Celoletne gume? Primerno za babico?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Vse bo boljše kot 10 let stara plastika ampak...a so sploh kaj drugačne kot zimske?

Rabim pa 195/65/15 za Audi A6...

http://www.ceneje.si/avto-oprema/celoletne-pnevmatike/celoletne-premer-15-r15#page=1&filt=3873,3858

Tele so ugodne: http://www.gume-pnevmatike.com/products/Pirelli%20P6%20Four%20Seasons%20195%2F65R15%2091V/pid/760748

Ali ji raje kupit solidne zimske? Ostale 4 seasons so 80+€
stupid-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Za Pirelli-jeve ne poznam testov, glede ostalih pa je dobro Goodyear Vector in Hankook Optimo 4 seasons. Srednje dobre še Sava Adapto HP, Vredestein Quatrac 3 in Kleber Quadraxer.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.385
314
83
Kaj pa je fora teh celoletnih? Da jih kej manj pobira poleti al kako? Sam nardim tam do 7k km, al pa največ 10 letno, pa sm mel do zdej celo leto zimske, pa razmišljam o celoletnih.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
Kaj pa je fora teh celoletnih? Da jih kej manj pobira poleti al kako? Sam nardim tam do 7k km, al pa največ 10 letno, pa sm mel do zdej celo leto zimske, pa razmišljam o celoletnih.

Da jih poleti manj pobira in da pozimi ne postanejo trde. Večinoma gre sicer za kompromis, edino Goodyear Vector je po testih že par let edina guma, ki bi si med letnimi in zimskimi zaslužila oceno 3/5 (pozimi mogoče 4/5). Ampak ko vidiš ceno te mine, recimo 205/55/16 je okoli 130€.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.385
314
83
To je res, ampak ok, če jo res dost manj pobira pol ajde, sam kok je zdej to manj, ker zimske mam 44/09 dot (nokian g2), pa so že kr za menjavo, sicer profila je še ohoho, sam rob je kr znucan in če greš bl šarf v ovinek kjer je gladek asvalt pa mokro al pa sneg, se čuti, da hoče it na ravnost. Polek cene, k ni spet tok no, če menjam na 3 leta, me moti profil smrekca, enkrat sem imel in so s časoma ratale fuuuul glasne, sm reku nikol več. Ne vem, lah da so ble sam tiste take, da jih je čudno pobiralo, ker z avtom in optiko in vsem je blo ok.
Bomo vidl, sem dal v ožji izbor Goodyear Vector 4 Seasons in pa WinterContact TS 850.

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16
ksz
V zadnjem Autobildu je test celoletnih pnevmatik. Zmagala je GoodYear Vector 4seasons 82T, druga pa je Sava Adapto 82T. Goodyear je že vsa leta na vseh testih celoletnih pneumatik najboljša, Sava pa po tem testu ne zaostaja skoraj nič, tako da, če jo dobiš ugodneje, bi jo sam vzel.

Nazadnje urejeno:

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.710
1.360
113
Kar gledam teste skozi leta, so celoletne gume precej na udaru kritik.

Na koncu lanske zime sem vedel, da ne bom delal kilometrine poleti (potem sem res naredil samo 3.000km), samo bolj napumpaš zimske in je to to.

Sedaj sem jih premenjal prednje-zadnje zaradi enakomerne obrabe.

Raje dobra zimska, kot celoletna.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.423
2.507
113
SV SLO
Pirelli za 60 € je po moje top izbira. Predvidevam pač, da babica ni tipičen alter voznik, kjer še najboljše ni dovolj dobro, ker pri 222km/h v ovinku pač ne držijo in te f..... s ceste. Za pametno vožnjo pozimi in pametno vožnjo poleti je itak več kot dovolj dobro.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Pirelli za 60 € je po moje top izbira. Predvidevam pač, da babica ni tipičen alter voznik, kjer še najboljše ni dovolj dobro, ker pri 222km/h v ovinku pač ne držijo in te f..... s ceste. Za pametno vožnjo pozimi in pametno vožnjo poleti je itak več kot dovolj dobro.
Taki posti so mi vedno tako fajn.

Dobra guma na avtu ne pride v poštev pri 222 km/h v ovinku, ampak ob nenadnem zaviranju, nenadni reakciji z volanom, nepredvidljivi spolzkosti ceste, ... V take primere pa naletijo tudi babice iz kluba 70. Čeprav bi jim v takih primerih bolj koristilo par ur šole varne vožnje, da se ne bi ustrašile ABS rukanja.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik koliko pravi:

Na internetu ni niti enega testa te gume. Brez testov pa vsaj sam ni šanse, da kupim gumo.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.423
2.507
113
SV SLO
Če voziš po predpisih in si za volanom zbran ter si sposoben malo predvidevati situacijo pred sabo, nekje v podzavesti pa imaš, da voziš s malo slabšimi gumami, se ti ne more zgoditi skoraj nič. Za vožnjo po predpisih, za vožnjo po spluženih cestah mislim, da je ta guma za 60€ dobra. Dvomom, da bo babica šla driftat v sveže zapadli sneg na Vršič.

Divjad pa je itak presenečenje in te ne reši niti superdruper guma.

Sicer pa fajn izredno fajn bi bilo, da bi si lahko vsi kupili dva kompleta najboljših in najdražjih supertestiranih gum. Ampak žal nam gre vedno slabše in je pač treba napraviti kompromise.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Mja...samo v 175 dimenziji testirana.

Ali sem kaj spregledal? Pa vse testirane zlo slabe.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
najbrž avto! hihi
smile-1.gif

pa brez zamere
wink-1.gif

Sam bi vzel prvo ali drugo po testu.... v nepredvidenih okoliščinah je lahko meter ali dva krajša zavorna pot veliko vredna.

LP

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Babi od punce....nič ne bo z dedovanjem ne po moji in tudi ne po njeni strani nažalost. Bi pa res sedla kaka parcela ali pa kak začeten kapital na tak način ja.
tongue-1.gif

Zdajle so na tem avtu 10+ let stare zimske....vse bo napredek!
grin1.gif
Pirelli se mi zdijo top izbira, ker je cena veliko bolj ugodna na zgoraj omenjeni strani kot drugje, pa tudi sam imam super izkušnje s Pirellijem in upam da so lepo mehke gume, da ne bo plastika ratala že naslednje leto.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Mja...samo v 175 dimenziji testirana.

Ali sem kaj spregledal? Pa vse testirane zlo slabe.

In raje bi kupil gume, ki niso bile testirane nikjer kot gume, ki pač niso bile testirane v isti dimenziji
confused-1.gif