Čemu povračilo za uporabo cest?

unfuckable

Pripravnik
18. avg 2007
127
0
16
Zadnji nekaj dni se sprašujem čemu sploh plačujemo povračilo za uporabo cest.
Ceste so čisto uničene, pa ga ni junaka, ki bi vsaj malo porihtal zadeve. Da ne omenjam udarnih jam, ki so bile sanirane prepozno in na napačen način. Namesto asfalta jih po tanovem krpajo kar z betonom in peskom.
grims-1.gif
En dan bom vzel v roke fotoaparat in potografiral vse te famozne ceste.

Kakšno stanje pa je na vaših cestah?
bonk.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik unfuckable pravi:

Kakšno stanje pa je na vaših cestah?
bonk.gif

koroška v popolnem kurcu!
bonk.gif
! Pozimi sem imel avto 2 dni nevozen ker cest nisti niso čistili!
Ko sem vse to omenil včeraj ko sem ravno imel tehnični pregled in ostale obveznosti, sem deklico za pultom vprašal zakj plačujem uporabo cest in mi tako učeno pove da se lahko vzdržujejo in da promet poteka normalno, pa sem jo vprašal če misli resno in če vidi kake so ceste pa mi odgovori da ona pač ni pravi naslov!
hysterical-1.gif

So pa na dveh odcepih postavili sedaj omejitev 60 ko je bila prej 90! Najbolje je pač postavit omejitev. Sam čakam da nasedem na glavni cesti potem pa bomo videli kako bo, glede na ceste pa bi rekel da ta dogodek ni tako daleč stran!
bonk.gif

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Če imate 60 je še v redu, v našem koncu je kar 40. Znak je sicer par metrov pred križiščem in pravzaprav nima nobenega smisla. Sem pa opazil, da so nekaj popravljali in sicer nekako po sistemu kravjih drekov. Tiste flikce svežega asvalta so nekako tako zgledale.

TONTI, PTM, ZRIHTI CESTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Če imate 60 je še v redu, v našem koncu je kar 40. Znak je sicer par metrov pred križiščem in pravzaprav nima nobenega smisla. Sem pa opazil, da so nekaj popravljali in sicer nekako po sistemu kravjih drekov. Tiste flikce svežega asvalta so nekako tako zgledale.

TONTI, PTM, ZRIHTI CESTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ne bo dolgo bomo tut mi dobili 40! Sam nekaj pazi to je cesta ki povezuje koroško in maribor to ni neka stranska cesta!
uf-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
40 in potem za grmovjem skrit še radar! kjub temu da je 2kilometerska ravnina
hysterical-1.gif

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.282
4.106
113
Ravno prebral da je Renault Koleos SUV z najudobnejšim podvozjem, se mi vedno bolj kolca po nečem takšnem prevoznem sredstvu

kajn

Guru
5. okt 2007
2.777
1.611
113
Iskajoč brata
Jup, kaksen mesec nazaj ko je mraz ful popustil, je cesto res rasfukal. Take luknje, da bi razmisljal, ce bi se vozil s hudim terencem cez
bonk.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Verjetno je razred zase par kilometrski odsek glavne ceste od Vrhnike do Žirov. Naj nekdo prosim enkrat to posname.
bonk.gif

Nobena tabla z omejitvijo hitrosti ne pomaga, saj glava boli četudi šaltaš v prvo in moraš kje čez luknjo kot da bi na pločnik plezal.
Nekaj let smo se vozili slalom med luknjami (sožalje tistim ki ceste ne poznajo na pamet), letos je pa zacvetela v polnem zamahu. Naj že vržejo makadam čez, pa bo 100x boljše!

hondas

Pripravnik
4. dec 2007
131
0
16
Kaj ti misliš, da je m2 asfalta pocen 20 evrov je 1 meter.
Kupi avto do 1350 pa boš min. cestnino palčal.

Meni bolj, kot ne ni jasno zakaj nekdo plača pri 1.0 motorju minimalno, drugi z 1.4 pa že 70 evrov, tisti z 1.9 motorjem pa 100 evrov.
Primeri za vw polo

hondas

Pripravnik
4. dec 2007
131
0
16
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Verjetno je razred zase par kilometrski odsek glavne ceste od Vrhnike do Žirov. Naj nekdo prosim enkrat to posname.
bonk.gif

Nobena tabla z omejitvijo hitrosti ne pomaga, saj glava boli četudi šaltaš v prvo in moraš kje čez luknjo kot da bi na pločnik plezal.
Nekaj let smo se vozili slalom med luknjami (sožalje tistim ki ceste ne poznajo na pamet), letos je pa zacvetela v polnem zamahu. Naj že vržejo makadam čez, pa bo 100x boljše!

A grem posnet....se mi ne da slikat
uf-1.gif

Veš tam je bolje, da voziš 90km/h kot pa 40km/h vsaj leti povrh lukenj.

Mislim, da se bodo sanacije zdele na splomlad začele.
Pošlji na občino, da naj popravijo te lukne. Meni je uspelo z težarjenjem na občino, da naj popravijo ta pa ta odsek. Govorim za mojo občino.

Nazadnje urejeno:

kajn

Guru
5. okt 2007
2.777
1.611
113
Iskajoč brata
Problem občine je proracun. Ce je zaposlenih 15 ljudi, ki se praska po riti, ne ostane veliko denarja za popravilo cest
uf-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Ceste so živ obup! Ampak letos je res kriza ..

Če ma kdo čas ga vabim tudi na izlet od železnikov do tolmina (zgornji del selške doline, baška grapa) ... luknje take, da sem se že sprijaznil da bo s podvozja prejkoslej kaj odpadlo. Najboljše je pa da sedaj spomladi dobi cesta nekakšne "hribčke", ki z vsako stopinjo več in dežjem rastejo v prave izmetne rampe. Tako je pač če položiš asfalt na nič (0) podlage ...

Naslednje vozilo bo 100% nekaj terenskega, zdej samo še ne vem ali rabim zračno vzmetenje ali ne!
rolleyes-1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
bonk.gif

Sm se peljal predvčerajšnjim, do Žirov, potem pa hribovska cesta na Mrzli vrh. In ta hribovska je precej bolje ohranjena.

So pa Vrhnika-Žiri nekaj flikali, vendar spet tisto s tovornjaka, pol pa en malo potlači in je.... till next time... Tahudih lukenj pa tisti dan še niso sploh porihtali...

JA, res, makadami so boljši ponavadi tud z lužami vred.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Treba bi bilo vložit odškodninske zahtevke občini skupaj s pritožbami. Ne da bi dejansko pokasirali odškodnine ampak da problem pridobi na prioriteti in se ga potem tudi resneje obravnava.

Mislim da je kar nekaj ljudi ki bi lahko to naredili....

Jamrat na forumu pa žal ne bo pomagalo, mogoče malo voznikom za ventilirat, drugače pa ne.

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Ne ni to problem letosnje zime !!!
Tu na Goriskem so ceste unicene ze vec let,lahko recem da se je popravilo cest koncalo enkrat pred 5-6 leti.
Kaj si tale poldrzava misli nevem,saj denar za ceste krade z povracilom za uporabo in krade pri gorivu naredi pa ne popolnoma nic razen da dovoli posameznikom polnjenje zepov na vse pretege....sramota balkanska.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Hehe, obvezna cestnina je kot obvezno zdravstveno - moraš ga met, v povračilo dobiš samo osnovo. Za boljšo vožnjo (aka dodatno zdravstveno) pa kupiš še vinjetko in se voziš po AC
smile-1.gif