Canon Ixus 220 HS zvok?

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Pozdravljeni

Imam Canon Ixus 220 HS in ko snemam filčke, mi na TV-ju napiše, da mi ne podpira zvoka.
Kakšno vrsto zvoka sploh predvaja ta fotoaparat? Kaj lahko naredim, da bo filme predvajalo TV-ju prijazen zvok?

Hvala

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Pozdravljeni

Imam Canon Ixus 220 HS in ko snemam filčke, mi na TV-ju napiše, da mi ne podpira zvoka.
(1) Kakšno vrsto zvoka sploh predvaja ta fotoaparat? (2) Kaj lahko naredim, da bo filme predvajalo TV-ju prijazen zvok?

Hvala

(1) Niti ni pomembno, ker sigurno predvaja kar je posnel!

(2) Bolj pomembno je kaj zna tvoj TV predvajat. Končnica filma iz tvojega Ixusa je sicer MOV, vendar pa to nič ne pove o formatih zapisa, pa to niti ni pomembno, ker TV tega pač ne zna predvajat se boš moral osredotočiti na pretvorbo in to v tako obliko zapisa slike in zvoka, ki jo tvoj TV prepozna - v kašen format natančno pa je pa odvisno od modela TV. Vse podatke boš našel v navodilih za uporabo tvojega TV. In uporabi kak brezplačni pretvornik, kot naprimer FormatFactory, ki ti omogoča, da nastaviš prav vse parametre pretvorbe in se tako lahko popolnoma prilagodiš TVju.

P.S.
Tvoj Ixus snema video v največ 1080p, s 24 fps, s kodekom AVC - 34 Mbps, v formatu 16:9, zvok pa stereo v PCM, 1,5 Mbps in 48 KHz s.r.

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Še ena opomba: Meni televizor ne predvaja filmčkov s fotoaparata (SX1), ko pa samo spremenim končnico v mp4, pa jih brez problema. Poizkusi, če ti taka finta morda pomaga.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Citat:
Uporabnik Tku pravi:
Še ena opomba: Meni televizor ne predvaja filmčkov s fotoaparata (SX1), ko pa samo spremenim končnico v mp4, pa jih brez problema. Poizkusi, če ti taka finta morda pomaga.
Bom probal še to. Sicer meni predvaja filmček. Vendar brez zvoka

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Sicer iz Ixus 115, ker 220 nimam na zalogi, ampak v osnovi gre za enak video.

Zvok je kodiran s: sowt: 16-bit signed little-endian