Canon Pixma MX925 - težava

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
584
21
18
Imam Canon Pixma MX925. Do sedaj sem zamenjal 2 kompleta kartuš. Ravno sem zamenjal - vstavil 3 komplet. Pri tiskanju zelene barve ni. Dal sem že 5x čiščenje in izpis - izpiše mi vse barve OK. Ko ponovno dam print fotosa, pa spet nič - namesto zelene barve - oker oz. rumenkasto. Vse kartuše sem že parkart vstavil in ponovno vložil? Kaj je še lahko narobe? Hvala in lp

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
daj printati velike kvadrate (čez cel list) osnovnih barv, da vidiš katere barve ni, oziroma katera izgine ko printaš večjo površino.

Najverjetnejši vzrok je, da kartuša ne dobi zraka in potem tiskalniku primanjkuje barve. Saj si lepo potegnil dol one nalepke na vrhu?

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
584
21
18
Še enkrat sem obupano vzel vse kartuše ven, še malo obrezal tiste nalepke, vstavil nazaj - in glej ga zlomka, dela! Še zdaj ne vem, kaj je to bilo. Sem pa vmes dal še eno novo - modro kartušo (in brez sprememb).

Skratka dela, kaj pa je bil vzrok, pa najbrž nikoli ne bom zvedel?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Imam 2 taka printerja v firmi, samo zelene kartuše ni, zeleno naredi iz rdeče in modre ??? no ne vem iz 2 barv, poglej kontakt na glavi, če je vse OK. Sam uporabljam celo neoriginal kartuše ranga cene 3 eur / kartušo in zamenjali smo že vsaj 10 setov pa nikoli nobenih težav, tako da ... ???