Čas prihoda na Garminu

simaj

Zelenc'
1. feb 2009
4
0
1
Zanima me če je možno kako resetirat ali nastavit čas prihoda na napravah garmin?Namreč ko mi prerečuna pot je čas prihoda napačen tudi za 2 ure,naprimer na 1000 km dolgi poti,popravi pa se ko si bližje cilju! Mislim da to ni normalno saj pri drugih pokaže dokaj točen čas prihoda,mogoče odstopa za par minut! ALI KDO VE KJE JE TEŽAVA?Sem brskal po forumih ampak nisem nikjer nič našel,zato vnaprej hvala za pomoč!
confused-1.gif

popravljen naslov, piši z malimi

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
On ti izračuna najprej glede na omejitve, potem pa, ko se ti voziš recimo malo bolj počasi, to podaljša čas prihoda. Samo on ti ne more izračunati čist točen čas prihoda, ker ne ve, kakšna bo recimo gužva čez 500km in podobne fore, zato čas prihoda jaz nikoli ne gledam.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ja, samo daljša je razdalja, večje je odstopanje glede čas prihoda. Vama pokaže +-10 min na kakšno razdaljo?

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
meni je pri 1600km poti 'falil' za pol ure! pa še tiste pol ure sem izgubil na črpalkah.
sem pa vozil konstantno in 99% po avtocestah.

I

Izbrisan uporabnik #488

Kot so že povedali, naprava nič ne fali, ampak na začetku zračuna glede na omejitve, nato pa med vožnjo čas prilagaja.
Nobene težave pri tem ne vidim.
Saj pa ni čarovnik Danny, da bi vedel kdaj bo kdo šel na pivo in ali bo kakšen zastoj vmes...

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Je Snecer dovolj nazorno povedal. Vseskozi sproti preracunava, prvi cas, ki ti ga prikaze, nikoli ni zadnji cas.

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Razen pri vožnji s Salzburga proti domu mu Karavanke še niso povsem jasne in tam pribije kakšno urco več (vsaj meni) Nuvi 660 in starejša kartografija

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
Meni se je od Dunaja do Celja "zmotil" samo za 7 minut. Pa še to zaradi mojega postanka na črpalki.
Tudi po SLO je ponavadi razlike med 5 - 7 minut , kar je odlicno.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja potem se pa ni "zmotil"
smile-1.gif
ti nisi vozil po planu.

Ko prideš na cilj mora biti vedno 0.00, če kaže kaj drugače potem je napaka.

Nazadnje uredil moderator:

18zimoni

Pripravnik
27. jul 2008
279
0
16
Obala
Ko na dveh različnih garminovih napravah vtipkam isti naslov v Napoliju ena prikaže dve ure prej prihod kot druga.
Čeprav se čas na napravi ki kaže 2 ure manj,bližje cilju uravnava z časom prve navigacije ki kaže že na štartu dokaj točen čas prihoda! me zanima zakaj takšna razlika pri dveh enakih napravah!

volvo5er

Pripravnik
5. maj 2008
139
0
16
Ljubljana
A si preveril če imaš na obeh napravah nastavljeno enako prioriteto poti (najhitrejša, najkrajša, razna izogibanja, prioriteta AC)?

18zimoni

Pripravnik
27. jul 2008
279
0
16
Obala
Vse nastavitve so enake.Edina razlika je v starosti naprav.Ena je nova,druga pa 10 mesecev starejša,sicer so obe garmin nuwi 760!

18zimoni

Pripravnik
27. jul 2008
279
0
16
Obala
Na obeh napravah je enaka verzija kart! Zdi se mi da naprava hrani tvoje povprečne hitrosti in glede na to računa čas prihoda.Ker več časa ko uporabljam to novo napravo,vedno bolj točno kaže čas prihoda!

Podobne teme