Cena špedicije

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Priznam, nimam pojma, kolikšne so cene transporta blaga.
Ker je verjetno kdo na forumu, ki to ve, ali pa je sam prevoznik, me zanima ena stvar. In sicer, kolikšna bi bila cena cestnega prevoza blaga iz Turčije v Slovenijo. Npr. prevoz dveh palet tekstila, vsaka bi bila dimenzije od oka 1m x 1m x 1m.
Kolikšen je strošek prevoza in kakšne ceremonije so potrebne (carina ipd.)?

Hvala za odg.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Če tega nimaš veliko in se ti ne da ubadati z vsemi papirji se obrni na najbližjo Intereuropo, kjer ti bodo dali ceno in tudi poskrbeli za vse dokumente.

Poskusi malo poiskati po internetu prevoznike, ki se ukvarjajo s prevozom blaga v ali iz tiste smeri, od koder moraš dobiti blago.
Carinjenje ti potem uredi kakšno drugo podjetje.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Tudi sam sem pomislil na Intereuropo. En nekoliko oddaljen sosed prevoznik mi jo je tudi predlagal. Blaga bi naj bilo za nekje dve paleti. Se bom oglasil zdaj en dan na mariborski enoti Intereurope...
Poročam.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Kolikor imam izkušenj s tovrstnimi prevozniki, so cenovno precej neugodni. Sploh UPS ni ravno poceni... Kako pa je s tovorom, ki tehta npr. 2 x 250 kg, pa ne vem, ker se na njihovi web strani tega ne da preverit.
tongue-1.gif

Pri Intereuropi sem zasledil neko cifro 200 eur na paleto...

burgy

Pripravnik
18. mar 2009
223
0
16
Jaz vem za eno manjše podjetje: Prizma logistika, ki dela tudi zbirnike narelaciji Turčija-Slovenija. Ravno gledam na njihovi strani, da imajo odhod iz Istanbula vsako sredo in petek.

Sicer jih ne poznam ravno dobor, ampak eni dve leti nazaj so od nas kupili en kamion, pa smo se takrat menili, da s Turčijo veliko delajo.
Bi pa pomoje zanli biti cenejši od zgoraj naštetih.
Vprašaj jih za ponudbo.

B81

22. jul 2007
37.692
10.969
113
Te hitre pošte aka ACK, DHL, UPS so za en qrac...ravno danes sem se zanimal, da pošljem 1 kg težak vzorec v Izrael...in Pošta računa 48 eur, ACK pa 101 €....najceneje je, če človek od tam pošlje in ti plačaš le poštnino, drugače ti te pošte pametne računajo full za tisto dostavo do zbirnega centra, pri nas pa je spet bolje, da si sam spraviš naprej....te hitre pošte bi odsvetoval.
Najbolje najti tovornjak, podjetje, ki vozi zbirnike po Evropi, bo najceneje.
Morda bi probal na Walter LKW http://www.lkw-walter.si/sl/informacije_o_podjetju.aspx

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Če ima nekaj dobro ceno, avtomatsko pomeni, da je za [censored]?

Obvezno mora biti poceni, potem je pa super?

B81

22. jul 2007
37.692
10.969
113
Glede na to, da avtor sprašuje za ceno, so glede tega res za en qrac pri mednarodnem prometu.
Mi koristimo ACK v službi in smo zadovoljni, paketi niso tako dragi po Sloveniji, v tujino pa precej.

marko117

Zelenc'
12. jul 2011
1
0
1
Meni so prevoz in carinjenje organizirali v podjetju Centralog, pa še poslovalnico imajo v Turčiji...

lp

Marko

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Tole poznaš: www.qtrans.eu ?

Kljub šalabajzerskemu izgledu dobro funkcionira. Če ima kdo na šleperju še za dve paleti prostora, se zna zgoditi, da bo cenejši, ker bo raje naredil 100 kilometrov ovinka in zaslužil par stotakov. Drugače pa dobre izkušnje z Intereuropo, vsaj iz severa Nemčije.
smile-1.gif

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Je že mimo...
wink-1.gif
Izbrana je bila Intereuropa s svojim turškim partnerjem EKOL Lojistic.

Ampak ni šlo vse tako kot je bilo planirano. Zaradi nesporazuma glede časa oz. roka dostave blaga na zbirni center od EKOL-a sma se šla rahel "šverc komerc" iz Turčije v Slovenijo. V petek Intereuropa pobere blago in ga nekje do torka oz. srede pripelje na carino v Maribor, kjer bi ga dvignila. Zato bi mi2 morala vso blago dostavit vsaj dva dni prej ( v sredo), čeprav so nama na Intereuropi rekli, da morama do petka, ko poberejo blago, vse pripeljat na EKOL.
Skratka, vse kar sma nabavila, sma spakirala v avto in peljala v Slovenijo. Čez turško-bolgarsko mejo nikakor ni šlo, ker nama niso mogli zaplombirat avta (Berlingo - osebno vozilo), zato so naju napotili na turško-grško mejo, ker kao Grki niso ravno nek vzor glede strogosti na meji. In so imeli prav, jeble se njim... Malo so pogledali potne liste in to je bilo to.
Potem ko sma prišla v Grčijo, pa več ni bilo težav, ker skozi države EU več ni carinskih kontrol. Zato sva nekoliko nenačrtovano naredila ovinek iz Turčije v Grčijo, iz Grčije v Bolgarijo, Bolgarije v Romunijo, nato na Madžarsko in v Slovenijo.

Naslednjič bo najverjetneje špediter Intereuropa, le časovno se boma bolj potrudila... Fajn je, ker na EKOL-u v Turčiji na oddelku za zbirnike dela ena ženska iz Bosne, pa se ni problema sporazumevat...
smile-1.gif
Angleščina pač ni ravno najbolj močan tuj jezik pri Turkih.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
Je že mimo...
wink-1.gif
Izbrana je bila Intereuropa s svojim turškim partnerjem EKOL Lojistic.

Ampak ni šlo vse tako kot je bilo planirano. Zaradi nesporazuma glede časa oz. roka dostave blaga na zbirni center od EKOL-a sma se šla rahel "šverc komerc" iz Turčije v Slovenijo. V petek Intereuropa pobere blago in ga nekje do torka oz. srede pripelje na carino v Maribor, kjer bi ga dvignila. Zato bi mi2 morala vso blago dostavit vsaj dva dni prej ( v sredo), čeprav so nama na Intereuropi rekli, da morama do petka, ko poberejo blago, vse pripeljat na EKOL.
Skratka, vse kar sma nabavila, sma spakirala v avto in peljala v Slovenijo. Čez turško-bolgarsko mejo nikakor ni šlo, ker nama niso mogli zaplombirat avta (Berlingo - osebno vozilo), zato so naju napotili na turško-grško mejo, ker kao Grki niso ravno nek vzor glede strogosti na meji. In so imeli prav, jeble se njim... Malo so pogledali potne liste in to je bilo to.
Potem ko sma prišla v Grčijo, pa več ni bilo težav, ker skozi države EU več ni carinskih kontrol. Zato sva nekoliko nenačrtovano naredila ovinek iz Turčije v Grčijo, iz Grčije v Bolgarijo, Bolgarije v Romunijo, nato na Madžarsko in v Slovenijo.

Naslednjič bo najverjetneje špediter Intereuropa, le časovno se boma bolj potrudila... Fajn je, ker na EKOL-u v Turčiji na oddelku za zbirnike dela ena ženska iz Bosne, pa se ni problema sporazumevat...
smile-1.gif
Angleščina pač ni ravno najbolj močan tuj jezik pri Turkih.

Drugič se oglasi meni..
wink-1.gif