C MAX

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Kako se vam zdi novi C max za štiričlansko družino, ki letno dela do cca 15.000km? Ta size avta se mi zdi ravno pravšnji za naše potrebe. Ko gledam konkurente (senic, picasso itd.) se mi c-max še najbolj dopade.

kpf-Ford-C.jpg

ta armaturka s sony radiom, ki je kot dodatna oprema je vlik lepša kot osnovna:
qka-ford-g.jpg

Siol test:
http://www.siol.net/avtomoto/testi/avtomobili/2011/03/ford%20c-max.aspx

p.s. a bo v avtomagazinu tudi kakšen test v bližnji prihodnosti?

Nazadnje urejeno:

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Turbota (ki so ga na testu pohvalil) s 150km in titanium opremo (najboljša) se pomoje da dobit za kakšnih 22k - Osnovna cena je 22.320€, 1600€ popusta dajo za vse variante c maxa, za tiste z boljšo opremo pa še kakšen evro več. Vzameš še kaj dodatnega in si tam na 22k s super novim avtočkom:) ?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
je ja, samo je citroen. sicer pa ta ford zgleda super, če se vozi vsaj tako dobro kot predhodnik je zmaga
wink-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Pri Fordu so čisto zglajzali s temi armaturami..., v času , ko vsi stremijo k minimalizmu in eleganci, oni v avte montirajo "Darth Vader look" armature v kombinaciji srebrne plastike (ki btw zgleda kot bi bila prešpricana z bronzo) in množice modrih zaslonov, takih, ki jih dobiš v pocenih ponaredkih elektronike iz Kitajske.
In to vgrajujejo v vsa vozila od KA do Novega S-Max, kjer bi vsekakor bolj ustrezala elegantna, umirjena armatura.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Za te family wagne je res malce preveč darth wader looka drugače pa...
bonk.gif

1. Po sliki sklepate kakšna je armatura, kakšna je kvaliteta materialov ipd.
bonk.gif
No ja...alter pač.
2. To pač ni S-klasa, da bi moral gledat kak plastičen les gor na armaturi in ni M3, da bi bil kje pravi carbon (PS. Še na Porših je velik fake carbona).
3. Verjetno je ta armatura enim zelo všeč (sploh ker jo gredo gledat v živo in na test). Kaj je tebi nabijanje tle na forumu kolk je TEBI grda armatura. Kaj dosežeš? Verjetno že sam ve kako všečna mu je armatura oz. je to velik razlog za to da ne bo kupil c-maxa?

Ali pa probaš vplivat na Ford preko alter foruma, da spremeni armature na ene borring golfovske?
hysterical-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ooo, kako smo užaljeni..., aja..., seveda, goreč zagovornik Forda.

V novem C maxu res še nisem sedel, sem se pa vozil v prejšnjem in še nekaterih novejših Fordih in lahko rečem, da je armaturna plošča na otip in vonj "kitajska", ko kakšno stvar na armaturi malo bolj pritisneš plastika prav "poceni " zaškripa.

Ne rabi biti S klasa, usedi se npr. v novo AR Giulietta, ali pa v P 508, pa boš videl kakšna je razlika v materialih v primerjavi s Fordom.

P.S. z Golfom in Touranom si mimo brcnil, ker to sta mi dva od najbolj dolgočasnih avtov na obli.

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Občasno vozim Smaxa z armaturko srebrne barve (ali je pri vseh enaka ne vem) in gromozanskim ekranom z belim ozadjem med števci. Barva in material armaturke me spominjata na telefon audiovox za 1sit iz mobitelove akcije izpred desetih let. Na sredinski konzoli je ca. 30 tipk preveč (od tega tipke od 1 do 10 na radiu
bonk.gif
), efekt ekrana med števci je pa ponoči približno tak kot če bi imel nonstop svetilko, usmerjeno direkt v glavo, skratka las vegas. Verjetno sem na to še bolj občutljiv ker sem navajen saaba, kjer se še tisto kar je las vegasa k sreči da ugasnit, kljub temu me recimo v passatu ali alfi rdeče modro, oziroma rdeče belo ni pretirano motilo. Sicer pa škoda, ker je Smax sicer oblikovno in prostorsko super avto, so pa tile felerji zadosten razlog da ga ne maram niti zastonj.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Barva in material armaturke me spominjata na telefon audiovox za 1sit iz mobitelove akcije izpred desetih let.

Sem iskal primerjavo, a je nisem našel. To je to.

zmaga.gif

Saj filozofija je jasna - poceni (Ford je v zadnjih letih precej znižal cene novih avtov), lepo oblikovani avti za "rajo", ki v povprečju itak nima ravno občutka za estetiko in jim čim več displayev, tipk, srebrnih dodatkov etc. v notranjosti ugaja. Mislijo, da vozijo uberwagon.

In zadeva očitno špila, našli so svoj segment kupcev, teh, roko na srce, ni malo, ki jih zaslepi "shiny efekt"

tincelj

Pripravnik
1. okt 2008
430
0
16
obalca
moja nova fiesta ima pa, če primerjam armaturko z recimo kio ceed, neprimerljivo kvalitetnejšo plastiko. v bistvu sploh ni plastika, je skor kot neka guma. v ceed-u mi vse skupaj deluje čist cheap.
je pa res brez raznih šajnastih dodatkov; čist osnovno...
odvsetujem pa nakup citroena. 1x in nikoli več... vse preveč problemov.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Če si tolk butl, da ne najdeš nastavitve za jakost osvetlitve ti res ni pomoči.

Ne vem na pamet ampak sem 99% da jo s-max ima.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Robbit pravi:
Kako se vam zdi novi C max za štiričlansko družino, ki letno dela do cca 15.000km? Ta size avta se mi zdi ravno pravšnji za naše potrebe. Ko gledam konkurente (senic, picasso itd.) se mi c-max še najbolj dopade.

kpf-Ford-C.jpg

ta armaturka s sony radiom, ki je kot dodatna oprema je vlik lepša kot osnovna:
qka-ford-g.jpg

Siol test:
http://www.siol.net/avtomoto/testi/avtomobili/2011/03/ford%20c-max.aspx

p.s. a bo v avtomagazinu tudi kakšen test v bližnji prihodnosti?

V Avto magazinu je bil že dolgo nazaj, še preden je avto prišel v prodajo v SLO: http://www.avto-magazin.si/avtomobilski-testi/test-ford-cmax-16-ecoboost-110-kw-titanium/

Ampak boljša izbira je petsedežni Grand C-Max, test tega bo pa v naslednjem AM (21.4)
Pa bencinski turbo je treba vzet.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Nič nismo užaljeni....nič ne pridobim če kdo kupi Forda, pa tudi moj zaželjen avto ni, majo pa super izdelke že kar nekaj let, je pa potrebno probat pa pozabit kakega rjastega forda iz otroštva.

Zanimivo, da Ford dobiva priznanja ravno za materiale v notranjosti. Novinarji so tudi kar zadovolnji z notranjostjo, ponavadi grajajo samo visoko sedenje, kar je pa za veliko kupcev velik + in ne minus. Kar pa škripa in izgleda kitajsko se pa ne mislim pregovarjat, tudi meni ne ustreza marsikatera cenejša izvedba pri fordu, zato bi pač vzel tisto kar mi pače ala Titanium, RS, ST ipd so pa tudi vsi na tem nivoju.

Pa tudi podobne razrede je treba primerjat, sicer ti pa tudi najdem Audije pri katerih je vse zjahano obrabljeno in zgubano, sploh usnje je ponavadi kot da bi zamenjali Audi/BMW in Forda.
bonk.gif

Ne...z golfom in touranom nisem nič mimo brcnil....točno sem zadel zgleda.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Občasno vozim Smaxa z armaturko srebrne barve (ali je pri vseh enaka ne vem) in gromozanskim ekranom z belim ozadjem med števci. Barva in material armaturke me spominjata na telefon audiovox za 1sit iz mobitelove akcije izpred desetih let. Na sredinski konzoli je ca. 30 tipk preveč (od tega tipke od 1 do 10 na radiu
bonk.gif
), efekt ekrana med števci je pa ponoči približno tak kot če bi imel nonstop svetilko, usmerjeno direkt v glavo, skratka las vegas. Verjetno sem na to še bolj občutljiv ker sem navajen saaba, kjer se še tisto kar je las vegasa k sreči da ugasnit, kljub temu me recimo v passatu ali alfi rdeče modro, oziroma rdeče belo ni pretirano motilo. Sicer pa škoda, ker je Smax sicer oblikovno in prostorsko super avto, so pa tile felerji zadosten razlog da ga ne maram niti zastonj.

Tipke od 0 do 9 na radiu so super ta telefonsko vtipkat. Pri displeju se da pa, če se prav spomnim (nisem S-Maxa že vsaj pol leta peljal) barva zamenjat - v osnovi je ozadje itak modro (saj miliš na zalon v Ghia oz. Titamnium, ne?) Pa osvetljensot se da zmanjšat ...

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Zakaj odsvetuješ nakup Citroena???

Rada bi to slišala.

C4 Pisasso je izredno dober avto, spada med najvarnejši in najbolj pregleden družinski avto, je krasen za vozit, udoben, ima dosti odlagalnih površin, zelo lepo porabo in ogromno nudi za svojo ceno, ima ugodne servise in so kvalitetni avtomobili - tako motorji kot tudi materiali...

Če pa se naserješ in kupiš Pluriela bi bilo pa vseeno če je spredaj Audijeva značka - še ne pomeni, da so vsi slabi, si si pa pač izbrala "najslabše možno". Iz vidika funkcionalnosti in težav povezanih s tem. Po vsej verjetnosti to ni bil premišljen nakup, ampak zaletavost.

Teta vozi C-Max-a že eno leto, dizla, 1.6, ima precejšnjo porabo (8-8,5) relacija, predvsem AC in polno malih težavic - luščenje barve, voda v lučeh, slabo delovanje klime... moteči dejavniki...

Je pa novi C-Max lep za pogledat, sem ga ravno par dni nazaj opazila.

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Pa dobr, kolikokrat v avtu kličeš tako da dejansko v telefon številko tipkaš? Da bi moral imet zaradi tega 10 dodatnih tipk, ki so povrhu vsega od prve do zadnje v vodoravni liniji (kot na telefonu?). Osvetlitve mi ni uspel naštelat tako da nebi blo las vegasa. Povedal sem samo kaj me moti, ne se kregat. Osebno prizadeti pa vzemite da sem butl.fixed.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:

Pa tudi podobne razrede je treba primerjat, sicer ti pa tudi najdem Audije pri katerih je vse zjahano obrabljeno in zgubano,

Se ti niti sanja ne kako mi dol visi. Nikoli nisem bil zagovornik le ene znamke. Nisem jaz Diablo.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Očitno sem precej old-fashioned, ker mi je oblika starega C-Maxa precej lepša kot pa je oblika novega. Pri novem se mi zdi, kot da je avto doživel karambol.
Za 22k € imaš tudi že nekaj konkurence, pa tile mali enoprostorci imajo tudi dokaj majhen prtljažnik. Nekih 450 litrov se meni ne zdi ne vem kakšen prtljažnik za 4-člansko družino.
Osebno bi raje izbral kaj konkurenčnega, recimo VW Tourana 1.4 TSI Comfortline, Toyoto Verso, še celo C4 Picasso mi je lepši...