Canon S95 ali ?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.483
1.050
113
Obišči stran
Torej išče se manjši kompakt z dobro sliko v slabših svetlobnih pogojih. S95 naj bi temu ustrezal. Si ga kdo lasti, da lahko iz lastnih izkušenj kaj več pove?

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Jaz sem izbral S95 za takrat, ko DSLRja nimam s seboj. In mi je zelo všeč - seveda ob predpostavki iz prejšnjega stavka
evil.gif

Nekaj "recenzije" in slikic sem objavil na blogu. Če te kaj konkretno zanima, pa kar vprašaj.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Ali misliš na S95? Ali na DSLR?
Na DSLR seveda delam po svoje. Na S95 pa je večinoma na P, uporabim pa White Balance in Exposure compensation. WB imam nastavljeno na vrtečo zadevo pred lečo (zavrtiš in se spreminja), EC pa imam na vrtečem gumbu zadaj. To dvoje v večini primerov kar zadošča.
S95 je sicer precej funkcijsko nabit, vendar meni ni za pretiravnje. Če grem fotkat, potem itak vzamem DSLR, tole pa je za "s seboj".
10.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Za 95-ko me zanima..
smile-1.gif

Ma fora je.. Nekoc sem imel ixus 40.. Super zadovoljen. Kaj bi bilo lahko se boljse - sem se vprasal. Vzel Ixus 55. Kaksne hude razlike ni bilo. Po dolocenem casu zamenjal za A710iS.. super zadovoljen, samo prevelik, ni pac zepna igraca. Zamenjal za Ixus 860. Razocaran. Ixus 860 zamenjal za Ixus 120. Tudi razocaran. VEM in se zavedam, da je zadeva kompakt, majhna leca itd.. Ampak 5-6 let je razlike med Ixus 40, ki se vedno dela lepe slike in Ixus 120, ko dela skorajda slabse slike. Pa se malo informiram, ce gre tehnika pri teh zepnih igracah kaj naprej..

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Kaj pa vem - sam s kompakti sicer nimam veliko izkušenj. S95 pa me je navdušil - sin ima sicer SX10, vendar tistega itak ne dobim v roke
evil.gif
sam plačnik sem bil.

Če te bo kaj zanimalo, se oglasi, ni problema. Lahko pa se oglasiš tudi spomladi (mislim, da maja) bova s kolegom spet imela fotodelavnico.

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
mene pa zanima kako je z gripom pri tem kompaktu, ker ima zelo malo prostora za levo roko saj je flaš pop-up
desna stran pa je brez dodatnega oprijema (gladka)

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
guardy razpiši se malo, kako si zadovoljen.
Zanima me predvsem, kaj si imel prej za en aparat in ali je zelo moteča bliskavica, ki stalno štrli iz ohišja, ko je aparat na ON ?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.483
1.050
113
Obišči stran
Kdo je pa rekel, da stalno štrli? Pač štrli ko jo rabiš pa ko jo vklopiš. Za držat je pa tko, da se je treba navadit, moteče ne vem, sem bolj na slr še vedno navajen. Tole bo za ženo
grin1.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Podobno kot sem napisal že na blogu - pozicija fleša je res malo nerodna. Ampak se navadiš, saj fleš ni stalno zunaj.
Aparat je manjši, kot si večina predstavlja - sam raje primem v roko DSLR kot pa S95. Ampak sem ga kupil prav s tem namenom, da je lahko v vsakem žepu in ga imam lahko vedno s seboj. To pa pomeni, da je majhen.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Evo, sem ga tudi sam dobil. S95 namrec.

Zaenkrat super zadovoljen, cakam pa na toplejse dni, da grem malo v naravo fotkat pa igrat se
smile-1.gif
Da vsaj malo osnov fotkanja osvojim, pa bo super..

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Evo, sem ga tudi sam dobil. S95 namrec.

Zaenkrat super zadovoljen, cakam pa na toplejse dni, da grem malo v naravo fotkat pa igrat se
smile-1.gif
Da vsaj malo osnov fotkanja osvojim, pa bo super..

Superca ...
cheer.gif

Sam sicer ne fotkam veliko z njim, vendar mi je zadeva zelo všeč.