CE oznaka na el. napravi - carina

p20883

Pripravnik
6. dec 2007
44
0
6
Na carini je obtičala el. naprava naročena iz USA, ki nima CE oznake. Dobila sem pošto od tržnega inšpektorata, da moram priskrbeti dokazilo o skladnosti naprave, če ne ... ne vem... leti nazaj v USA ali gre na uničenje? Kontaktirala sem prodajalca vendar ne vem koliko mi on pri tem lahko pomaga.
Torej zanima me, če je kakšna možnost, da bi jih na carini prepričam v to, da mi pač zaračunajo davek in zadevo pošljejo k meni. Nakup sem opravila kot fizična oseba, če to ima kaj veze, in seveda izdelek je za osebno rabo ( ne za nadaljno prodajo).

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Če na napravi ni znaka CE, gre zadeva v uničenje. Ponavadi brez dodatnih stroškov zate...

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Ni možnosti.

Če produkt nima CE oznake ni opcije da dobite ven. Kako da se niste prej pozanimali glede CE oznake?

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
Rešitev je simpl. Naj ti zadevo prepošljejo na Hrvaško na en poštni predal, al pa poštno ležeče, al pa, če maš kakega znanca. na Hrvaškem CE oznaka ni potrebna za uvoz.

lp

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
To je simpl? preko carine bo pa prešvercal? to je resen prekršek.

Lahko se preišče stric google, če je mogoče kje potrdilo o skladnosti.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.460
573
113
44
Še vedno Rdeči revirji
El. naprave, ki nima CE oznake ne moreš uvoziti na trg EU-ja. Od proizvajalca moraš dobiti CE izjavo s skladnosti te naprave z:
- LVD direktivo, če mora naprava ustrezati LVD
- EMC direktivo, tej mora ustrezati vse kar je električnega.

Kolikor vem lahko CE izjavo napiše tudi uvoznik, samo ne vem kako je če si fizična oseba.
Če ni skrivnost, za kakšno napravo gre? Je karkoli kar se napaja z več kot 50V AC oziroma 75V DC?