Če vam grozi kazen zaradi prehitre vožnje

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Ne vem a je OLD, ampak tole sem ravnokar dobil na mejl. Če komu hrvaščina predstavlja težave, naj si pomaga z gugl tranzlejtom.

Poštovani Sude!

Dana 02.03.2009. godine sam stvarno kraj ceste zamijetio neki okrugli znak sa crvenim obrubom u kome je na bijeloj podlozi stajao broj sedamdeset, ali pokraj tih brojeva nije stajala nikakva oznaka koja označava mjernu jedinicu na što se taj broj odnosi. Kako i sami znate Hrvatski sabor je Ukazom o proglašenju Zakona o mjernim jedinicama od 10. lipnja 1993. godine (NN 58/93) proglasio da su mjerne jedinice određene na temelju međunarodnih ugovora koji obvezuju Republiku Hrvatsku i da su u RH zakonite mjerne jedinice SI sustava. U toj uredbi piše da je mjera za duljinu metar, a mjera za vrijeme je sekunda. Izvedenica za brzinu je jedinica duljine kroz vrijeme. Ne mogu si zamisliti da djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova krše jedan od temeljnih Zakona u RH. Dakle, ako kod znaka nije napisana mjerna jedinica za pretpostaviti je da se radi o mjeri koju je RH međunarodno prihvatila i Zakonom ozakonila. Tako sam ja, cijenjeni sude, pretpostavio da se radi o 70 m/s, odnosno nešto više od 250 km/h. Kako sam ja vozio samo 180 km/h što je daleko ispod dozvoljenih 70 m/s (252 km/h) molim da mi se vrati vozačka dozvola koju su mi revnosni prometni policajci bespravno oduzeli.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.982
113
Hah, za nasmejat je fino
wink-1.gif

B81

22. jul 2007
36.950
10.507
113
Jaz bi mu dal vozniško nazaj, ker me je nasmejal
grin1.gif

zadaj pa jurja eur
grin1.gif

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Enih dvajset let nazaj smo sli z diskota in "malo" ogreli gume na parkiriscu ob 2h zjutraj
evil.gif

Seveda me je cez 100m ustavi milicnik,ki je kot pobesnela kura pritekel preko ceste in me ustavljal s kapo.
Lepo naredi eno spoved in nekaj cecka po blokcu.Seveda sem bil jaz angelcek in nisem nic vedel o kaksnemu hrupu,...

Cez kasen mesec pa priporocena posta od Sodnika za prekrske
redface-1.gif

Dne... ste z povisanimi vrtljaji motorja in zdrsavanjem pnevmatik kalili javni red in mir ter motili spanec obcanov ....
Kazen ena velika cifra ali 4 dni zapora
uf-1.gif

Seveda sem takoj spesnil pritozbo v kateri sem bil spet angelcek in verjetno se je policist zmotil,saj je bilo takrat tam vec sivih avtomobilov,...
Na koncu pa je bilo dodano: PS-Opis mojega domnevnega kaznivega dejanja me se najbolj spominja na vzlet motornega letala
evil.gif

Verjetno se je sodnk tako smejal,da mu je pismo padlo za mizo in sem po skoraj enemu letu dobil dopis,da je zadeva zastarala
aplauz.gif

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Bili so časi, ko so prekrški absolutno zastarali v dveh letih, sedaj je absolutni zastaralni rok 4 leta.
smile-1.gif