Calia Italia

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Gledam kavče znamke Calia Italia, ki jih prodajajo v Lesnini. Zanima me, če ima kdo kakšne izkušnje. Iščem trosed v usnju, ki ima vgrajena počivalnika za noge. Pri tej firmi mi je predvsem všeč to, da si lahko izberem debelino usnja.

Ali omenjeno firmo še kdo trži pri nas? Našel sem opremidom, ki pa naj ne bi bil zaupanja vreden. Hvala za info.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Pri nas imamo dvoseda ravno tako s temi počivalniki za noge. Po 1 mesecu se je usnje na sedalnem delu raztegnilo in nagubalo, po reklamaciji so prišli in zamenjali tisto peno na sedalnem delu in zadevo baje sanirali. Bomo videli, če bo zdaj v redu...

Za takšno ceno ne bi pričakoval kaj takega, sploh pa ne v tako kratkem času....

vesper

Pripravnik
9. feb 2008
122
0
16
Živijo!

Imel, reklamiral, najprej menjal nato pa vrnil.

V 14 dneh se je tako raztegnilo in deformiralo, da ni bilo več nobenemu podobno.

Mogoče je bilo to zaradi debeline usnja, vendar me ob nakupu in prvi reklamaciji nihče ni posebej opozoril na to, da se lahko izbira debelina, tako, da dopuščam možnost, da se ob izbiri debelejšega usnja temu izogneš.

Kasneje nabavil Chateau d´ax z električno nastavljivim naslonom za noge, katerega uporabljam še danes in je kar OK.
Seveda se z uporabo zadeva raztegne in nekaj deformira, vendar je bistveno boljše kot Calia.

LP

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Citat:
Uporabnik vesper pravi:
Živijo!

Imel, reklamiral, najprej menjal nato pa vrnil.

V 14 dneh se je tako raztegnilo in deformiralo, da ni bilo več nobenemu podobno.

Mogoče je bilo to zaradi debeline usnja, vendar me ob nakupu in prvi reklamaciji nihče ni posebej opozoril na to, da se lahko izbira debelina, tako, da dopuščam možnost, da se ob izbiri debelejšega usnja temu izogneš.

Kasneje nabavil Chateau d´ax z električno nastavljivim naslonom za noge, katerega uporabljam še danes in je kar OK.
Seveda se z uporabo zadeva raztegne in nekaj deformira, vendar je bistveno boljše kot Calia.

LP

Eno vprašanje - tudi sam sem pred časom gledal sedežno garnituro te znamke. Zadevo sem skoraj že kupil - ob natančnejšem pregledu sedežne pa sem ugotovil da imajo vse sedežne "relax" funkcijo privito v običajno iverko (tako na oko 22 mm). In takšna stvar na dolgi rok zanesljivo ne more trajati... Ali je kdo, ki ima sedežne s to funkcijo in takšnim sistemom pritrditve dobre izkušnje?

vesper

Pripravnik
9. feb 2008
122
0
16
Živijo!

Po vrsti: govorimo o ceni cca 900 EUR za enosed, trosed pa cca je bil (če se ne motim) cca 2.400. Nisem čisto siguren, ker je od nakupa minilo že nekaj let. Gre za model Fyshwick.

V vsem tem času dnevno uporabljamo "relax" funkcijo in ni nobenega problema s tem. Edini problem, ki smo ga imeli, je , da se je vtikač enkrat iztaknil iz vtičnice in seveda posledično ni funkcioniral.

Če bi ponovno iskal kaj takega bi malo pogledal po spletu in sicer v Italiji, saj redno preko TV objavljajo posebne akcije, popuste, ugodnosti,.....za različne renomirane proizvajalce (Chateau dÿax, Natuzzi, Scavolini,......). Nazadnje mi je padla v oko akcija za Natuzzi, kjer so ponujali do 60% popust. Seveda nisem preverjal za katere modele, predpostavljam pa, da bi za ta denar dobil kar korektno sedežno garnituro. Druga pa je bila, da z nakupom enega izdelka dobiš bon ki ga uporabiš pri naslednejm izdelku, spet kar v konkretni višini. Preveri.
Očitno je recesija prizadela tudi njih in si s tem pomagajo pri prodaji.

LP
P

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
O kakšnih cenah to govorimo? Nočem obstati šokiran.

Davidoff, cene se gibljejo v rangu kot jih je že navedel Vesper, mislim da ti nebo hudega
evil.gif

Je pa to ornk zadeva, ne kr neko skorpucalo. Govorimo o kombinacij gosjega perja , pene ....itd.
Najbolje se boš pa prepričal , če greš v salon in vidiš na lastne oči. Kolikor mi je poznano Lesnina tega ravno nima za pogledat ( so se bolj na Calio osredotočili) HN ima pa zmeraj razstavljen kakšen model...LJ ima kar dobro izbiro.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Zadnjič mi je bilo zelo hudo. Gledam Rolf benz in vidim ceno okoli 900 evrov. Okej, še sprejemljivo za tisto kar sem gledal. Nato ugotovim, da je to bila cena za neko večjo blazino. Cena kavča? Sitnica, ca 9.000 evrov.
hysterical-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Mi smo sedežno kupili v M Tom-u (Mokronog)...daleč največ kvalitete za plačani denar - za štos poglej na net, da prideš do cene...na redne cene pride še 25 % popusta.

V lesnini smo podbno sedežno (dimenzijsko je bila kot je pač bila) pri podobno ceni videli s peno v sedalnem delu...niti vzmetena še ni bila (kaj šele dvojno), dimenzije itak ne moreš izbirat, material, pa kolikor vem je tudi bil bolj tako tako.

Usnje ima seveda svojo ceno..je pa pri njemu tako..če želiš imeti usnje, ga boš plačal. Poceni usnjene sedežne ni..vsaj take ni, ki bi trajala.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Za usnje vem kako je. Vendar za trosed ne mislim colati 5.000 evrov.

MTom. Kateri model ima počivalnik za noge? Morda veš?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Tega nisem napisal..mislim da nimajo te opcije (če ti je to pogoj)...mi smo to zadevo reševali z U izvedbo kavča...tako lahko praktično vsi damo tace na kavč (dva sta lahko na 'izboklinah' ter še dva zraven pritakneta noge zraven. Več nas pa ni.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Trosed v navezi s počivalnikom je pogoj. Nikakršna druga oblika ne pride v poštev.. Drugače je mtom ugoden pa ene dva modela sta mi všeč.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Poglej še modele od MONDO . Kvaliteta, všečni modeli..
Naj bi Lesnina to tržila, ampak ko sem jih na Brdu povprašal o tem....so bili precej zmedeni. Jasnega odgovora seveda ni bilo. Sicer pa...Graz ni daleč ali pa Celovc...
cool-1.gif