Cannonov HS sistem

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Imam Cannon SX230 HS foto aparat in me moti njegov HS sistem slikanja, kot je predstavljen v spodnji povezavi:
http://www.canon.si/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_Camera/PowerShot/PowerShot_SX230_HS/

Velikokrat se je zgodilo, da so bile slike motne, ker se v zaprtem prostoru se ni vključila bliskavica, posledično motne slike. Težavo sem rešil tako, da sem imam v prostoru vedno vključeno bliskavico. Obstaja pa težava ko slika kdo drug, nastavi na program AVTO, pol pa prihajajo zmazki.
Že kar nekaj posnetkov je bilo neuporabnih, predvsem mi je žal ob kakšnih pomembnih dogodkih.
V navodilih nisem zasledil, da se da ta sistem izklučiti, ker je zame absolutno neuporaben, ker pač ne slikam samo panorame.
Oziroma, obstaja kakšna alternativa?

Hvala in lep pozdrav

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Morda pa krivda ni v HS sistemu.
Kako pa imaš nastavljeno opcijo stabilizacije (IS)? najprimernejša je pri teh aparatih 'shot only', čeprav je potem pri zumiranju nekoliko težje kadriranje. Res pa je, da ta opcija v programu 'avto' verjetno ni nastavljiva.

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Hvala. Sem prestavil na omenjen način. Do sedaj je bil IS nastavljen na Continius. Je pa še možnost Panning. Ja, v AVTO načinu te izbire ni

Pozdrav

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Morda še nekaj: HS sistem pravzaprav niti ne more biti nastavljiv, glede na to da gre za značilnost DiGiC procesorja, ki je precejšnja pridobitev pri notranji obdelavi kvalitete posnetka.
Ta pa je pri omenjenem aparatu vrhunska in s tem poseka večino kompaktov v svojem razredu!

Za IS (image stabilization) pa še manjši nasvet: v kritičnih primerih pomaga utrjevalec z nekaj deset % vsebnostjo C2H5OH, menda večinoma zadošča že 0,5dcl
wink-1.gif

(malo heca ne škoduje)

Nazadnje urejeno: