C-MAX ESP vprašanje

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Za ženo sem kupil ford c-max ghia 2008. Avto je iz Francije.
Naši c-maxi imajo tipko za isklop esp-ja, ta moj pa je nima - ampak preko menuja lahko vklapljam in izklapljam esp.
Ko dam kontakt se prikaže ikona za esp in izgine. Če preko menuja izklopim esp se prikaže simbol da je esp izklopljen.

Vprašanje : ali c-max mora imeti tipko esp da esp sploh ima, ali pa so za tuji trg c-maxi imeli esp isklopljiv le preko menujev?

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Kaj pa če bi mi ti odgovoril in mi nebi bilo potrebno it sedaj po suhi cesti delat pizd.arij po cesti da bi ugotovil ali ima esp?

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
916
102
43
select 1 from dual;
Jaz imam 2010 C-max in tudi nimam tipke za ESP, ampak ga vklopim in izklopim prek menija.

Glede na to da sem posebej doplačal za ESP (kar je pri današnji generaciji avtomobilov čudno), ga avto verjetno mora imeti
smirk-1.gif
.
Se je pa tudi v praksi ESP že vklopil in poravnal avto.

LP
Andrej

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Sumim da če imaš opcijo nekaj izklopiti/vklopiti potem to stvar tudi imaš. Ne glede ali se to regulira preko gumba ali menija.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
Vincent je najbrž prav odgovoril. Sicer pa esp najbrz ni tezko testirat. Na suhi cesti in dobrem asfaltu res mogoce tezje, dez sneg, gladek asfalt pa.... Tega je pa v slo trenutno dovolj.
Seveda testiraj kjer so dobre izletne cone.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Dej dej, idi na rudnik v rondoja, pa zahodi avto, pa boš prec vedu, a ga maš al ne
evil.gif

On: Če je knof za vklop/izklop, je 100% ESP notri. Če ne drugega, se ga da vrjetno da pogledat preko testerja...?
sprasujem se.gif

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Citat:
Uporabnik mamomu pravi:
Zunaj sije sonček - ceste so suhe - do rudnika pa je kar nekaj vožnje ker sem iz MS
smile-1.gif

Alternativa je tisti rondo na Lendavski/Industrijski z nagibom!

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
smile-1.gif
Ja tisti bo pa res ok! Ampak, je sran.je ker 80% Sobočancov ne ve vozit po tem rondoju in je zato nonstop zabasan.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Ma tudi po suhem vremenu in normalnem asfaltu se da sprobati, magari proti večeru ko bo križišče pri kakšnem trgovskem centru prazno, pospeši in na hitro zavij v eno stran z nezmanjšano hitrostjo (kot da si na križišču in npr. zavijaš levo), pač malo spodnesi avto in če ga imaš boš začutil (če ne drugega boš videl da avto ne reagira ko pritisneš na plin) prav tako bo lučka začela utripati. Zihr je zihr, boš vedel 100% ali je ali ni. (Probaj z vklopom v meni in izklopom), samo glede na to da ti napiše da je izklopljen v kolikor to narediš v meniju, potem bi ga moral imeti, drugače sploh nebi bilo te funkcije.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno: