burek - recept

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.297
1.922
113
Ajde...na mizo dober recept za burek ( z vsemi cakami kaj vse je še treba zraven da je ta zaresen)
wink-1.gif
 

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
Sem greš kupit pa je.

filename-2012-07-02-09.jpg


Kdaj ta tip sploh spi, kadar pridem je tukaj.
shocked-1.gif
 

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
www.ogrevanje-hlajenje.net
Koncept je v osnovi enak kot za štrudelj, le nadev je drugi. Vlečeno testo in nadev. Pa seveda malo več maščobe
smile-1.gif
Zgneteš testo, jaz ga dam v pcv vrečko in notri ene 2 žlici olja, da se lepše razvleče.
 

smetka

Pripravnik
24. jul 2007
332
2
18
Boljše je da fila ni presuha. Jaz uporabim skuto, jajca, jogurt/kisla smetana, sol in malo radenske (da je malo bolj tekoča fila). Delam pa tega po plasteh. Ena plast teste, ena plast file ...
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Sem greš kupit pa je.
Seveda, to je isto, kot da bi rekel, da sta domač jabolčni štrudel pa oni v mercatorju enako dobra.
hysterical-1.gif
 

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
www.ogrevanje-hlajenje.net
Za pravi sirov burek rabiš tudi pravo skuto, z nečim kar je še najbolj pdoobno žaganju ne bo šlo. Najboljši je t.i. "meki sir", neke vrste skuta v kosu, ki je rahlo slana.

če se dela po plasteh je to pomoje pita. Sem bila enkrat na obiskih in so me vprašali, če bi pito. In se mi je ravno luštalo nekaj sladkega. POtem pa da gospodinja na mizo "burek".
 

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Sem greš kupit pa je.

filename-2012-07-02-09.jpg


Kdaj ta tip sploh spi, kadar pridem je tukaj.
shocked-1.gif

A, tale stric, ki mi v verjetno 100 obiskih ni dal niti enega računa do zdaj....
uf-1.gif


Na tak način bi tudi sam posloval, ne moreš propasti...sam burek ma pa najboljši!
cheer.gif
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.297
1.922
113
Tvoj filmček in alfabetov recept zgelda da gresta z roko v roki
wink-1.gif
...moram sprobat zgleda divje dobro.

Kaj pa še kak za sirov burek (ne samo sestavine...še njih količino)...testo pa katero? Kot za mesnega iz linkov...ali kar lisnato testo?
 

satelite_mike

2 uri za cajtom
18. avg 2013
1.939
3
38
Top secret je pa, da v mleto meso oz. ko mleješ meso dodaš malo loja od ovce ali jagenjčka!
PA NE OKOL GOVORT!
 

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
sirnica, burek, sirnica, burek, sirnica, burek, zeljanica, krompirusa, strudla, itd..= PITE
stekate?
evil.gif