Calgon in nizka temperatura pranja

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Eno vprašanje?
koliko se dejansko splača dejat calgon v pralni stroj če pereš pri 40, 50 C.
Baje se kamen izloča predvsem pri višjih temperaturah.
Sprašuejem zato ker ta calgon niti ni poceni, drugič me pa še zanima "eko" vpliv.
Bom dal več zacalgon kot za stroj, kaj šele za morebitni nov grelec čez nekaj časa. ....

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ne splača. Če pereš na 60 stopinj ali več, potem lahko debatiramo.

Ogo

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
brez veze stvar...tako da stran vržen denar (za moje pojme).

Kdaj pa je že imel kak stroj probleme z vodnim kamnom? Sicer nisem dolgo pri življenju, samo kolikor se spomnim zadnjih 30 let nazaj, doma nismo imeli takega problema (niti nisem slišal, da bi ga imel kdo od poznanih).

(itak se dodaja mehčalec v perilo...ki seveda mehča vodo - v celem stroju, ne samo perilu).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
ja samo nekateri starejši stroji so imeli tako rešen mehčalec da so ga "vzeli" ob zadnji vodi/izpiranje.....Kako imajo rešeni novi pa se še nisem poglobil....
gremo na novo temo....bom to dozo calgona porabil ob 95 ....

Nazadnje urejeno:

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Enkrat je en izračunal (ne vem ali na tem ali na enem drugem forumu), da če redno staviš Calgon, da ga v nekaj letih porabiš za nov stroj srednejga cenovnega razreda. Sedaj pa razmisli ali se ti splača.
Po mojem je to totalen nateg.

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16
Se strinja s teboj, če pa se slučajno kdo boji kamenja, pa naj vsake toliko časa kis notri vlije in požene stroj

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Calgon je nateg prve vrste. Vprasal enkrat majstra, ki nam je popravljal stroj, pa je rekel, da se nikoli ni crknil stroj zaradi vodnega kamna. Calgon je kot aspirin pri zdravemu cloveku; skoduje ne, pomaga nic, stane te pa veliko.
evil.gif

Podobne teme