CARINA

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Kaj je z našo carino, zadnje čase so postali leni na kvadrat, za že vsak ku**** zahtevajo račune, da se ja še bolj zavleče pošiljka do tebe..
10.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če policija zaradi stavke manj v proračun prinese, pa je treba drugje dobit not
tongue-1.gif

Sam sicer nimam nekih problemov, je šlo že marsikaj skozi, ko bi sicer bilo potrebno carinit. Enkrat je bilo res za brezveze, ker je zadeva bila rabljena in stala 15€, drugače pa brez problemov (tok tok).

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Do kakšne vrednosti pa recimo ni problema?
Kaj se zgodi, če naročim neko 300$ vredno stvar iz ZDA? Zahtevajo račun, ga nimam, sem kupil rabljeno na ebayu..moram predložit printscreen paypal prenosa pa mi pol opalijo davek in carino..al kako to gre?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.180
11.086
113
kod Džej-Zija
Lahko pa oni pregledajo po netu povprečno vrednost pošiljke, če se jim zdi tvoja navedena vrednost prenizka, in dajatve upalijo na tisti znesek.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Lahko pa oni pregledajo po netu povprečno vrednost pošiljke, če se jim zdi tvoja navedena vrednost prenizka, in dajatve upalijo na tisti znesek.

hehe praktično, nisem vedel da imajo takšne..kako bi rekel..enostavne metode:) koliko pa znaša carina iz ZDA, al je odvisno za kakšno stvar gre?

B81

22. jul 2007
37.862
11.086
113
Na škatli iz Kitajske je bil račun za 9 usd, oni pa so zahtevali račun, jim pošljem račun za 27 eur (nisem vedel, da je na škatli že račun od kitajcev)...so mi dali 6 eur za plačat še.

B81

22. jul 2007
37.862
11.086
113
Ne, s poštnino od kitajcev 27 eur, oni pa so gor prilepili račun za 9 usd...če bi to vedel, bi carini poslal prav to.

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Ja mapk naša carina ti ni računala samo 6€, oziroma carina ja mogoče, ampak ti potem še zaračunajo stroške obveščanja pa še nekaj in samo stroški obveščanja so okoli 5€, so itaq lopovi, če gre brez carine je kul, če ti pa carino računajo ti pa še ne vem kake stroške pribijejo, in v obeh primerih te tudi "obveščajo"

B81

22. jul 2007
37.862
11.086
113
Ja, obvestilo, potem pa še menda pošiljanje paketa ali kako, čeprav je poštnina bila na moj naslov...
Kako je že s carino? 22 eur vrednosti s poštnino vred ali tako nekako?

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.787
222
63
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Ja, obvestilo, potem pa še menda pošiljanje paketa ali kako, čeprav je poštnina bila na moj naslov...

do 22 eur vrednost neto, brez postnine ni carine oz davka ...

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:

do 22 eur vrednost neto, brez postnine ni carine oz davka ...

Se pravi če naročim za 22eur robe + npr. 10 eur poštnina, ne bodo težili? Jaz sem pa zmeraj mislil, da skupni znesek s poštnino vred ne sme presegati 22eur..

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
ksz
do 22 € je vse brez dajatev
do 150 € je brez carine , samo ddv + stroški posredovanja
nad 150 € je pa carina + ddv + stroški posredovanja
carina je nekje do 5 %
potem pa je še davek, ki je 20 %
pošta računa nekje okoli 6-5 € za posredovanje, fedex pa recimo 18 €

xcape

Pripravnik
14. feb 2009
320
0
16
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:

Ne gledajo za povprečno vrednost ampak za najvišjo. Imel ravno pred tednom dni ''pinkponk'' z njimi. Kupil rabljeno, torej brez računa. Nato pa so oni sami izbrskali vrednost izdelka na netu in me želeli po njihovi vrednosti carinit. V mojem primeru so me hotli carinit za 400$, sam pa sem plačal za 100€. Komaj sem jim dopovedal oziroma še sreča, da sem se na koncu dogovoril, da jim lahko pošljem paypal potrdilo. Ko pa dobiš pošiljko pa presenečenje, 4 postavke, ddv,stroški obveščanja, stroški pošiljanja, provizija. Lepo imajo to poštimano.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Moje izkušnje so, da začnejo težit pri nekje 50€. Problem je, da kitajci vsi napišejo gift in neko nizko vrednost, cariniki pa zato posledično pregledajo večino pošiljk in se potem odločijo če bodo poslali zahtevek glede na njihovo oceno realne vrednosti.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
jaz sem tudi ze dobil v kaselc kakšen disk kar zraven pošte v vrednosti 60 € in vec, pa na sreco noben ni jamral

canyon

Zelenc'
25. sep 2007
6
0
1
Jaz mam tudi paket tam.Po enem tednu so mi poslali obvestilo in zdaj čakam še en teden.
Sem včeraj klical pa so mi rekli,da gre zsaj vse bolj počasi in si vzamejo najmanj 1 teden za postopek.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Verjetno odvisno kake probleme doma ima carinik, ki stvar obdeluje.
Sem dobil vsaj deset pošiljk istega tipa iz ZDA in enkrat se mi obesijo gor, da rabim plačat ne vem kakšne dajatve (se več ne spomnim).

Upoštevajoč da:
- šlo je za tiskovino (pisalo na paketu) - se ne carini
- dejansko je bila vsebina na CD-ju (softver se tudi ne carini, vsaj en čas je bilo tako)
- pisalo je na paketu, da je darilo oziroma propagandni material (torej zastonj, brez cene, 0,00 EUR)

Po ne vem koliko izmenjavah pisem se strinjajo, da ni treba dajatev plačat, da pa moram ležarino poravnat, sem jim odvrnil "pol pa ga vtaknite v tazadnjo" (ne točno s temi besedami).
Šlo je za beta (GPL) softver, ki je takrat že itak bil brezupno outdated...
Pač, na koga naletiš (to oziroma tvoj paket), kot vsepovsod drugod...