Če to obstaja, sem zmagal...

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.924
267
83
Slovenija
Torej,

v domači mreži je preko ruterja (ki je hkrati dlna server) povezan LG blueray player (dlna klijent), iz LG-ja pa optika na receiver.
Bi obstajala kakšna možnost da bi lahko z Androidom krmilil ta LG player, ampak tako da bi videl npr. mp3-je iz dlna serverja in jih preko LG playerja predvajal na receiver? Lg sicer ima Android aplikacijo za nadzor playerja preko telefona, ampak za to moram imeti vklopljen TV....

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.924
267
83
Slovenija
jap,
prej sem imel ločen NAS z dlna, sedaj pa je to funkcijo prevzel sam ruter (asus n66u), na katerega je priklopljen 1Tb disk...
Bubble UPNP imam in deluje super, če želim medjie predvajati na samem androidu. Jaz pa bi rad predvajal muziko iz ruterja/nasa-a direkt na receiver preko blueray playerja, playlisto pa bi rad krmilil na telefonu

upam da sem sedaj bolj razumljivo napisal
smile-1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Jaz imam podobno zadevo z WDTV live: problem je seveda v tem da android aplikacija samo simulira daljinca, nima pa displeja, tako da je treba recimo prižgat tv, priti skozi menije do glasbe na DLNA serverju in zadevo zagnati, potem se pa lahko tv ugasne in z naprej nazaj šalta muziko. Za drug folder/playlisto pa je treba spet prižgati tv. In dokler ne bo drugačne android aplikacije jaz ne vidim rešitve.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Jaz imam podobno zadevo z WDTV live: problem je seveda v tem da android aplikacija samo simulira daljinca, nima pa displeja, tako da je treba recimo prižgat tv, priti skozi menije do glasbe na DLNA serverju in zadevo zagnati, potem se pa lahko tv ugasne in z naprej nazaj šalta muziko. Za drug folder/playlisto pa je treba spet prižgati tv. In dokler ne bo drugačne android aplikacije jaz ne vidim rešitve.

katero aplikacijo za android imaš to?
A imaš musko na WDTV ali kje drugje?
Z WDTV nimam izkušenj, xtreamer je pa tudi šel "prehitro" od hiše. Če se WDTV zna obnašat kot dlna oz kaj podobnega, potem probaj v prejšnjem postu omenjen program Twonky.

tad3y

Pripravnik
23. nov 2007
198
14
18
Če imaš Samsunga, potem je na njem vgrajena aplikacija Allshare. Ampak... niso te zadeve tako uporabne, kot bi lahko bile. Fajn bi bilo samo upravljat predvajanje z diska na TV, ti programi pa lahko streamajo samo z Androida na TV, WD-tv... :D

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
aplikacij je veliko in se je potrebno igrat.
Da bi prižigal tv, za poslušat musko je mal mimo.
Vse je odvisno kako se znajo naprave obnašat kod dlna player, ali server. @mcn bi po mojem s twonky app rešil svojo težavo.
@IbizaDriver pa odvisno kako se zna WDTV predstavit.

Kako imam zadeve jst narejene:
- htpc
- receiver z net priklopom in android app
- ostali računalniki po bajti
- android telefon
- tv z net priklopom (samo ne uporabljam)

Predvajam lahko musko z bilo katerga pc-ja ali pa s telefona ali preko app od receiverja ali pa preko recimo twonky app.
Preko htpc-ja, ki je direkt vezan na receiver pa lahko zaženem tudi vlc ali xbmc in preko tega prdvajam in krmilim glasbo in na telefonu vidim seznam muske.
V nobenem primeru mi ni potrebno prižigat tv-ja.

Vem, da moj način ni rešitev za zgoraj omenjene težave. Samo povem, če koga zanima kaj podobnega.

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.924
267
83
Slovenija
hja, kolikor vidim nimam nekih možnosti,

za LG playerje sicer obstaja aplikacija , LG remote ki pa je samo zamenjava za daljinec, in ne zna dostopati do medijev/datotek, tako kot zna sam BD player.
Poanta vsega da se mi ne da vklapljat TV-ja zato da bi poslušal glasbo....

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.924
267
83
Slovenija
Ja,
ti imaš eno veliko prednost, imaš receiver z net priklopom, jaz pa ne
in edino varianto vidim da bi na nek način krmilil BD player, ki ima audio izhod povezan na receiver.
Tako da ne vem kako bi mi twonky pri tem pomagal. Ali pač?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Sej fora twonky app je ravno v tem, da mu določiš router kot receiver, LG pa kot player.
Saj v spominu imam tako, da se to da. Ker nisem doma, ne morem probat.
Probaj in sporoči.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
WD TV Live Wifi nima DLNA strežnika, ima pa odjemalec (strežnik ima Live Hub). Načelom alahko sicer komuinicira vse z vsem, a saj to niti ni potrebno.

Pri meni je tako da imam DLNA strežnik na PC-ju (serviio) in na telefonu (SGS - allshare), odjemalce pa na TV-ju (panasonic G20 - ne predvaja vsega), PS3 (predvaja večino, a je interface bolj tako-tako), WDTV (dela vse in to dobro), Ipadu in iphonu.

Vprašanje zgoraj pa je bilo kako predvajati glasbo brez da je vključen TV in to se da tako z WDTV kot z zgoraj omenjenih bluray predvajalnikom, kot pa sem napisla je problem kako zadevo kontrolirati.

Sam zadevo za glasbo sicer uporabljam drugače: pc imam povezan na hifi, gor narejeno itunes knjižnico in na ipadu nameščen program remote. Ta v bistvu daljinsko upravlja itunse, s tem da imaš vse na ipadu (ali iphonu) in imaš lahko računalniški monitor ugasnjen. Trenutno je zame toidelane postavitev, saj lepo tv, monitor in ostalu ugasnem, in saom na ipadu upravljam muziko.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Sej fora twonky app je ravno v tem, da mu določiš router kot receiver, LG pa kot player.
Saj v spominu imam tako, da se to da. Ker nisem doma, ne morem probat.
Probaj in sporoči.

Aha, ti misliš da bi na LG-ja "pushal" glasbo, da bi torej kaj se predvaja in ostalo štelal na routerju, LG pa bi samo predvajal? Težka bo, ker bi moral LG-ja prestaviti v nekakšen "pasivni" način, kar pa je težko. Pri DLNA je namreč vedno tako da geš na odjemalcu na deljen foder strežnika in poženeš zadevo, na nobenem (pa jim ima dosti) pa nisem opazil da bi samo prejemal kar mu naprava pošilja.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik mcn pravi:
Bubble UPNP imam in deluje super, če želim medjie predvajati na samem androidu. Jaz pa bi rad predvajal muziko iz ruterja/nasa-a direkt na receiver preko blueray playerja, playlisto pa bi rad krmilil na telefonu

Če ti predvaja na telefonu, nabavi kaj tagega . To potem priklopiš na reciver. Na to napravo pa potem povežeš telefon kot brezžično bluetooth slušalko. Če ti sedaj predvaja preko UPNP na internem zvočniku telefoma, bo potem na zvočnikih reciverja. TV in blue ray player pa imaš izklopljen.

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.924
267
83
Slovenija
Ja, tudi na to sem razmišljal,

ampak nekje sem prebral da se glasba preko BT povezave dodatno kompresira in je posledično slabši zvok...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Evo na mojem receiverju, ki podpira dlna deluje twonky tocno tko kot sem napisal.
Izberes server oz. library router in lg kot player.
Jst sem za server oz. library izbral pc in za player receiver. Zadeva spila in vidim musko na telefonu

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kater player točno pa imaš?

pri meni je bilo tako, da sem moral v meniju izbrat "zavihek" dlna in potem je delalo. Povej modela BD playerja, da mal raziščem.

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.924
267
83
Slovenija
lg bd 660, včeraj zvečer sem še ga nadgradil na najnovejši firmware in šel skozi nastavitve, pa nič pametnega našel. vse kar sem lahko nastavljal je omrežje, ki pa itak deluje... (fiksni IP). ta LG, seveda najde vse dlna naprave v mreži.