Canon SX230 / Sony HX9v

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
kupujem omenjena Canon ali Sony.
Po reviewih slike canon prevlada nad sonijem. zanima me res, kako je s to Canon baterijo. Je res tako slaba? ker to je precej minus...
kako pa je z baterijo pri Soniju? fino se mi zdi, ker polniš kar direkt v fotoaparat - ne rabiš polnilca..

sony je dražji od canona... zanimivo..

vsak namig lastnikov dobrodošel
smile-1.gif

Master_of_Disaster

Pripravnik
20. okt 2008
317
22
18
Če slučajno še nisi prebral, še en review na to temo KLIK . Tudi tu naj bi bil po kvaliteti slik najboljši Canon, zelo blizu mu je pa Sony. Ima pa Sony po mojem mnenju nekaj več bombončkov, zato sem se sam odločil zanj: kvalitetnejši video (vsaj na papirju), boljši zaslon (canonov je 16:9 format, tako da imaš pri slikanju črn rob in posledično manjšo sliko), bliskavica se pri Canonu bojda ob vžigu vedno odpre in je ni možno ročno pospraviti, Canon ima zame osebno veliko bolj plastik fantastik ohišje, medtem ko ima Sony dodan še gumiran ročaj, ki odlično opravi svoje delo.
Kar se tiče baterije, naj bi imel Sony po karakteristikah precej boljšo baterijo (čez 400 posnetih slik), vendar po mojih prvih vtisih gre kar hitro po njej, tako da uradne podatke jemlji malo z rezervo. Je pa meni malo smešno, da Sony zraven fotoaparata, ki naj bi predstavljal vrh določenega segmenta ne da infolithium baterije, medtem ko je moj prejšnji 6 let star fotoaparat to imel že serijsko.

Toliko z moje strani

Aja pozabil še eno pomembno razliko, Canon ima zgolj 28mm objektiv, Sony pa 24 mm

Nazadnje urejeno:

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
ja sej, logika govori v prid Sonija, vendar reviviewi kažejo bolj na Canona... tud cenovno je canon kar cenejši...
grem mal v živo sprobat
smile-1.gif

LP