bukarešta - palača ljudstva

decva

Pripravnik
5. sep 2007
462
0
16
zanima me ali je ogled Ceausescujeve palače ljudstva res mogoč zgolj z vodičem in zgolj ob določenih dnevih(nekajkrat na mesec)... v bukarešti bom zgolj nekaj delovnih dni, tako da bi mi omenjena info prav prišla... thx

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
ja, le z vodičem, saj gre za državno zgradbo. verjetno imajo tudi kaj objavljeno na netu...

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik decva pravi:
zanima me ali je ogled Ceausescujeve palače ljudstva res mogoč zgolj z vodičem in zgolj ob določenih dnevih(nekajkrat na mesec)... v bukarešti bom zgolj nekaj delovnih dni, tako da bi mi omenjena info prav prišla... thx

Za ogled nekaj sob ni vodicev, za veliko "turo" pa po zelji kolker se spomnim.

decva

Pripravnik
5. sep 2007
462
0
16
na netu nisem nič našla.... ampak kot zmeraj mi zmankuje časa za temeljito iskanje..
o tem, da je palača odprta za javnost le nekajkrat na mesec, ne vesta nič?
bom torej ugotovila iz prve roke...

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
En del je odprt cel čas, počakajo, da se nabere nekaj ljudi (par minut, ker je vedno gneča) in te odpeljejo en krog. Vstopnina je cca 2.5 evra, dovolilnica za slikanje pa cca 8 evrov

p.s. če nočeš razjezit vodiča, jih rajši ne sprašuj kaj v smislu "koliko ljudi je umrlo med gradnjo ali zaradi gradnje, koliko je država še vedno zadolžena zaradi gradnje (ki v bistvu še traja) ...

edit: če se prav spomnim, je tako kot tudi muzeji, ob ponedeljkih zaprto

Nazadnje urejeno:

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik decva pravi:
na netu nisem nič našla.... ampak kot zmeraj mi zmankuje časa za temeljito iskanje..
o tem, da je palača odprta za javnost le nekajkrat na mesec, ne vesta nič?
bom torej ugotovila iz prve roke...

Najboljse je da takoj ko prides v bukaresto pojdi vprasat kako je z odprtimi dnevi in vstopom. Ne se zanasat na internet.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Fascinantno je to za videt ful. Mi noter nismo bili, ne vem točno zakaj, ampak vseeno je lepo tudi na zunaj.

decva

Pripravnik
5. sep 2007
462
0
16
no takole je- odprejo ob 10h, potem imajo pa čist različno vodene oglede ( v petek je bila prva angleška tura šele ob 12h, v soboto pa ob 13.30. Rezervacija je obvezna. Se nam je pa zgodilo, da smo jih skušal prepričat naj vrinejo še eno turo dopoldan, ker se nam kao mudi na letališče, pa se niso dali prepričat, no in potem ko smo prišli ob 13.30 so nam pa trdili, da smo zamudili in da smo imeli turo ob 12h.
bonk.gif
mal mi je počlo, pa niso dolgo komplicirali.
palača je sicer za videt... ima pa bukaresta nasploh en dober rockovski feeling.. (sploh dogajanje zvecer, koncerti, klubi,..
nahrung002.gif
)