canon in wifi

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
A je komurkoli, kadarkoli uspelo usposobit ta jajca? Trenutno poskušam na ixusu 240, ki se ne poveže popolnoma z ničemer. Poskušam povezat adhoc s telefonom in tabletom - nada. Tablet ga celo vidi na seznamu, ampak ni sreče. Telefon ga še vidi ne. Poskušam prek infrastructure in fotkič se skonekta na mrežo, zopet na telefonu in tabletu v tistemu camera windowu vse mrtvo. Poskušam na windowsih, na fotkiču pokaže moj laptop, ampak, zlomka, connection failed :D

Zdaj me že resno zanima, a so pri canonu popolni bebci, da ne znajo tako enostavne funkcije normalno implementirat? Sem imel pred leti že onega prvega ixusa wireless in tisti je sicer delal obupno, ampak vsaj tako, kot je bilo dokumentirano in podprto.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ok, če naredim wifi hotspot na android telefonu/tabletu, potem lahko gledam in prenašam slike. Če naredim adhoc na fotkiču potem ne dela. Zaenkrat mi je tudi to dovolj.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Android naprave ne omogočajo ad-hoc načina, zato ti tudi ne dela.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
zdej nevem kako je pr canonu, ampak sony nardi hotspot, in se brez problema poveze z ios/android...

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
zdej nevem kako je pr canonu, ampak sony nardi hotspot, in se brez problema poveze z ios/android...

Pri Panasoniku tudi ni nobenih težav z WiFijem, možno je celo daljinsko upravljanje kamere in tudi A-GPS dobi podatke preko teh omrežij.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Daljinsko upravljanje camere je za canon znanstvena fantastika. To je sicer nekako in okorno delalo 6 let nazaj na ixusu wireless, do danes pa so zgleda raje obupali, ker jim tudi osnovne stvari ne grejo.

Zaenkrat mi za silo dela povezava s telefonom in tabletom, da lahko kako sliko prenesem in šeram, ko sem na dopustu. Za več ne bom prosil, ker izzivam srečo.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
tudi pri sony-u na telefonu oz. tablici vidis kar vidi fotkic...

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
nekaj podobnega je nekdo že dooolgo nazaj spraševal. če me spomin ne vara se je rešlo z navodili s spleta oz canon spletne strani. in postopek je bil kr dolg.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Kaj pa kakšen CHDK?
Ko gledam to verzijo, ki jo imam montirano na S90, ima kar precej opcij tudi pri povezovanjih, seveda pa to za S90 ni uporabljivo.
Samo namig...

22. jul 2007
13.379
1.638
113
124
-ali ima kdo kakšne izkušnje z EYE-FI in androidom?
-predvsem me zanima hitrost prenašanja
sprasujem se.gif

Nazadnje urejeno: