čelna LED svetilka crknila, nimam garancije

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas

video je da vidite vsaj približno za kakšno svetilko gre.
https://www.youtube.com/watch?v=vD9L3y3tYVk

svetilka je enaka kot ledlenser H7 neka kitajska varijanta. Svetilko sem kupil preko bolhe. Svetilka je delovala cca 10 minut pri polni moči. Ko sem prišel v hišo pa je nehala delovati oziroma je nisem mogel izklopiti. vzel sem ven baterije da sem jo izklopil. Nato svetilke nisem mogel več prižgati. Prodajalec na bolhi mi je poslal nadomestno svetilko, zgodilo se je enako. Sedaj sva v sporu noče mi vrniti denarja. Ne odziva se na pozive . Kaj bi lahko šlo narobe pri takšni svetilki, sam sumim stikalo. Se da pri teh svetilkah karkoli popraviti ali je to samo za v koš. Sedaj sem pač ostal brez denarja in z dvema pokvarjenima svetilkama pa bi rad poizkusil rešiti zadevo.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.309
9.516
113
EU
Naredi makro posnetek stikala s fotoaparatom, da bo viden tip in oblika stikala.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.060
113
Nisem pogledal yt filmcka ker sem na phonu, ampak ce je to kar mislim da je beri spodaj.

Te svetilke ponavadi nimajo aktivnega stikala ampak samo tipko ki potem krmili driver. Po vsej verjetnosti je sel driver. Driver se nahaja v delu z baterijami.

Sam sem tako luc najprej vezal na fizicno stikalo in notri dal nek preizkusen driver. Cena vsega malo pod 2 eur in pa mesec cakanja na posto s kitajske.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.060
113
Pa ce je res slo stikalo potem lahko se vedno simuliras stikalo tako da baterijo dajes ven in noter v intervalu pod 1sec. Ce ne dela nic potem je driver, ce ti pa tak nacin kolobari med programi je pa res napaka v stikalu.

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
Sem mislil, da imam samo jaz ako smolo, pa berem da nisem edini. Popopolnima ista napaka pri meni, s tem da jaz nisem kupil na Bolhi ampka direkt from China. Po moje gre za fabrško napako, ni pa lučka kar za v kanto, ker sveti kot prassica. Pač, sprijazni se s tem, da ko jo boš rabil, boš dal baterije not, pa direkt na čelo, drgače pa baterije ven. Malo bolj zamudno, delujoče pa še zmeraj. Glede na to, kolk je to pocen roba , se niti ne sekiram preveč.
Nabavil sem tudi takole , sicer je za v roke, ne za na glavo, pa tudi sveti, k pr norcih in to za manj kot 4 ojre s poštnino na dom.

Evo, pa še čreva, da pomagam stricu, k je načel temo

4.jpg

Nazadnje urejeno:

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
svetilka je identična kot jo je nalepil Ajvnho. Svetilka ne deluje tudi če dam baterije sedaj ven in nazaj notri. Za trenutek zasveti edino le če dam potenciometer v skrajno levo lego in bližino le te ( mislim da je max tok) in potem odmikam in sklepam baterijo.

Svetilke žal nisem dobil tako poceni kot omenjate nekateri.

Torej je potrebno menjati driver ( celo vezje v baterijskem delu? kot je prilepil Ajvanho ) A je tu varijanta samo menjati kakšen element na vezju?

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
ma za 5 € se ti pa res ne splača komplicirat, nabav novo, edino če boš imel "srečo" boš spet dobil takšno, ki ti bo povzročala težave

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
napisal sem da imam že dve takšni okvarjeni. ( ena je sicer že/ še na pošti ) Prodjalec mi je drugo poslal za zamenjavo čeprav sem zahteval vračilo denarja. Z zavajajočim oglasom kot da je ledlenserjeva pa so mi jo uspeli prodati za 20€.

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
A misliš da poznam vse modele čelnih svetilk? Poznal sem samo led lenser in tisti "kot" mi je takrat ko sem na hitro kupoval deloval kot oznaka modela. Da ne rečem da sem ji v mejlu naročil pošlji "led lenser svetilko". Sploh pa če ima model svoje ime ne vem zakaj vpletati ime renomiranega proizvajalca brez omembe osnovnega imena. Slovnično je seveda čisto pravilno.

A kriv sem si tudi sam da sem dobil škart svetilko?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.929
10.659
113
kod Džej-Zija
Za izbiro modela si sam kriv, ker nisi dobro prebral teksta in ker te ni zmotila velika razlika med ceno znamke in ceno kopije, ko bi ti moralo zasmrdeti, da svetilka, ki se nova prodaja za 70€ +, ne more iti za 20€, če ni kopija ali ukradena roba.

Tudi na ebayu se je folk že lepo nategnil. Prodajalec je prodajal embalažo od ps3, fotke pa seveda od embalaže z robo vred. Površen kupec ni prebral, da gre za embalažo, in je ceno za embalažo zbidal na normalno ceno za ps3. Krivda? Njegova.

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Ok lej niti nisem toliko osporaval to da sem se zmotil v proizvajalcu. Me je pa zelo zmotilo da svetilka tudi ni delala.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.929
10.659
113
kod Džej-Zija
Saj, kot kaže, serijska napaka. Najbolje, da ti kdo od znalcev elektroniko zamenja in bo stvar delala. Res pa strošek ne bo več 20€, če všteješ še oportunitetne in transakcijske stroške. Naslednjič raje original.
smile-1.gif