. Oboje skupaj sem dal 50. Pripeljem zjutraj, poberem enkrat zvecer.. mehankar dela te dni samo to.. prej hodil k vulkanizerju - tam je bila pa se vecja guzva.
Prej imel dodatne feltne - pa ne vidm vec smisla.. gume zvozimv kapavem 3 sezonah

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.033
5.671
113
Z dodatnimi platišči je težko kaj veliko prihraniti. Če sploh kaj. Osebno jih imam samo zato, ker je zame to bolj udobno. Menjam, ko razmere zahtevajo. Res pa je, da imam za ta avto še lepo "normalno" dimenzijo, 16 col. 19 ali 20 col je že precej težja manipulacija in zna biti tveganje za križ.
Par let nazaj sem šel malo pred koncem oktobra na en obisk v Avstrijo. Pri nas napovedan dež in zvečer pogruntam, da bi bilo za pogledati, kaj bo na poti. Dež s snegom. Sem šel takoj zvečer menjat in dal zimske gor. Na koncu prav veliko snega ni bilo, šlo bi tudi z letnimi. Ampak zakaj bi tvegal, če mi ni treba.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.885
5.088
113
V četrtek bo mogoče kaj padlo..
Screenshot_20251114_075740_Windy.jpg

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.683
1.048
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Štej še TPMS ventilčke, ki jim gre baterija ravno ko montiraš nove gume na feltne in si spet pri vulkanizerju da ponovi vajo! ;)
Točno to se mi je zgodilo prejšnji teden, ko so mi zmontirali nove gume na zimska platišča. Se odpeljem od vulkanizerja, po 10 min zasveti lučka, da manjka senzor na prednji desni gumi.. :bonk:

kalbo

Guru
7. okt 2013
20.456
10.669
113
Mater, vsakič ko avto natankam dam 80-100 EUR, pol bom pa za teh 50-60 EUR dvakrat na leto kompliciral. Pri mojem mehaniku se naročim na termin, naložim gume v avto, zjutraj pustim avto tam in ga popoldne poberem. Gume pregledane in scentrirane. Sem včasih nekaj sanjal o dodatnem kompletu, pa te sanje opustil, ker se mi enostavno ne da s tem ubadat. Drugi avto pri hiši je na celoletnih, ki so v večini primerov zelo solidne, samo za sneg na cesti niso najboljše.

Tist k ga je pa na rit vrglo, da je šla cena iz 30-40 na 50-70 naj si pa pogleda inflacijo v zadnjih 5 letih. Espreso v kafani je šel iz 1 EUR na 1,8 EUR, premontažo pnevmatik bi mel pa eni kar zastonj.