Canon Pixma MG5350 crknil

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.915
115
63
mb+ -20km
Torej, na omenjenem printerju se je pojavila napaka B200. Po raznih navodilih na internetu, sem ga probal rešit, vendar brez uspeha.

Kaj kupit podobnega in pa seveda kje? Da pašejo iste kartuše not, saj sem jih kupil na zalogo in še jih imam cca. 70 komadov.

lp

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.739
113
EU
Moja Pixma po dolgem času naenkrat ni hotela vklopiti pomik glave v začetni položaj. Dal sem jo v reciklažo. Kartuše sem dal na Bolho, vendar so me skenslali, ker sem napisal da so nove še original zapakirane.
frown-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Tudo sam kupujem pri tem prodajalcu že leta, pa do sedaj še nisem imel težav... upam, da jih tudi ne bo... A si poizkusil še s čiščenjem glave? Oz da se dobit nadomestno glavo na ebayu...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.918
113
pri taščici
Naj igi kaj napiše na to temo. Enkrat sva imela cvek po telefonu, pa ga ne bi povzemal... Je pa govoril o neki na netu omenjeni precej pogosti okvari. Če bi kupoval original kartuše, te bi kartuše najbrž več stale kot pa nov printer.
Skratka, printerji so očitno že dolgo narejeni samo za čas garancije, pa se tisto s precej manj izpisa kot je "priporočena količina" s strani proizvajalca. . Ti lahko dokažejo uporabo neoriginalnih kartuš? Čeprav močno dvomim da so kartuše krive.
Mislim da sem jih jaz vzel pri istem prodajalcu na ebay za MX 925

Nazadnje urejeno:

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.915
115
63
mb+ -20km
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Tudo sam kupujem pri tem prodajalcu že leta, pa do sedaj še nisem imel težav... upam, da jih tudi ne bo... A si poizkusil še s čiščenjem glave? Oz da se dobit nadomestno glavo na ebayu...

Ne bom pametoval, samo jaz tudi ne verjamem, da je do okvare prišlo zaradi nadomestnih kartuš.
Je pa res, da od novega uporabljam nadomesdtne (cca. 2 leti).
Kak misliš čiščenje glave? Če misliš preko naprave, zdaj ne gre nič delati preko nje, javi samo napako B200.
Če pa misliš fizično čiščenje, pa sem jo že, vendar brez uspeha.

Katero napravo kupiti, da bojo te kartuše pasale not, če pa ne pa kaj podobnega (poceni kartuše)?
Kupi kdo te kartuše, kaj so mi ostale?
evil.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Ne vem kateri še ima te kartuše... Zaenkrat mam sam še zalogo, ni dolgo kar sem nabavil.

Vem pa, da ima tanov model že drugačne kartuše...

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Če je kartuša zamašena se da z eno tekočino in ultrazvočnim čiščenjem navadno v 70% primerov rešiti.

Sam bi tu poskušal, najprej z nadgradnjo FW, ob hkratnem čiščenju glave.

Tudi sam kupujem tam kartuše sedaj če kupuješ novega kupi nekaj takega : http://www.enaa.com/oddelki/ra...ijski_tiskalnik

Sam delam v podjetju, kjer imamo več teh printerjev in vpisujemo porabljene kartuše in imam že kako leto tak printer, čez je šlo že preko 15 xl kartuš (črnih, barvnih manj), cena cca 65 centov / kartušo eur kos z poštnino (original je čez 12 eur), samo kupiti je treba malo več naenkrat http://www.ebay.de/itm/40x-XL-...=item486864057f in ja nekdaj sem si jaz mazal roke in polnil, sedaj se niti to nikakor več ne splača, menjaš kpl kartušo z čipom in bay bay.....stara pa v smeti 65 centov ........:) , če pa še več printaš pa HP 476DW predelan na CISS litrske barve (umetnost je vedeti katere so prave oziroma katera firma dela BARVO ZA ORIGINAL KARTUŠE), pride kopija realno cca 1 cent ali manj + strošek papirja je pa nabava naprave cca 500 eur + str predelave in literskih barv cca 300 eur, zadeva in cena 1 cent je za barvno kopijo naprinta pa preverjeno 45/ 55 kopij na minuto barvnih in sploh nima leteče glave pač pa fiksno letev in papir samo čez leti. Ena TOP zadev za večje pisarne samo se ne propagira preveč, ker jih HP skoraj ne uspe dovolj narediti, tako povpraševanje je med poznavalci........ pa printer je na nek način že fabriško pripravljen na predelavo na CISS.

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
tudi jaz imam 521/525 ogromno kartuš za prodati, lahko na zs.

po 1€ kos.

igi

Guru
13. okt 2007
5.637
1.224
113
Celje
Takole je.... Imam (sem imel) kar nekaj teh tiskalnikov "na zalogi" za posel, ki sem ga občasno a redno dobival. v zadnjih 3 letih je na VSEH skoraj identična napaka z manjšimi variacijami med kodo. Menjava glave ne spremeni ničesar. Tiskalnik občasno celo začne delovati za kakšnih 100 listov, potem pa ista napaka. Na internetu je precej napisanega na to temo in naj bi bila zadeva dejansko programirana v tej smeri. Praktično ni razlike med tiskalniki, ki so odtisnili 100.000 listov in tistim, ki sem ga imel na mizi za račune in je odtisnil nekaj 100 listov. Sedaj sta oba mrtva. Kartuše različne, 2 narejena na CISS.

Podobnega tiskalnika sam nisem več našel (imam pogoj nalaganja papirja zadaj).
Imam kot nadomestek Epsona L800.... No zadeva NI primerljiva. Canon je bil Canon
smile-1.gif
Epsona na zelo hitrem tiskanju uspem pregreti do ustavljanja v 3 minutah! in to je po epson servisu popolnoma ok.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.915
115
63
mb+ -20km
Zdaj če prav razumem prvi odstavek in tole:

Citat:
Na internetu je precej napisanega na to temo in naj bi bila zadeva dejansko programirana v tej smeri. Praktično ni razlike med tiskalniki, ki so odtisnili 100.000 listov in tistim, ki sem ga imel na mizi za račune in je odtisnil nekaj 100 listov

naj bi bili ti tiskalniki narejeni, da takoj po garanciji crknejo.
confused-1.gif

Drugače sem pa zdaj naročil tega

https://www.mimovrste.com/vecfunkcijske-naprave/canon-vecfunkcijska-naprava-pixma-mx725

Stare kartuše na prodaj po 0,99€ komad (malo konkurence @Jado
evil.gif
)

igi

Guru
13. okt 2007
5.637
1.224
113
Celje
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Zdaj če prav razumem prvi odstavek in tole:

Citat:
Na internetu je precej napisanega na to temo in naj bi bila zadeva dejansko programirana v tej smeri. Praktično ni razlike med tiskalniki, ki so odtisnili 100.000 listov in tistim, ki sem ga imel na mizi za račune in je odtisnil nekaj 100 listov

naj bi bili ti tiskalniki narejeni, da takoj po garanciji crknejo.
confused-1.gif

V tej smeri se špekulira... na forumih je polno teh tiskalnikov z ENAKIMI težavami.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
A to prodajate prazne original kartuše?

Če ima kdo odveč oz za neko normalno ceno prazne original Canon kartuše 1× PGI-525 in 5×CLI-526 in pa 1× PGI-520 in 5×CLI-521, naj sporoči.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.915
115
63
mb+ -20km
Zapakirane kartuše samo v kompletu:
20 kom 526 cyan
20 kom 526 magenta
22 kom 526 yellow
23 kom 526 black