torej, na ušesa mi je prišla novica, da nove verzije 1D ne bo vsaj do jeseni, toliko pa ne morem več čakati ...
glede na znane probleme III. verzije 1D serije, me zanima, se splača vzeti dobro ohranjen Mark IIN?
sam sem razmišljal takole:
Prednosti Mark IIN:
- ugodna cena (dobro ohranjenega dobiš za manj kot 2000€, samo najti ga moraš)
- stabilno in preverjeno dobro delovanje
Prednosti Mark III:
- novejši model, dobiš novega
- nekoliko boljši senzor
- boljši šum (čeprav ponavadi več kot 1600 ne nucam, oz. se mi zdi da ne bi bilo potrebe, je pa res, da če bi verjetno mel več ISO-ta na razpolago, da bi ga nucal ...)
Slabosti IIN:
- star model
- ISO do 1600, pogojno uporaben 3200 (kar imam zdaj)
Slabosti Mark III:
- problematično delovanje in nezanesljivost
- višja cena (če primerjam te dve mašini)
... verjetno se pri obeh najde še kaj, ampak ... kaj je tisto, kar bi lahko prevesilo tehtnico v korist enega oz. drugega.
po drugi strani, sam sem delal že z obema (sicer z mk II ne IIN) in se mi je zdel starejši model bolj zanesljiv, je pa res, da sem imel dvojko cel vikend, trojko le eno tekmo hokeja.
skratka - se splača iti 2000€ višje?
glede na znane probleme III. verzije 1D serije, me zanima, se splača vzeti dobro ohranjen Mark IIN?
sam sem razmišljal takole:
Prednosti Mark IIN:
- ugodna cena (dobro ohranjenega dobiš za manj kot 2000€, samo najti ga moraš)
- stabilno in preverjeno dobro delovanje
Prednosti Mark III:
- novejši model, dobiš novega
- nekoliko boljši senzor
- boljši šum (čeprav ponavadi več kot 1600 ne nucam, oz. se mi zdi da ne bi bilo potrebe, je pa res, da če bi verjetno mel več ISO-ta na razpolago, da bi ga nucal ...)
Slabosti IIN:
- star model
- ISO do 1600, pogojno uporaben 3200 (kar imam zdaj)
Slabosti Mark III:
- problematično delovanje in nezanesljivost
- višja cena (če primerjam te dve mašini)
... verjetno se pri obeh najde še kaj, ampak ... kaj je tisto, kar bi lahko prevesilo tehtnico v korist enega oz. drugega.
po drugi strani, sam sem delal že z obema (sicer z mk II ne IIN) in se mi je zdel starejši model bolj zanesljiv, je pa res, da sem imel dvojko cel vikend, trojko le eno tekmo hokeja.
skratka - se splača iti 2000€ višje?