carinsko skladisce letalisce BRNIK!

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Rad bi izrazil vse cestitke nasim carinikom, ki se znajo jeziti nad nizkimi placami hkrati pa so najbolj nepismeni uradniki v nasi dezeli, delavni seveda manj kot cigani.

Nekaj dni nazaj sem kot ponavadi na ameriskem amazonu narocil komplet knjig. Zaradi odhoda na dopust sem narocil extra hitro dostavo (dostava 3-5 dni, doplacilo v protivrednosti 20eur, kar ni nic v primerjavi s smesno nizkimi cenami knjig tacajt tam gori). Receno storjeno, preverjam pot svoje posiljke in opazim, da je zadeva romala še isti dan dopoldne iz skladisca v Newarku (Delaware) v Philadelphia-o. Iz tam naslednji dan prekooceanski let v 5000km oddaljen Köln, tjakaj prispejo ob 9:43am lokalni cas.
Od tam grejo popoldne ob 21h po lokalnem casu na avion kjer v dobri uri prispejo na Brnisko letalisce (LJ). To je bilo v petek in danes so se vedno tam.

Razlaga: BRNIK SI Possible delay in delivery due to extra carrier processing
bonk.gif

Ocitno drugje praznikov ne poznajo, saj se vedno ustavi pri nas. Po izkusnjah sodec bojo knjige iz carinskega skladisca na brniku preko postarjev slovenije pri meni v naslednjih 14 dnevih, nakar si bojo z veseljem prvi izracunali mastno carino, slednji pa postnino vredno zelo dobrega kosila pri ancki v sencurju

10.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
podobno temo o "učinkovitosti" uradnikov sem pisal že v eni drugi temi! Smo pa nek svetovniunikum! Plačo bi radi meli evropsko delajo pa balkansko!

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
jebena javna uprava, ce pri nas ob 16h dobimo slucajno narocilo bom pac v sluzbi do 20h, ce nasim skladiscnikom ob 17h ko zaklepajo pripelje sleper robe jo bojo pac zlozili ven, presteli in rihtali papirje do 2am ce je treba. ce se ve vnaprej, da bo guzva se najame krdelo studentov in se dela nadure, komur ni vsec gre, povecini se tepejo za nadure. sem cisto za to, da se cez vikend ne dela, ostale dni pa, vsaj v zadnjem mesecu leta tudi ponoci, ce je treba!

teli kekci pa, brez besed... da ne recem kako me jezi, ker vsako posiljko odprejo in špegajo po paketih
stupid-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Trenutno se spravljam k nakupu nekaj knjig na ameriškem Amazonu. A mi lahko poveš, kakšna je trenutna meja, da cariniki pristavijo svoj piskerček? Baje so jo pred kratkim dvignili? In kaj točno plačaš: carino, DDV, oboje, odvisno od zneska... ?

edit:
našel. Bi te pa prosil, če pogledaš ali so "moje" informacije ažurne in pravilno razumljene - za poštni uvoz knjig ni carine, DDV znaša 8,5%, oproščene pa so pošiljke do vrednosti 150 EUR (vključno s poštnino).

B.

Nazadnje urejeno:

Mihail

Pripravnik
1. sep 2007
167
0
16
Sam sem bil v podobni situaciji. Naročil sem eno jopco iz Amerike. Dobil sem jo po 18 dneh. Po sledenju sem ugotovil da je bila od tega 11 dni na carini...

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
sem imel podobno situacijo tudi jaz. vec kot 10 dni na carini, kao napacn naslovnik. ampak na paketu je bilo popolnoma brez napake napisano tako naslovnik kot naslov. ce nebi preklical cele ljubljane me zanima kdaj bi dobil paket..

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz pa še vedno čakam paketek, ki je bil iz Anglije poslan prejšnji ponedeljek. Pa če se ne motim sploh ne gre preko carine.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Meni do sedaj vedno BP. Sicer iz HongKonga, ampak vedno traja nekje med 10 in 15 dni dostava. Vmes je tudi že odprto bilo s strani carine, pa nič kaj zamud.
zmaga.gif

Izgleda so pri tebi cariniki ustali na levo nogo. Oz. ustajajo že cel teden.
grin1.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Kaj se pritožujete, še dobro, da ste sploh dobili robo...
grin1.gif

Naši firmi je tam mali od skladiščnika (tudi tam zaposlen) izmaknil 1 kos robe iz paketa.
shocked-1.gif

Zadevo je sodelavec po naključju odkril ob prevzemu pošiljke.
rolleyes-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.006
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Jaz pa še vedno čakam paketek, ki je bil iz Anglije poslan prejšnji ponedeljek. Pa če se ne motim sploh ne gre preko carine.

Odvisno, kako je bil paketek poslan. Če je bil poslan kot nonurgent, se pravi po zemeljski pošti, boš čakal minimalno 28 dni. Jaz sem na pošiljko čakal dva meseca in pol.
jezen.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
edit:
našel. Bi te pa prosil, če pogledaš ali so "moje" informacije ažurne in pravilno razumljene - za poštni uvoz knjig ni carine, DDV znaša 8,5%, oproščene pa so pošiljke do vrednosti 150 EUR (vključno s poštnino).
Da bo jasno : oproščene so carine, ne pa DDV.

Pod mejo 22 (se mi zdi, na www.carina.si piše) EUR pa res tudi DDV oproščen.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
sorry pozabil odgovoriti, tako je kot je odgovoril nad mano..

ti izdam konkretne podatke, ko dobim stvari, starejse racune ponavadi niti ne gledam in pomecem stran

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Odvisno, kako je bil paketek poslan. Če je bil poslan kot nonurgent, se pravi po zemeljski pošti, boš čakal minimalno 28 dni. Jaz sem na pošiljko čakal dva meseca in pol.
jezen.gif

Pa ne more iz Anglije hodit minimalno 28 dni? Halo? Do zdaj je bilo še vsakič v parih dneh, max. 1 teden. Krneki tale pošta, po mojem zgublajo pakete zarad praznične gužve.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.025
11.148
113
kolio so ti carinli zadeve, kolk si imel dodatnih stroskov..ce si slucajno imel kaksno drazjo stvar?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:Odvisno, kako je bil paketek poslan. Če je bil poslan kot nonurgent, se pravi po zemeljski pošti, boš čakal minimalno 28 dni. Jaz sem na pošiljko čakal dva meseca in pol.
jezen.gif
Poslano po najcenejši varijanti iz Anglije v Slovenijo. Paket bil peti dan pri meni. Za dva meseca in pol je moralo pa iti kaj orenk narobe. Kot rečeno iz HK pride v do 15 dni. Se je tudi pri meni že kaj zavleklo, ampak ko sem gledal kdaj je bilo oddano je bil problem pri pošiljatelju ne pošti. Se pa zgodi, da ti gre na Slovaško namesto v Slovenijo, potem pa zna malce trajat.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
jezen.gif

Pa ne more iz Anglije hodit minimalno 28 dni? Halo? Do zdaj je bilo še vsakič v parih dneh, max. 1 teden. Krneki tale pošta, po mojem zgublajo pakete zarad praznične gužve.

o pa hodi, ce izberes najcenejso dostavo. tudi na knjige iz usa sem cakal ze po 3 mesece. ce pokazes denar, v treh dneh preleti dobesedno polovico sveta (s tremi vmesnimi postajami) na brnik od tam pa potem v 14 dneh do tebe... ce imas sreco. balkanci smo se zmeraj.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
-BRNIK SI Possible delay in delivery due to extra carrier processing
-BRNIK SI Received shipment - did not receive paperwork
-BRNIK SI Possible delay in delivery due to extra carrier processing
-BRNIK SI Arrival Scan
-BRNIK SI Arrived at destination country
-BRNIK SI Arrival Scan

vsaka alineja predstavlja en dan stanja na brniku....danes še ni obvestila. bodo pravzaprav sele danes iz UPS skladisca na brniku, poslali knjige dve stavbi naprej na carino... kje je šele pošta slovenije. tolažim se, da februarja ne bojo imeli vec toliko dela.

balkan na katerega sem ponosen
zmaga.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.025
11.148
113
hm, kaksna konkretna stevilka? prosim. imam vrednostt 90€ s poštnino vred iz HK.