cene leč (italija vs slo)

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Občasno, ko grem v Italijo kupim še leče, saj so bile tam vedno vsaj za nekaj eur cenejše.

Za 6 škatel Acuvue2 in 2 tekočini Opti-Free Express sem včeraj dala 120 EUR.

Italija
Acuvue2 - škatla - 17 eur.
tekočina 9 eur

Slovenija
Acuvue2 - škatla - 25 eur.

Prihranek cca. dobrih 50 eur. Pa to v Italiji niso kakšne akcijske cene ali pa popusti, čisto ena naključna trgovina Optissimo.
Torej, če nosite leče svetujem nakup čez mejo.
cheer.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.419
3.807
113
davorinm.wordpress.com
Veš mogoče ceno za 14 dnevne Oasys?

OASYS%20Packshot%20Front.jpg

Te tudi vsem priporočam..., probal že vse živo. Mislim da so naslednice teh tvojih... (čeprav imaš zdaj na zalogi 6 škatel.
grin1.gif
).

BTW: ne bi upal kupit 6 škatel..., se dioptirja slučajno poveča, pa si zajebal..

Nazadnje urejeno:

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Ej, tukaj na teh linkih pa cene niso tako nizke! Kako se ti potem splača prek neta iz tujine naročevat?
confused-1.gif

Jaz grem 2x letno do sosedov na razprodaje in kupim še leče. 6 škatel imam za dobrega pol leta.
smile-1.gif
Z razliko v ceni pa več kot pokrijem strošek bencina in cestnin.

@ynos - če se dioptrija spremeni, leče prodaš. To se pa tako malokrat naredi, da je b.v. o tem sploh razmišljat.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
uf, a da so res tok ceneje? jest tud uporabljam leče, in so res prov drage...

to bi se splačalo malo razmislit ja...

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.965
38
48
Heh, samo res... Aosept 360 ml je denimo pri nas najcenejsi 12.50 EUR. Vecinoma je cena visja (mislim, da celo 14 EUR ali vec v "walk-in" optikah). V Luksemburgu sem dal zanj 11 EUR in nekaj centov zraven.
uf-1.gif

Ocitno bi bila verjetno res boljsa strategija, da po tem, ko bodo Avstrijci imeli referendum o izhodu iz EU, z njimi in Svico ustanovimo alpsko demilitarizirano davcno oazo.
aplauz.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Nevem, ce se mi splaca.. nazadnje sem dal za 6 skatel, 53€, 14 dnevne acuvue... .. Za teh potencialnih 10€ se pa ne grem yebat ..

Nazadnje urejeno:

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Tile Eurolens so pa res super ugodni + free delivery europe. Pod registration imajo tudi Slovenijo.
wink-1.gif

V farmaciji je tako (vsaj za zdravila), da ima vsaka država svoje cene. Ponavadi vzamejo ceno istega produkta iz npr. 3 sosednjih držav in naredijo povprečno ceno, ki se uporablja v novi državi. Bolj ciganski sistem določanja cen - da vidimo koliko tržišče prenese in glede na konkurenco. Očitno ima J&J visok tržni delež pri nas in se kljub visokim cenam ne bojijo migracij folka na druge leče. Tudi cene okvirjev za očala (boljših znamk) se mi zdi da so nižje v Italiji, da ne omenjam sončna očala).

@kdosemjaz Hvala za link!

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
mene pa offtopic zanima, a jih res po 14dneh stran vržete? jest jih ponavadi uprabljam kakšen mesec...

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.538
1.241
113
pa kake leče imate to?

jaz sem šel v prvo optiko in so mi jih dali nekaj na probo. Tiste katere so mi najbolj sedle v oči sem kupil pa mir.
imam focusove po šest komadov pakiranih v škatlo in ker imam različni dioptriji kupim dva paketa torej 12 leč.
imam jih pa vsaj 6 mescev..... 1 leča 1 mesec (ponavadi malo več)

a so še kake druge leče ali kak? 14 dnevne? :S

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.965
38
48
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
mene pa offtopic zanima, a jih res po 14dneh stran vržete? jest jih ponavadi uprabljam kakšen mesec...

O tem sem pred casom bral na med.over.net, sam pa tudi nisem cisto na jasnem glede tega, komu zaupati (uporabljam mesecne). Uradni viri (okulisti, optiki, prodajalci...) pravijo, da se je treba roka strogo drzati, ker v nasprotnem primeru lahko pride do poskodb oci. Sicer je lahko rahel plus/minus v dneh glede na to, kaksne solze ima posameznik in kako ravna z lecami, ampak naj bi se drzali tega roka.
Moje lece so po mesecu dni se vedno na videz kot nove in tudi ni "znizanega udobja nosenja" (verjetno tudi tvoje, ker pravis, da na lastno pest podaljsas nosenje istega para). Pri nekaterih uporabnikih baje ni tako, zato take dileme verjetno nimajo. Vendar pa je potrebno upostevati, da se s cajtom na leci naberejo tudi ocem nevidne zadeve a la kaksne bakterije ali (predvsem?) zamasene mikropore na leci, skozi katere oko diha, kar lahko povzroci nastanek vidnih zilic na ocesu. Tole zadnje glede dihanja me nekako najbolj preprica pri tem, da se sam drzim roka (ok, ponavadi podaljsam za kak teden, to pa je tudi to). Po drugi strani pa bi rad enkrat nekje dobil eno nevtralno mnenje, saj je konec koncev tudi farmacevtska panoga zgolj panoga, ki hoce stvari cim bolj uspesno prodajati, ce si to priznamo ali pa ne (in zdravje je pac nekaj, kjer ljudje neradi kockamo). To mnenje pa bi lahko podal samo nekdo, ki pozna "rate of decay" lece in lahko z ustreznim mikroskopom na posameznem konkretnem primeru ugotovi, ali je po mesecu dni leca se vedno sprejemljiva za podaljsano nosenje (kljub uradnim opozorilom).

Verjetno je dilema podobna tisti "ali menjati zobno scetko po 3 mesecih, tudi ce izgleda in je cista kot nova"... (v starih casih, ko so se scetine na njej zacele vihati postrani, si vedel, da je cas za menjavo
hysterical-1.gif
)

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
ja itak da jih je več! to ti optik pove, katere so najboljše za tvoje oko... jest sm tud včasih mel polletne, pol so mi pa na 14-dnevne prestavili...

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.538
1.241
113
14 dnevne? torej zdržijo 14 dni pa jih vržeš vstran?

jaz mam mesečne, ki si jih morem vsaki dan ven pa not dajat
smile-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.419
3.807
113
davorinm.wordpress.com
Sej te so pa 14 dnevne, pa si jih vsak dan not pa ven daješ. S tem, da te Oasys ni problema če kdaj zaspiš z njimi (piše pri opisu produkta)..., ker so čisto mehke.

Nosim jih pa slab mesec, potem pa zamenjam. Pa ne ker bi me začele žuliti ampak zarad lepšega.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
ja sej to si jih mora vsak! sej takih ni, da bi jih lahko imel dlje časa notri! Jest jih imam kdaj po 3 dni največ!

drugač pa itak, vsak dan ven pa not! sploh ko spiš ni dobro da jih imaš notr...