Canon 7D in Lightroom 3.0

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
torej, med obdelovanjem fotk (mRAW) v LR 3.0 (tudi z updejtom 3.2) posnetih z 7-ko sem opazil zanimiv artefakt, ki sem ga, iskreno, pripisal fotoaparatu samemu. ampak ... ker mi moja raziskovalna žilica ni dala miru, sem sklenil zadevico raziskati.
grin1.gif

namreč, čudno mi je bilo tudi to, da fotoaparat načeloma dela odlično, le ta artefakt (katerega si boste lahko pogledali na kropih, ki jih bom prilepil) ter da so fotografije nenormalno soft ... skratka ... tole so artefakti:

jm107584-3.jpg

LR 3.0/3.2: na robu stola ter v luknji lahko opazite artefakt, sam ga imenujem zigzag - namreč, namesto ravne oz. čiste linije, se na podobnih prehodih (temna/svetla, razni robovi, skratka kontrastne situacije) se ta rob nazobča.

jm107584-4.jpg

LR2 (2.7): linija je normalna, čist, artefakta ni. fotografije so, kjer so ostrene, ta del stola ni bil v ravnini ostrenja, tudi dosti bolj ostre.

jm107584-2.jpg

Camera RAW CS5

pravtako se artefakt opazi v CS5 (zadnji Camera Raw), zato sumim, da je nekaj narobe z Adobovo konverzijo Canonovih RAW datotek.

je mogoče še kdo kaj podobnega opazil? DJ_Beat?

Dizzy

Nazadnje urejeno:

Saeed

Pripravnik
19. nov 2008
366
3
18
Pa imaš naložene zadnje posodobitve, ker naj bi odpravili kar nekaj težav z RAW urejanjem?

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Kdaj imajo kakšni programi za pretvorbo težave. Sam uporabljam Capture One, ki se mi zdi dobra kombinacija kvalitete (Canon 5DmkII in Canon 1D) in dobrega uporabniškega vmesnika. Ima pa recimo sodelavec z Nikonom D300 precej pripomb nad kvaliteto Capture One - čeprav je tudi njemu vmesnik všeč.
Poskusi še tam ali pa mi pošlji sliko.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Morda pa za test tudi UFRAW (Gimp), nekje sem bral, da je najbolj natančen in glede na to, da gre za odprto-kodni program, tudi najbolj posodobljen.
Sam ga pa ne uporabljam, ker mi nekako ne 'sede'
wink-1.gif