Časovno stikalo

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.517
1.102
113
Lep pozdrav!
pozdrav.gif

Upam, da mi boste lahko pomagali pri mojem problemu... Problem je v tem, da se mi hladilnik ne izklaplja. Ker sedaj nima smisla kupovati novega, bi bila bolj racionalna odločitev ta, da kupim neko časovno stiaklo, ki se bo avtomatsko izklapljalo in vklapljalo.

Torej, stikalo bi vtaknil v vtičnico in naštimal, da se mi npr. izklopi po eni uri delovanja in vklopi po eni uri mirovanja (ali kak drug interval). In da ko zadevo vtaknem v vtičnico ne bi rad dnevno ali tedensko zopet programiral. Torej, ko vtaknem v vtičnico hladilnik, bi želel, da mi to do nadaljnega vklaplja in izklaplja po programu...

Mi lahko kdo razloži razliko med temi stikali, saj se kar krepko razlikujejo po ceni. Bi recimo bilo to to?

Za vsak nasvet, HVALA!
redface-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Kaj takega ja, samo probaj dobiti starejšo različico ki ima zatiče, tole igračo dvomim da boš lahko v nedogled programiral intervale, ponavadi ima samo "nekaj" režimov
tongue-1.gif

Sicer pa ja, nov termostat?

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.517
1.102
113
Termostat lahko sam zamenjaš? Kakšen nasvet? Gre pa za kar star hladilnik. So vsi termostati enaki?

@Odisej: se pravi naj gledam za mehanskim stikalom?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Nimam pojma, če ga lahko sam menjaš... z nekaj znanja verjetno ne bi smelo biti pretežko, nimam pojma kje ga boš dobil, verjetno bi lahko kak merkur imel to.

No, probaj preveriti navodila če boš kupoval digitalno, samo če ti misliš na pol ure vklapljat/izklapljat, je to ohoho enih podatkov za tipkat in vprašanje koliko jih bo znala taka ura sprejeti. Mehanske vem da so imele tak krog s čepki, pa dva za vsako uro (se mi zdi?) in si lahko nastavil tak ko ti hočeš recimo. Ampak, vzemi to kot zadnjo rešitev, če nikakor ne uspeš menjati termostata. Vseeno je bolje, da veš koliko hladiš, ko pa če maš neki na blef nastavljeno
smile-1.gif

Lp

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.517
1.102
113
Hvala za informacije, *****

Gre za "sekundarni" hladilnik, ki se na dan mogoče 5x odpre. Notri se pa ne hladi nič kaj pomembnega. Sem pa tudi že temperaturo meril, tako da velikih nihanj niti ni (nekje od 2-8 stopinj).

Bom pa še za termostat pogledal, če bom kaj ustreznega slučajno našel...

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Imaš v merkurju....sem jih zadnjič videl...ta časovna stikala imajo interval na vsakih 15 minut...se zadeva vrti okrog in to je to...potegneš ven zatič al pa ga daš noter....zelo enostavno....pa v obiju mislim da jih imajo tudi.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.271
4.097
113
Idi na Zbirališče kosovnih odpadkov in dol odvij en termostat iz hladilnika. Pol pol pa menjaj

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik Yogi pravi:
Termostat lahko sam zamenjaš? Kakšen nasvet? Gre pa za kar star hladilnik. So vsi termostati enaki?

@Odisej: se pravi naj gledam za mehanskim stikalom?

termostat je ponavadi preko sonde, ki se nahaja nekje v hladilniku, povezan s krmiljenjem na kompresorju. sondo potegnes ven, staknes prikljucke na termostatu in zamenjas zadevo. pa preveri koliko pride nov termostat, da ne bos za 8 eur 2x hladilnik ven pa not iz omare vlekel ....

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
vsaka el. igrača v rangu 10 EUR (dobiš v vsakem bau-u) bo OK. pač el. timer z možnostjo nastavitve večih programov..tako da se bo zadeva izklapljala in izklapljala poljubno.

Čeprav ne razumem zakaj enostavno ne izklopiš vsega skupaj..če se ne uporablja oz. pustiš kar pižgano, ker sam hladilnik (sploh če je prazen porabi minimalno (več bo verjetno ob izklapljanju, ker se bo vedno znova na novo in na polno zaganjal).

Pa še to...2 stopinji v hladilniku je občutno prenizko..tak da..daj ga na 1-ko oz. oliko zmanjšaj kolikor je možno.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.517
1.102
113
Hvala vsem za nasvete...
zmaga.gif

Termostat sem zamenjal, koštal me je cca. 5 €, vendar to zadeve ni rešilo... Kot opažam bo verjetno plina zmanjkalo, saj sem ponovno meril temperaturo, ki pa se je "precej" dvignila...
crazy1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Stari plin je R 12, novi pa R 600a. Plina gre v hladilnik zelo malo. Za hladilnik višine 150cm ga gre notri 0,03kg