Canon D50

hitcher

Pripravnik
19. jul 2007
164
2
16
Zdravo,

Malce gledam te primerke, pa se mi zdi cena dokaj ugodna .
Trenutno imam Oly E500, pa me počasi mika malce zamenjave iz modre v rdečo.
Kolikor sem prebral je seveda bistveno hitrejši, ima pa tudi dovolj prednosti, proti moji obstoječi zadevi.

Malce me pa mika tudi D7, vendar ker nisem ravno toliko fotografa ne vem če bi sploh izkoristil vse prednosti D7 - proti D50, raje
tisto malce razlike dam za kakšen objektiv, pa bo veselje skoraj popolno.
Kaj stručkoti kaj mislite:
- Zamenjava Oly e500 DA/NE (jaz osebno DA)
- Nakup D50 in malce boljši objektiv ali nakup D7 in malce boljši objektiv

V obeh slučajih bi vzel Canon objektiv,
Hvala za nasvete.

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
moj glas gre definitivno za 7D, ker v ceni med 50D in 7D ni neke res velike razlike, dobiš pa dosti več živali v 7D. je pa res, da moraš sam vedeti, kaj bi rad - kot si sam napisal, ti bo 50D vrh glave, čisto solidna zadevica. meni je v full profi uporabi predhodnik, 40D, zdržal res vse možno, tako da predvidevam, da bi 50D moral tudi. ti ga boš verjetno malce manj matral, kot sem ga sam, tako, da bi ti moral še lepše služiti. 7D pa sploh.

ne vem, pa koliko se ti splača Oly E-500 menjat - res, da je že star, ampak mislim, da čisto okej zadevica.

kaj zaeno lečo pa imaš ogledano za Canon?

hitcher

Pripravnik
19. jul 2007
164
2
16
Hvala za odgovor,

Glede objektivov, sem pa malce gledal EF-S 17-85 IS USM
ter EF 70-200 f/4L IS USM
in EF 17-40 f/4L USM
no ja naenkrat ne bom kupil vsega, ampak v dveh mesecih bi pa to že moral imeti.
kaj misliš ?
Ali še kaj drugega pogledam, kupil bi pa najraje kar original Canon objektive..
hvala..

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Če gledaš v tem razredu, je 7D prava odločitev. Odličen aparat.

Od objektivov pa Canon 70-200 f4 je (v tem cenovnem razredu) MUST HAVE. Potem pa je odličen delovni konj 24-105 (je pa res, da je na crop aparatih za večino premalo širok). Dodaš pa lahko 10-22 ali kaj podobnega v prihodnosti.
To bi bil odličen komplet.

hitcher

Pripravnik
19. jul 2007
164
2
16

Hvala,

Hja - no 50D je pa cenejši in pravzaprav ne vem zakaj bi imel 7D - video snemanje me ne zanima,
razlike med njim in 50D pa tudi ni toliko veliko - no ja ali jih pa jaz ne znam pravilno razbrati iz opisov/primerjav itd..
Pa dajmo takole - mene zanima slikanje živali - predvsem v naravi, pa kakšne rožice - potem se pa počasi neha..
lp

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
razlika je ogromna, sploh v kvaliteti fotografije. se pozna nov procesor oz. novejši algoritmi, AF je neprimerno boljši. to ni res, da ni nekih velikih razlik. morda na papirju, a ko z obema narediš, ne vem, en event, ga pofotkaš, recimo, veš, da je precej razlike.

izbor leč pa moram reči, da zelo soliden. sam bi tistega 17 - 85 izpustil, oz. ti jaz svojega prodam za nekih 200€, ker ga nisem nucal več kot 14 dni na dopustu. takrat sem ga dal prvič in zadnjič na fotič.
smile-1.gif