Čelna svetilka

mistique

Guru
16. jun 2009
14.022
1.827
113
Emona / Carnium
Kupujem "čelko". Uporaba: pohodništvo (+ plezarija), kampiranje, jadranje (ne med sezono), kolesarjenje... Sredstva na voljo: cca 50€.

Po hitrem pregledu Petzlove ponudbe, sem izbral tole .
Še bolj se mi dopade Myo XP, vendar se sprašujem, če niso performanse (in cena) glede na naštete potrebe nekolikšen overkill.

Kakšen je glas Alter skupnosti?

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.803
550
113
42
povsod malo
Za pohodništvo, kampiranje bo ena na 3 ledice čisto dobra itak rabiš največ 30m vidt pred sabo.

Petz so odlične. Enako Led Lenser.
Jaz imam eno kitajsko čungalunga model za 10€ pa mi sveti boljše kot pa Led Lenser H3.

map

Guru
6. jul 2008
7.852
1.959
113
najrajš na babi
Petzl bo čist OK. Jest mam tikko plus(ta stari model) z 4 led diodami in je super. Prav tako je OK za kolesarjenje po cesti, v gozdu, pa še kakšni spusti pa samo halogenke, ki so svinjsko drage. Bla je takrat v Hervisu cca 30 EUR.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Vsekakor pri LED svetilkah izberi "firmo". Sem videl že precej nekih čungalunga LED-ic, kjer po parih mesecih uporabe crkneta ena ali dve LED diodi (verjetno ne sami diodi, ampak so kontakti slabo izvedeni).

Sam si lastim že drugo Petzl-ovo svetilko. Najprej sem imel navadno Tikko s štirimi LED-icami, potem pa sem kupil XP verzijo z eno samo. Tako da ti njeno nadgradnjo XP2 toplo priporočam. Po mojem za tvoje namene tudi bolje kot model Myo. Kaseta s tremi AA baterijami je le malce večja, medtem ko XP lahko zlahka daš v dlan in z njo svetiš kot z navadno baterijo.

Zraven si kupi še Sanyove Eneloop polnilne baterije in si "good to go".

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Kupujem "čelko". Uporaba: pohodništvo (+ plezarija), kampiranje, jadranje (ne med sezono), kolesarjenje... Sredstva na voljo: cca 50€.

Po hitrem pregledu Petzlove ponudbe, sem izbral tole .
Še bolj se mi dopade Myo XP, vendar se sprašujem, če niso performanse (in cena) glede na naštete potrebe nekolikšen overkill.

Kakšen je glas Alter skupnosti?

moj glas za Led Lenser. Doma so vse 3 (h3,h5,h7) naglavne pa z vsemi zadovoljen ...

lp Avi

BohVar_alias_BOHL

Pripravnik
6. sep 2007
698
0
16
Laibah
Led Lenser h7R ima zraven polnilne baterije in polnilec
cheer.gif
.........

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.128
113
Petzl vstopnega razreda ni nič posebnega, tako da samo "deluje" in to je to - verjetno dobiš tudi kakšen kitajski ponaredek, ki bo podobno deloval za pol ali še manj cene.

Pri boljših (vrhunskih) serijah pa je malo drugače, tam Petzl nekaj pomeni. Ampak v tem rangu imaš mogoče celo boljši performace z Ledlenserjem. Odvisi za kaj boš rabil; če bi rad samo svetlobo dirketno pred sabo potem mogoče Petzl (Myo), če pa bi rad še malce fancy fokusiranja na daljavo pa ledlenser (H7).

Sta pa oba produkta profi in za kateregakoli se odločiš ti ne bo žal .. načeloma kupi boljšo robo (pozabi luči tja do 50 EUR) in reskiraj tisti 60-80 EUR ker dobiš OK luč, ki jo boš potreboval še kje drugje in ti bo veselo služila več let.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Če bi bil na tvojem, bi vzel serijo 2, meni se še posebej dopade zaradi dodatne rdeče lučke, ki ponoči mnogo manj bode v oči (recimo v šotoru ali pa natrpani planinski sobi). S tem, da verzija 2 košta le par evrov več kot enka.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ti si pa ze veliko petzlov sprobal ane? Led lenser ima zanic naglavne lucke, rocne so pa nekaj povprecnega.

tale v2 iz prvega linka je super zadevca, sem jo cakal nekaj casa in takoj nabavil, ko je prisla ven. rdeca ledica pride se kako prav ponoci, da ne izgubis "nocnega vida". za na sekret iti recimo ali kaksen zemljevid pogledati, ceprav potem izohipse malo izostanejo (v tem primeru je zelena zakon- jla vojaki se boste spomnili zelenih filtrov..)

myo je zakon ampak nic posebnega, ze skoraj prevelika in ima samo dodaten "boost", ki pride obcasno prav. za na glavo je pa tako ali tako ze v2 prevec, ker mene tale bel snop nad ocmi ponoci precej moti. ce je moznost, si jo montiram na pas od ruzaka... vkolikor gres po grdem terenu. sicer se je zunaj gozda najbolje prepustiti luni. v poldrugi uri se oci ze popolnoma adaptirajo in "dobis" popoln nocni vid, pa se romanticno je
smile-1.gif

zivahen

Zelenc'
23. jun 2010
12
0
1
Za ta denar do 50 eur bi izbral naglavno svetilko Silva.
Če bi pa imel tam 10-20 eur pa zavij v Merkur in kupi tam naglavno svetilko. Za ta denar bo delovala več kot dobro.