C5 MK3 bixenon - nedelovanje dolge luči

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Na omenjenem avtu je crknila dolga luč oz zaslonka. Sam se še nisem spravil v demontažo ampak predvidevam, da je to krmiljeno preko elektromagneta, torej brez neke strašne elektronike. Nakup nove za 1100€ mi nekako ne diši, zato iščem alternativo. Kakšne ideje ?

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Bi napisal če bi vedel. Odgovor je bil le, da je popravljen motorček. Naprej pa nisem niti spraševal. Moj point je bolj to, da se zadeve dajo popraviti, čeprav veljajo za nepopravljive. In vsakemu mehaniku (še posebaj pooblaščencu) je verjetno bolj v interesu prodati komplet kot pa popraviti (ali zamenjati) en motorček

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.507
5.054
113
Tudi znanje mora biti nekaj vredno. Kdo drug bi zalotal žičko za 1 €, samo napako bi iskal 5 ur in ure bi si konec koncev lahko računal, saj ni on naredil avta.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.096
10.919
113
kod Džej-Zija
Vic iz časov katodnih tevejev. Crkne teve, pride serviser, udari teve, ki začne delat, in za to zaračuna 5000 tolarjev. Pa stranka besna, kako je mogoče, da en udarec toliko stane. Pa serviser lepo razloži: udarec je zastonj. Vedenje, kam udariti, pa stane 5000 tolarjev.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Čisto vseeno mi je, ali je samo udaril na pravo mesto ali pa zalotal eno žičko. Pomembno je da mi je mož popravil zadevo za manj kot 4% vrednosti nadomestnega dela. Tudi če bi mi računal 100€ ne bi niti trznil. Že dolgo mi je kristalno jasno, da je vrednost v znanju in izkušnjah, ne v tistem uporčku/kondenzatorju/žički, ki stane 10 centov.

• Všeč mi je
Reactions: luciano in Pepe