cena sms-a pri mobitelu v tujino

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
naslov pove vse .... zanima me tudi če obstajajo tudi kaki različni cenovni razredi za druge kontinente, npr. Malezija ipd

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Če pošiljaš iz Slovenije je, če se ne motim, cena esemesov, ne glede na to kam potuje, enaka. Upam, da sem vejice prav postavil, čeprav je najbrž kaka preveč
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Če si ti v Sloveniji, te poslan SMS na katerokoli številko pride enako kot da bi poslal ženi (ki je tudi v Sloveniji). Problem je, če pošiljaš v kakšne eksotične države (no, tudi na Kitajsko) in SMS ne pride do naslovnika. Tu pa ni rešitve, saj je "kriv" operater, ker nima sklenjene pogodbe s prejemnikovim operaterjem.

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
no to da nebi prispel SMS me ne skrbi, pa čeprav v eksotiko kot je Malezija , Kitajska, Indija ipd ..... skrbi me samo da me nebi oskubli za pošiljanje sms-ov, zaradi kakega drugega tarifnega razreda

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Pri nas je še zaenkrat tako kot so napisali.

Je pa zanimivo, da si omenil ravno Malezijo. Tam je dejansko razlika v ceni, ali pošiljaš znotraj operaterjevega omrežja ali pa izven. Seveda le če imaš malezijsko SIM kartico (za roaming uporabnike je vseeno).

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik limetka pravi:
Če pošiljaš iz Slovenije je, če se ne motim, cena esemesov, ne glede na to kam potuje, enaka. Upam, da sem vejice prav postavil, čeprav je najbrž kaka preveč
hysterical-1.gif

Nasprotno; mislim, da je ena premalo. Vrinjene stavke sicer lahko locis tudi s pomisljajem.

B81

22. jul 2007
37.000
10.532
113
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik limetka pravi:
hysterical-1.gif

Nasprotno; mislim, da je ena premalo. Vrinjene stavke sicer lahko locis tudi s pomisljajem.

Pravilno, ena je premalo.

Lp, Vseved

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Ma ne, iz Slovenije lahko posljes v katerokoli luknjo na planetu pa bo cena enaka.

Srbija ma recimo sms tarifo znotraj drzave 3x nizjo od tujine. Mislim da je 3 in 9 dinarjev, sem ze pozabil - nekaj podobnega je bilo poleti na MTEL Srbija.

Nasi operaterji imajo pa enako tarifo za cel svet iz domacega omrezja.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Mišljeno je, da oni (Nemci, Hrvati) majo različno ceno za SMSe po in iz države.
Pri nas je pri vseh operatejih in ponudnikih vseeno.
Le pri Vegi je včasih bilo dražje za eno omrežje v I ter nekaj drugih.