carina na izvozu z bencinske crpalke ...

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
ze veckrat sem na izvozih z bencinskih crpalk videl carino. kaj preverjajo? kurilca po moje ne, ker ce tocis kurilno potem tega najbrz ne pocnes na crpalki direkt u avto ....

v cem je stos?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.408
5.685
113
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
ze veckrat sem na izvozih z bencinskih crpalk videl carino. kaj preverjajo? kurilca po moje ne, ker ce tocis kurilno potem tega najbrz ne pocnes na crpalki direkt u avto ....

v cem je stos?

kak da ne.... veš kolk se tega dela, samo pač bol v večernih urah. folk lepo da na tla kanister kot da kurilca za domov tanka v bistvu pa v avto naliva. itak pa sledi kurilca ostanjeo še nekaj čaa v rezervarju

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
Na bencinskih servisih se v glavnem kontrolirajo vinjete, če pa je kdo toliko nesramen, da vpričo carinikov v avto natanka kurilca, je pa tudi zrel za obravnavo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Carina ima pravico pogledati tudi če kaj ne švercaš, recimo kakšne cigarete ali kaj podobnega in to kjerkoli v Sloveniji že si. Predvidevam, da na bencinski najlažje opazijo razne sumljivce, kajti tankati moramo prav vsi.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik bula pravi:
Na bencinskih servisih se v glavnem kontrolirajo vinjete, če pa je kdo toliko nesramen, da vpričo carinikov v avto natanka kurilca, je pa tudi zrel za obravnavo.

carina preverja tudi vinjete?

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
Ja, carina preverja vinjete od uvedbe vinjet dalje. Sem mislil, da to že vrabci čivkajo.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik bula pravi:
Ja, carina preverja vinjete od uvedbe vinjet dalje. Sem mislil, da to že vrabci čivkajo.

v kontroli so vedno samo dars-ovi kombiji ..... to da ima pristojnosti policija (ampak se s tem ne ukvarja, ker je to samo dodatno delo), se ve, nisem pa vedel da tudi carina lahko opravlja to delo ....

se en info vec ....